i9 9900K ve MSI Z390 ACE ne kadara satabilirim?

Can sıkıntısına eskiden yeniye her marka model işlemciye bakıyorum. Kara borsa dedikleri işlemcilerden yığınla ilan var. Nedense hep aynı ilanlar denk geliyor. Ryzen 5 1600'ün sıfır fiyatı 1150 lira olduğu zamanlarda ben 850 liraya ikinci el olarak almıştım. Halen kullanıyorum, canavar gibi sıkıntısız. 3.90GHz'te 14 saat stres testine sokmuştum, 65 dereceyi geçmedi. 4.00GHz olmuyor, psikolojik sınır, çok fena içimde kaldı.
Ben de 6600K'yı 4.6 GHZ'ın üstüne çıkaramadım, aslında 4.8 GHZ yaptım da yük altında belli bir süre sonra mavi ekran veriyor, voltaj istiyor. 1.35V'yi geçmek istemediğim için bıraktım ama benim de içimde kaldı. İhtiyacım var mı? Yok 4.6 GHZ yetiyor 1070 için ama insan hobi olarak uğraşıyor.

Ben de 6600K'yı 4.6 GHZ'ın üstüne çıkaramadım, aslında 4.8 GHZ yaptım da yük altında belli bir süre sonra mavi ekran veriyor, voltaj istiyor. 1.35V'yi geçmek istemediğim için bıraktım ama benim de içimde kaldı. İhtiyacım var mı? Yok 4.6 GHZ yetiyor 1070 için ama insan hobi olarak uğraşıyor.
Hocam Steam hesabın falan var mı? Eklersen 6600K hakkında bir şeyler danışmak istiyorum.

Fiyatları revize ettim işlemci ve anakart için 4700 TL istiyorum. Aynı zaman da taksit imkanı da sunuyorum. Bu durumu aşağıda ki iletide açıklamıştım.

Vatan Bilgisayar'a gideceğiz benim parçalar 6 bin TL mi tuttu 2 farklı hatta 4 farklı kredi kartından çekim yapabiliyorsun almak isteyen arkadaş kendi kartlarından 4800 çekecek gerisini ben ödeme yapıp yeni parçalarımı kendime i9 9900K arkadaşa teslim edeceğim bence güzel yöntem hep böyle satıyorum. :D

İnce Hesap Güncel Fiyatları

Screenshot_31.png

Fiyatları revize ettim işlemci ve anakart için 4700 TL istiyorum. Aynı zaman da taksit imkanı da sunuyorum. Bu durumu aşağıda ki iletide açıklamıştım.

Vatan Bilgisayar'a gideceğiz benim parçalar 6 bin TL mi tuttu 2 farklı hatta 4 farklı kredi kartından çekim yapabiliyorsun almak isteyen arkadaş kendi kartlarından 4800 çekecek gerisini ben ödeme yapıp yeni parçalarımı kendime i9 9900K arkadaşa teslim edeceğim bence güzel yöntem hep böyle satıyorum. :D

İnce Hesap Güncel Fiyatları

Eki Görüntüle 414763
Bunun yerine Sahibinden GET açabilirsin.

GET ilanlarda sıkıntı oluyor daha önce arkadaşın başı yandı ürünü aldılar daha sonra aynı model pini yamuk anakart'ı geri gönderdiler iade kanıtlayamadı TÜRK insanının ölücülüğü ile beleş para ve haram para yeme sevdasıyla uğraşılmaz hocam.:)

Fiyat hakkında ki düşünceniz nedir

Bunun yerine Sahibinden GET açabilirsin.

Fiyat normal ama neden satıyorsun anlamadım. Ryzen geçmeyi falan düşünüyorsan oyunlarda I9 9900K'yı keşke satmasaydım dersin.

1- Ben 1440P oyuncusuyum 1440P neredeyse FPS farkı yok zaten bu forumda takılıyorsanız Technopat'ın incelemesine ve sonuçlarına "shop" bu demezsiniz diye düşünüyorum. Yani FPS kaybım olmayacak aksine 4 tane çekirdek kazanmış olacağım.

Screenshot_32.png

2-Yayıncı ve içerik üreticisiyim yani düzenli yayın ve render alan birisiyim yine Technopat incelemesin de Ryzen 3900X yayın konusunda i9 9900K ne kadar gömdüğünü Recep Baltaş'ın yazısından anlayabilirsiniz.

Screenshot_15.png

3- X570 anakartların sunduğu ekstra özellikler yeterli bir sebep bence. :) Ayrıca daha sonrasında 3950X geçmeyi planlıyorum.

Bu videoyu izle renderda fark çok az 1440 oyun testinde ise 9900K 10-20 FPS fark atıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atladığın kısım şu İntel i9 9900K yayın açtığında en az 25 FPS kaybediyor. :D Ki bu 1080P'de :)

Yayın dışı FPS

Screenshot_5.png

Yayında iken FPS

Screenshot_18.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı