İç savaş çıkar mı?

Aynen karışıklık çıksın; Türk milleti birbiriyle savaşsın. Kimsenin sevmediği Afganlar, başa geçsin. Demokrasiye niye bu kadar karşı olduğunuzu anlamadım.

Demokrasiye karşı olduğumu kim söyledi? Ben Türk milleti birbirini yesin demedim. Hükümet indirilsin dedim. Ülkenin durumunu görmüyonuz mu? Hudut namustur sözüne ne oldu? 10 milyona yakın Suriye'li var. Z kuşağı ile gelen göçmenleri eşit sayıda tutmaya çalışıyorlar.

Peki Türkiye Afganistan'a girse ne olur sizce? Ben girmemesi taraftarıyım fakat girilmesi bizim yararımıza mı olur zararımıza mı? Merak ettim.
Cevap çok basit. Bizim Afganistan’da bir işimiz yok. Mehmetçiğin Afganistan’da işi yok.

Ha birkaç devletin orduları ile bir önlem için girilecek ve güvenlik sağlanacaksa bu NATO ya da Birleşmiş Milletler ile alınan kararlar doğrusunda yapılır. Ama onun dışında bizim işimiz yok. Şu andan itibaren orada durmamız bizim zararımıza. Komşu ülkemiz değil bir şey değil.

Bunlar anket sayılıyor. Zaten videolara bakarsan anlarsın. Eskisi kadar değil artık bu iktidarı destekleyenler.

Okuman var mı senin? Ben girmemesi taraftarıyım yine de girsek ne olur dedim.
Tamam, şu an eskisi kadar destekçisi yok ama 2018'de insanların %50sinden çoğu 2023'e kadar yönetmesi için seçti ve şu anki hükümet erken seçim istemediği için 2023'e kadar verdikleri kararın sonuçlarına katlanacaklar.

Cevap çok basit. Bizim Afganistan’da bir işimiz yok. Mehmetçiğin Afganistan’da yeri yok.

Ha birkaç devletin orduları ile bir önlem için girilecek ve güvenlik sağlanacaksa bu NATO ya da Birleşmiş Milletler ile alınan kararlar doğrusunda yapılır. Ama onun dışında bizim işimiz yok. Şu andan itibaren orada durmamız bizim zararımıza. Komşu ülkemiz değil bir şey değil.
Katılıyorum hocam, bende aynı düşüncedeyim.

Cevap çok basit. Bizim Afganistan’da bir işimiz yok. Mehmetçiğin Afganistan’da yeri yok.

Dediğin çok doğru, illa girilmesi gerekiyorsa BM Askerleri girsin bence.

Demokrasiye karşı olduğumu kim söyledi? Ben Türk milleti birbirini yesin demedim. Hükümet indirilsin dedim. Ülkenin durumunu görmüyonuz mu? Hudut namustur sözüne ne oldu? 10 milyona yakın Suriye'li var. Z kuşağı ile gelen göçmenleri eşit sayıda tutmaya çalışıyorlar.
Göstermelik karışıklık mı çıkarılacak? Ülkede en az yüzde 35 iktidar destekçisi varken, kutuplaşma bu kadar yüksekken çıkarılacak bir karışıklık ülkede yaşayıp ülkeye karşı olmayan herkesin zararına olur.

Bir kere soru çok saçma, bize ne Afganistan'dan? Ben Türk askerinin Afganlar için şehit olmasını istemiyorum açıkçası.

Bende istemiyorum zaten. Bazı şeyler halka sorulmadan yapıldığı için böyle bir durumda böyle bir şey yaşansa ne olur diye yazdım.

Kim düşman bilemedikten sonra asker kime sıkacak?

Terör örgütlerini hafife almayın. Sivil yaşamı olmasa 20 günde Suriye ve Irak işgal edilebilir.

Hocam siz askeri gücümüzü ve istihbarat teşkilatımızı çok hafife alıyorsunuz, kimin kim olduğundan çok iyi haberi var onların siz merak etmeyin. Başlamadan bitecek bir savaş bu.

Bu Afganlar tehlikeli adamlar. Bunar bizim evin önünde toplanmış. Bir otobüs topluyordu. Ben çok dikkatlerini çektim. Fotoğraf çekerken filan gördüler. En son giderken video çekiyordum. Ve bir şeyler diyerek el salladı adam. Oraları kaydedemedim. Dikkatlı bakarsanız otobüsteki herkes bana bakıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı