İç savaş çıkar mı?

Gelenler taliban değil, talibana karşı savaşmış Amerikan yanlıları. Amerika bunları satınca, bunlar da kaçacak delik arıyorlar. Çıkmaz demiyorum, çıkabilir ama düşük bir ihtimal tabii yine de dikkatli olmak gerek. Millet ayaklanıp durduk yere afganlara/suriyelilere saldırırsa. İçleeinden birkaç tanesi çıkıp " bakın türkler bize neler yapıyor, hiçbir şey yapmayacak mıyız? " diyerek. Rusya'dan, Amerika'dan aldığı silahlarla örgütlenebilirler. İşte size yeni pkk. O yüzden çok gaza gelmemek lazım. Çok dikkkatli olunmalı.

Burada doğan bütün o çocuklarına vatandaşlık veriliyor. gelen mülteci sayısı toplam mülteci sayısının 5 katı falan. Ülkemiz, milletimiz resmen asimile oluyor. Suriyelilerle evlenen türk sayısı da az değil. Bence iş işten geçti. Iç savaş çıksa afganların yanında olacak türkler varken her şey için çok geç. Bu ülkenin bakanı suriyelilerin dedelerinin ülkemizi kurtardığını falan düşünüyorken her şey içjn çok geç.

Etrafta söylenen "Ampül giderse halk sokağa dökülür.", "Seçimden sonra mülteciler silahlanacak." vb. sözlere kanmayın. Bu bir oyun değil, TSK bu konuda şu an ne kadar pasif olsa da yeri gelince TSK ve kolluk kuvvetleri olaya el atmaktan çekinmeyecektir. En başında da bu halk böyle bir duruma izin vermez, geçmişte yaşadık.

Afganlara gelince, etrafta caka satanlar görün bakalım askerin karşısında nasıl süt dökmüş kediye dönüyorlar.

Mülteci meselesi az da olsa hemfikir olduğumuz konulardan birisi. Ülkenin halkına ne kadar laf etsek de bu olay herkesi etkiliyor.

Bazı şeylerin lafını bile yapmak tehlikelidir arkadaşlar. Olmayacağı varsa da oluyor geçmişte çok sayıda örneği olduğu gibi. Kötü amaçları olan insanlar öncelikle etrafa fısıltılar yaydırır, sizler de bu fısıltıları sesli olarak dile getirdiğinizde çoğu zaman istenen şeye hizmet etmiş olursunuz.

Darbelerin ve iç savaşların tarihlerine dair bir araştırma yaparsanız neredeyse hepsinin çıkış noktasının fısıltıların sesli telaffuz edilmesi olduğunu görürsünüz.

Forumun ortalama yaş aralığının +10 ile 18 olduğunu düşünüyorum % 70'lik kısmının bu tarz konuların veya yorumların pek önemsememesi gerektiği tarafındayım boş ver kendi içinize korku salıyorsunuz iç savaş çıkar Afganlar kafa keser adam öldürür :) arkadaşlar taliban 1994 ile 2001 yılları arasında Afganistan'ı yönetiyordu o söylediğiniz şeyler o kadar basit olmuyor yani :) iç savaş yok dış savaş yok ülkeyi ele geçirecekler sadece kurgu hepsi ve clickback.

Forumun ortalama yaş aralığının +10 ile 18 olduğunu düşünüyorum % 70'lik kısmının bu tarz konuların veya yorumların pek önemsememesi gerektiği tarafındayım boş ver kendi içinize korku salıyorsunuz iç savaş çıkar Afganlar kafa keser adam öldürür :) arkadaşlar taliban 1994 ile 2001 yılları arasında Afganistan'ı yönetiyordu o söylediğiniz şeyler o kadar basit olmuyor yani :) iç savaş yok dış savaş yok ülkeyi ele geçirecekler sadece kurgu hepsi ve clickback.
Savaştan değil milletimin asimile olmasından korkuyorum abi. Gerekirse savaşalım ülkemin topraklarına ayak basmış her mültecinin ölümünü görmek istiyorum.

Çok olası. Çok fazla birbirine düşman milletin hiç azımsanmayacak seviyelerde aynı coğrafyada nüfusa sahip olmaları, farklı kültürlerden ve ırklardan olan insanların birbirlerine karşı olan nefreti ve olumsuz tutumu, Türk halkının içindeki Türk ve Türklük anlayışının azalması/yok olması, halkın gelir ve eğitim dengesizliği, ekonomik istikrarsızlık ve birçok neden sıralanabilir. Özellikle Orta Doğu'daki gerek Suriye, gerek Afganistan, gerek İran olsun çok karışıklık var. İçte yaşanacak ciddi bir sorunda sınırlı olan kaynakların azalmasına sebep olabilir. Türkiye'nin çok dikkatli adım atması gerekli.

Bu tür düşüncelere kapılmayın arkadaşlar. Şuan için sabretmek lazım. Erken öten horozu keserler. Zamanı geldiğinde sözümüzü söyleriz. Gelenler de elbette gidecekler! İhtiyatlı davranmazsak bu ülkemiz için her türlü zarar getirir. Umutsuzluğa asla yer vermeyin. Tek yapmamız gereken birlik olmak.
Unutmuşlarsa Kürşad adlı çeriyi bizde hatırlatırız yağmur kokan o geceyi !!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı