i9 9900K, MEG Z390 Ace ve RTX 2080 Ti Gaming X Trio Sistem İncelemesi

@PcKologX Prime95 testini kullanmayı yıllar önce bıraktım çünkü hız aşırtma bile yapılmamış ve stabil uzun süredir çalışan sistemlerde de hata verdirdiğine çok defa şahit oldum. Onun yerine Aida64 ve işlemci ile ekran kartını ayrı ayrı test etmek için render motorlarıyla (Vray Advanced + Octane) uzun süreli render maratonuna sokuyorum. Bu işlemlerde bir sorun yaşanmamışsa zaten normal kullanımda stabilite sorunu yaşanmayacak demektir.

XMP ve Turbo frekans kapalı, BCLK 100 değerinde çekirdek çarpanları 50, adaptif + offset voltaj 1.290V, offset mode auto ayarda.

Son düzenleme:

Şuan ki durum böyle ben kendi ayarlarım ile denedim ki sizde 360'lık soğutma var bende 280'lik ben sonuçlardan memnunum şuanda teşekkür ederim.

Anakart Asus veya Gigabyte olsa tadindan yenmezdi.

@amx22 Geçen sefer Asus kullanmıştım, bu sefer Gigabyte kullanacaktım ama benzer seviyedeki kartı rakiplerinden 2.5 ay sonra çıkarırlarsa benim gibi çok müşteri kaybederler daha. Bundan sonraki sistemde de EVGA kullanırım, belki sonrakinde Gigabyte düşünebilirim.

Not: Önceden aldığım Aorus Z390 Ultra'yı, 2. bilgisayarda kullanıyorum.

Son düzenleme:
Para neyse hayırlı olsun cenavar cenavar.

Kaç yıl çalıştınız bu sistemi almak için?
6-7 işin geliriyle alındı. O dönemde Fransa'daki şirketle daha anlaşmamıştım, sadece İngiltere'deki şirket vardı onlar da aylık sözleşmeli 3 iş yolluyorlardı. O şirket harici o dönemde Fractal Design için de bir iş yapmıştım, onu da eklersek 1.5 aylık kazanç oluyor.

Bu parayı verdiğime de pişman değilim, sonuçta kat kat fazlasını geri kazandırıyor. İşin güzel tarafı artık yabancı şirketler sözleşmelilere harici iş yaptırırken kendi sunucularından render alma imkanı vermeye başladılar. Bundan sonraki sistemde bu kadar iyi bir şey toplamama gerek yok, oyun oynamak için RTX 4070 ya da o civarda bir GPU bakarım zamanı gelince. Intel ya da AMD'nin 9 serilerini değil belki 7 hatta 5 serilerine bakarım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…