1- Kurmayi dusundugum sistem, Intel i9-9900K, Gigabyte Aorus Z390 elite anakart, Samsung Evo 970 M.2, G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600 64 GB RAM. Bu sistem parcalari uyumlu mudur bir sorun yasar miyim?
2- Bugun internette Apple'in yeni islemci mimarisine gectikten sonra Hackintosh'larin sonraki isletim sistemlerine uyumlu olmayacagi konusunda bilgiler vardi ama herhangi bir detay icermiyordu? Bu konunun dogrulugu nedir acaba?
Tesekkur ederim, daha onceden bir kere Asus anakart ile sorun yasamistim ondan beri mesafeliyim Asus'a. Gigabyte uzerinden devam edecegim sanirim.
Son haliyle;
Big Sur şu an Intel ve arm işlemcileri destekliyor, aynı OS X Leopard zamanlarında powerpc Intel gibi. Sonrasında çıkacak macOS sürümlerinin artık X86 destekleyeceğini ben düşünmüyorum. Big Sur, son Hackintosh'umuz olabilir.
Bence Intel işlemcilere 5 yıl daha macOS sürümü gelmeye devam edecek. Sonuçta Intel işlemcili bir Mac'e fazlaca para verip, Apple Arm'a geçti diye güncelleme kesmek saçma olur.
Ben Apple'ci oldugum icin pek pc donanimindan anlamiyorum dogrusu. Ama dediginiz gibi birbirine yakin urunler ve sizin tavsiyenizi dikkate alarak Vision G ile ilerlemeye karar verdim.
Bence Intel işlemcilere 5 yıl daha macOS sürümü gelmeye devam edecek. Sonuçta Intel işlemcili bir Mac'e fazlaca para verip, Apple Arm'a geçti diye güncelleme kesmek saçma olur.
Zaten onunu kesmek istiyor ise benim bir tanidigim var 280bin lira verip Mac Pro 2020 aldi. Su an bile kuplere binmis durumda birde 3 5 yila destegini keserlerse gidip kasayi kafalarina atar diye dusunuyorum.