i9 9900K vs Ryzen9 3900X

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Gaming, render ve akla gelebilecek her konuyu ele alırsak hangi işlemciyi almak daha mantıklı, neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
3950X yakında gelecek, fiyatı ve gücünü net bi görmek lazım, sebebi şu:
Gaming de zaten bu segment işlemciye heralde 1660Ti takacak insan yoktur. 2K olarak aralarında bir fark yok ancak fiyatları neredeyse aynı olmasına rağmen toplam güç olarak tüm çekirdekleri kullanan bir uygulamada %40'a varan farkla 3900X daha güçlü. Bunun yanında X570'in birkaç getirisi var güzel ayrıca şunu da eklemek istiyorum.
Yani 1000 dolardan pahalı bu işlemci var, birde ülkemizde bile 4000'den aşağı satılan 3900X var ayrıca daha güçlü ve daha ucuz.

Ryzen, Zen mimarisi oyunculuk için güzel bir performans veriyor, tatmin edecektir. İşin içine render performansı da girdiği zaman Zen mimarisinin çoklu çekirdek performansı Intel işlemcilere göre çok üstün. Ayrıca daha hesaplı ve 3. Nesil işlemciler BIOS güncellemeleri oturduğunda büyük olasılıkla Intel işlemcilerden daha serin çalışacaklardır. Şuan ileriye dönük teknolojiler de sadece Zen mimarisini destekliyor bunlara örnek vermek gerekirse PCI Express Gen4. Ayrıca nanometre daha düşük.

Gaming, render ve akla gelebilecek her konuyu ele alırsak hangi işlemciyi almak daha mantıklı, neden?
Akla gelebilecek her konu için 3900X. Sadece oyun içinse 9900k. Bunu sayfalar boyunca tartışmaya gerek yok, internette milyonlarca tablo, grafik vs. var ikisini farklı alanlarda karşılaştıran :)

Gaming de zaten bu segment işlemciye heralde 1660Ti takacak insan yoktur. 2K olarak aralarında bir fark yok ancak fiyatları neredeyse aynı olmasına rağmen toplam güç olarak tüm çekirdekleri kullanan bir uygulamada %40'a varan farkla 3900X daha güçlü. Bunun yanında X570'in birkaç getirisi var güzel ayrıca şunu da eklemek istiyorum.
Yani 1000 dolardan pahalı bu işlemci var, birde ülkemizde bile 4000'den aşağı satılan 3900X var ayrıca daha güçlü ve daha ucuz.
3950X'in 750 USD bir fiyat etiketi olacağı için biraz fazla tuzlu o nednele 3950X beklemeyi pek düşünmüyorum, Ryzen9 3900X şuanda 500-550 USD arasında değişmekte (stokta bulabilrsek :D) i9 9900K ise 450 USD civarlarına bulunabiliyor. Gönlümde hep R9 3900X vardı, sanırım bu şekilde devam edeceğim yine.

Şu UserBenchmark denen siteyi lütfen referans almayın hem performans bilgilerini yanlış veriyor hemde sıralama ve fiyat bilgilerini yanlış veriyor gözünüzü seveyim 2800TL te İ9 9900K mı var

3900X'i Türkiye'de bulabilirseniz alın :)

Muhammet Ali arkadaşımız teknik bilgileri vermiş. Ben de ek bilgi vereyim.
Genel olarak 3900X 600-1000 TL daha pahalı.
Oyunlarda 9900K daha stabil ve performanslı olur geriye kalan işlerde render,yayın gibi 3900X daha iyi olur.
Tabi arada yine dağlar gibi fark yok, sizin alacağınız render, yapacağınız yayına göre aradaki fark değişir. Laptop işlemcileri ile yayın yapan insanlar var.

Aradaki fiyat farkına göre kararınızı verin.

Yakında 65W TDP'li 3900 gelecek.

3900X'i Türkiye'de bulabilirseniz alın :)

Muhammet Ali arkadaşımız teknik bilgileri vermiş. Ben de ek bilgi vereyim.
Genel olarak 3900X 600-1000 TL daha pahalı.
Oyunlarda 9900K daha stabil ve performanslı olur geriye kalan işlerde render,yayın gibi 3900X daha iyi olur.
Tabi arada yine dağlar gibi fark yok, sizin alacağınız render, yapacağınız yayına göre aradaki fark değişir. Laptop işlemcileri ile yayın yapan insanlar var.

Aradaki fiyat farkına göre kararınızı verin.
Parçaları blackfriday'de Amazon.Com'dan almayı planlıyorum, stok olmazsa şansıma küserim artık.

Parçaları blackfriday'de Amazon.Com'dan almayı planlıyorum, stok olmazsa şansıma küserim artık.
Amazon.de'ye de bakın 2 yıl garanti veriyor ve genelde daha uygun. Sitede gördüğünüz fiyatlara sadece 10 Euro kargo ekleniyor.
USA Amazon garanti konusunda çok sorunlu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı