İçimde dipsiz bir karamsarlık var

Hocam yüksek müsaadenizle soruyorum, konuyla çok alakasız olduğu için cevaplamak zorunda değilsiniz; inanç derken gündelik yaşamdaki dini inançtan mı bahsediyorsunuz yoksa inandığınız herhangi bir şeyden dolayı mı bu tür dalga geçilmeye maruz bırakıldınız?

Dini inancımla dalga geçiyor. Yapmamasını ol açıldığı zaman ciddi bir şekilde söyleyeceğım. Kendisi tek arkadaşım olduğu için konuşmamazlık da yapamıyorum.

Dini inancımla dalga geçiyor. Yapmamasını okul açıldığı zaman ciddi bir şekilde söyleyeceğım. Kendisi tek arkadaşım olduğu için konuşmamazlık da yapamıyorum.
Anladım. Benim de burçlara inanan bir arkadaşım var ona bu konu yüzünden biraz takılıyorum ama hiç alındığını görmedim. Ben de eğer benzer bir durumsa diye size sordum. Galiba en iyisi insanları inandığı şeylerle yalnız bırakmak. Arkadaşınıza da kesin bir dille söyleyin rahatsız olduğunuzu.

Anladım. Benim de burçlara inanan bir arkadaşım var ona bu konu yüzünden biraz takılıyorum ama hiç alındığını görmedim. Ben de eğer benzer bir durumsa diye size sordum. Galiba en iyisi insanları inandığı şeylerle yalnız bırakmak. Arkadaşınıza da kesin bir dille söyleyin rahatsız olduğunuzu.

Okul açılsın söylemeyi düşünüyorum. Pek işe yarayacağını düşünmüyorum gerçi.

15 yaşımdayım ve genelde de pek arkadaşım yok, liseye geçince illaki olur diyorlardı. Lisedeki insanların hiçbiri kafa dengi anlaşabileceğim insanlar değil, kimisi çok toxic, kimisinin aklı fazlasıyla kirli, kimisi benim inancımla dalga geçiyor.
Hocam bu yazının hiçbir etkisi olmayacağının bilincinde olmak ile beraber yine de yazmak istiyorum. Ortama veya diğer insanlara uyum sağlayamayan veyahut insanlar tarafından sevilmeyen ve sevilmeyecek biri değilsin. Ben sana neden hiç arkadaşın olmadığını söyleyeyim.
1) Zayıf iradeli şahıslar sosyal medya dolayısıyla iyi veya kötü milyonlarca kişi ile etkileşime geçtiklerinde etkilenip garip davranışlar sergileyebiliyorlar. Asıl karakterlerini yansıtmıyorlar
2) Ergenlik döneminde özellikle annesi ve babası boşanmış olanlar veya annesi ve babası tarafından ilgi ve sevgiden mahrum bırakılan insanlar ilgi çekme niyetinde pek de olgun olmayan davranışlarda bulunurlar. Aslında bu ilgi çekmeye çalışan insanları internette de görüyorsun zaten, "Toxic".
3) Gerçekten kafa dengini bulamamış olabilirsin. Herkesin sınıfında kafa dengi olacak diye bir şey yok. Liseye gelip hala olgunlaşamamış tipler vb. arasında bulamıyor olman normal. Zaman ilerledikçe illa ki bulursun birilerini. Tabii eğer gerçekten istiyorsan. Üniversiteliyim ve hala kimseyle arkadaşlık babında fazla kişiyle konuşmuyorum. İsteyip istememene bağlı biraz da.

Akran zorbalığı gibi olaylara değinemeyeceğim ancak pek de yapacak bir şey yok. Tek diyebileceğim şey şu; Bu herkesin başına geliyor ve bunları yaşayan tek kişi siz değilsiniz. Kafanızda nasıl talihsiz bir adamım vs. diyerek büyütmeyin diye söylüyorum. Ancak tabii ki yapabiliyorsanız tepkinizi koyun.

Dediğim gibi etkisi olacağını düşünmüyorum ancak biraz rahatlamışsındır belki. İyi geceler dilerim.

Okul açılsın söylemeyi düşünüyorum. Pek işe yarayacağını düşünmüyorum gerçi.
Eğer anlamazsa konuşmayı kesin direkt. Büyük ihtimalle o da konuşmamaya devam eder ve arkadaşlığınız bitmiş olur ama böylesi daha iyi olur. Lisede ben de yalnız takılan tiplerdendim. 3-4 tane çok samimi olduğum arkadaş vardı onların dışındaki kimseyle konuşmazdım çünkü lisenin başından beri sahip olduğum ego, onların benim seviyemden alçak olduğunu düşündürtüyordu. Açıkçası bu kanıya varmakta haksız mıyım haklı mıyım bilmiyorum ama sonuç olarak beni yalnızlığa iten bir karar oldu bu.

Hocam bu yazının hiçbir etkisi olmayacağının bilincinde olmak ile beraber yine de yazmak istiyorum. Ortama veya diğer insanlara uyum sağlayamayan veyahut insanlar tarafından sevilmeyen ve sevilmeyecek biri değilsin. Ben sana neden hiç arkadaşın olmadığını söyleyeyim.
1) zayıf iradeli şahıslar sosyal medya dolayısıyla iyi veya kötü milyonlarca kişi ile etkileşime geçtiklerinde etkilenip garip davranışlar sergileyebiliyorlar. Asıl karakterlerini yansıtmıyorlar.
2) ergenlik döneminde özellikle annesi ve babası boşanmış olanlar veya annesi ve babası tarafından ilgi ve sevgiden mahrum bırakılan insanlar ilgi çekme niyetinde pek de olgun olmayan davranışlarda bulunurlar. Aslında bu ilgi çekmeye çalışan insanları internette de görüyorsun zaten, "toxic".
3) gerçekten kafa dengini bulamamış olabilirsin. Herkesin sınıfında kafa dengi olacak diye bir şey yok. Liseye gelip hala olgunlaşamamış tipler vb. arasında bulamıyor olman normal. Zaman ilerledikçe illaki bulursun birilerini. Tabii eğer gerçekten istiyorsan. Üniversiteliyim ve hala kimseyle arkadaşlık babında fazla kişiyle konuşmuyorum. İsteyip istememene bağlı biraz da.

Akran zorbalığı gibi olaylara değinemeyeceğim ancak pek de yapacak bir şey yok. Tek diyebileceğim şey şu; bu herkesin başına geliyor ve bunları yaşayan tek kişi siz değilsiniz. Kafanızda nasıl talihsiz bir adamım vs. diyerek büyütmeyin diye söylüyorum. Ancak tabii ki yapabiliyorsanız tepkinizi koyun.

Dediğim gibi etkisi olacağını düşünmüyorum ancak biraz rahatlamışsındır belki. İyi geceler dilerim.

Gerçekten çok teşekkür ederim beni rahatlattığınız için. İyi geceler.

Saat 2:36 yazmışsın fakat konunun açılma saati 1:39. Dipsiz karanlıklar olmadan güzel zamanların değerini anlayamazsın. Daha 15 yaşındaymışsın, şunu bil ki istersen 30 yaşına gel yine de hissedeceksin o dipsiz karanlıkları. Hiçbir duygu sonsuza kadar sürmüyor, uyu daha iyi hissedersin yarın.

15 yaşımdayım ve genelde de pek arkadaşım yok, liseye geçince illaki olur diyorlardı. Lisedeki insanların hiçbiri kafa dengi anlaşabileceğim insanlar değil, kimisi çok toxic, kimisinin aklı fazlasıyla kirli, kimisi benim inancımla dalga geçiyor.

İnancın ne? Kötü arkadaşların olacaksa hiç olmasın daha iyi. Benim neredeyse hiç arkadaşım yok ve forumdan adam toplayıp oyun oynuyorum ya da tek başıma oynuyorum. Arkadaşlarımın çoğu gerici insanlardı ve CS:GO'da örneğin adam vuramadığımda bunu hiç unutmayıp yıllarca yüzüme vuruyorlardı. Bende hepsinden kurtuldum kafa rahat :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı