Yaş kaç?
Ne diyeceğimi bilmiyorum vallahi. Arkadaşlarından ayrıldığın iyi olmuş. Üzülme, sıfırdan başlarsın ama kişileri iyi seçmelisin, ince eleyip sık dokumalısın. Bunun gibi insanlara ''Merhaba, Merhaba'' bile fazla. Aile konusunda ters zamana denk gelmiş olabilirsin. Herkes gününde olmayabilir. Kimi zaman etrafındaki bütün insanlar seni umursamayabilir, bağırabiliir, yanından uzaklaştırır bazı günler. O zaman gerçekten patlamak istersin. Kafayı sıyırmamak elde değil. Sabırdan başka bir şey gelmez elinden.Hayattan gerçekten de sıkılmış bulunmaktayım. Bu 3 gündür başıma gelmeyen şey kalmadı. Dünden önceki gün ablamla tartıştım, ablam da bana bir daha benim işlerime karışırsan en adisin dedi ve ağza alınmayacak küfürler etti. Dün de arkadaşlarımla buluşacaktım, saat akşam 7 buçuk-8 gibi dedim ki ne kadar getireyim, 20 dedim, yok yetmez dediler, 50 dedim; yok, yetmez dediler. Ben de şakasına aynen bunu yazdım "Hayırdır oğlum hesabı bana mı kitleyeceksiniz?" ve bana hepsi bir anda küfür edip bir daha yanımıza gelme dediler, gruptan da attılar. Ben şaşkın şaşkın bakıyorum telefona aradan, 15 dakika geçti abimin eşyaları vardı değişecek, mağaza da 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Abim dedi ki: Git bu eşyaları değiştir abim gittikten sonra diğer ablam dedi ki sen bırak ben arkadaşlarımla buluşacağım o sırada değiştiririm ben de tamam dedim bilgisayarı açtım birden abim gelip bağırmaya başladı dedim ki ablam götürecekmiş ben de tamam dedim ama tir tir titriyorum korkudan sonra ablamla gönderdi beni ablam da sinirlendi direkt minibüse binip gitti ben de yanıma para almadığım için yolda ağlayarak gittim ablamın peşinden bugün de yine ablamla annem kavga ediyorlardı (dün elbiseleri değiştirmeye giden ablam) dedim ki yapmayın kendinize yazık ama aşırı derecede bağırıyorlardı ben de en son sinir krizi geçirip bağırdım duysanıza beni diye ikisi birden bana terbiyesiz dedi aradan 1 saat geçti abim geldi işten yemek yiyecekti ben de saat 3 gibi yediğim için aç değildim bunu söyleyince yine bağırmaya başladı. Az önce de tek bir arkadaşım kalmıştı o da ailesi yüzünden ayrıldık cidden ne yapacağımı bilmiyorum bağırmak istiyorum hunharca ama nafile bana bir akıl verin arkadaşlar. Ne yapacağımı şaşırdım.
Dün de arkadaşlarımla buluşacaktım, saat akşam 7 buçuk-8 gibi dedim ki ne kadar getireyim, 20 dedim, yok yetmez dediler, 50 dedim; yok, yetmez dediler. Ben de şakasına aynen bunu yazdım "hayırdır oğlum hesabı bana mı kitleyeceksiniz?" ve bana hepsi bir anda küfür edip bir daha yanımıza gelme dediler, gruptan da attılar.
Hayattan gerçekten de sıkılmış bulunmaktayım. Bu 3 gündür başıma gelmeyen şey kalmadı. Dünden önceki gün ablamla tartıştım, ablam da bana bir daha benim işlerime karışırsan en adisin dedi ve ağza alınmayacak küfürler etti. Dün de arkadaşlarımla buluşacaktım, saat akşam 7 buçuk-8 gibi dedim ki ne kadar getireyim, 20 dedim, yok yetmez dediler, 50 dedim; yok, yetmez dediler. Ben de şakasına aynen bunu yazdım "Hayırdır oğlum hesabı bana mı kitleyeceksiniz?" ve bana hepsi bir anda küfür edip bir daha yanımıza gelme dediler, gruptan da attılar. Ben şaşkın şaşkın bakıyorum telefona aradan, 15 dakika geçti abimin eşyaları vardı değişecek, mağaza da 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Abim dedi ki: Git bu eşyaları değiştir abim gittikten sonra diğer ablam dedi ki sen bırak ben arkadaşlarımla buluşacağım o sırada değiştiririm ben de tamam dedim bilgisayarı açtım birden abim gelip bağırmaya başladı dedim ki ablam götürecekmiş ben de tamam dedim ama tir tir titriyorum korkudan sonra ablamla gönderdi beni ablam da sinirlendi direkt minibüse binip gitti ben de yanıma para almadığım için yolda ağlayarak gittim ablamın peşinden bugün de yine ablamla annem kavga ediyorlardı (dün elbiseleri değiştirmeye giden ablam) dedim ki yapmayın kendinize yazık ama aşırı derecede bağırıyorlardı ben de en son sinir krizi geçirip bağırdım duysanıza beni diye ikisi birden bana terbiyesiz dedi aradan 1 saat geçti abim geldi işten yemek yiyecekti ben de saat 3 gibi yediğim için aç değildim bunu söyleyince yine bağırmaya başladı. Az önce de tek bir arkadaşım kalmıştı o da ailesi yüzünden ayrıldık cidden ne yapacağımı bilmiyorum bağırmak istiyorum hunharca ama nafile bana bir akıl verin arkadaşlar. Ne yapacağımı şaşırdım.
Adamı sigaraya başlatır bu olay. (tavsiye etmiyoruz, kullanmıyoruz.)
Yaş kaç?
Çok haklısınız ama çevremde düzgün insanlar yok bu sene başka okula gideceğim inşallah orda düzgün arkadaşlıklar edinirim.Bir insanın çevresindeki herkes yalan olunca böyle oluyor. Hiç kimse gerçek ve samimi değil. Acilen kendini oradan kurtar. Oku adam ol kendi hayatını kur. Ablan ve Abin seni hala küçük görüyorsa hayatından çıkar bu kadar basit. Aileniz bile size bu konuda yardımcı olmuyorsa el insanlarından farkı olmuyor. Abi abla senin yanında olması gerekirken yaptıklarına bak. Bir an önce hayatını düzene oturt kendi hayatını kur. Samimi ve güzel arkadaşlıklar herkesi bulacak.
Reşit oldun mu bilmiyorum. Ama bu dönemler geçecek. Eğer gerçekten anlattığın gibiyse kendi ortaokul-lise dönemimde özellikle, kendime benzettim. Sana tavsiyem, kendini gözden geçir, ne yapman gerekiyor, ne lazım ne değil düşün. Sonra harekete geç ve bir kanıya vardıktan sonra ders çıkarmaya, aynı durumları tekrar yaşamamaya bak. Bir akışa bırak kendini, sevdiğin, keyif aldığın ve seni geliştiren aktivitelere yönelmeye bak. Bunlara çok kafa yormak seni iyice bunaltacaktır.
Hocam ben o kişiler ile dostluk kurmazdım. Bir buluşma için 20 TL yeterli.
Hocam sizi abiniz, ablanız ve anneniz (babanızı bilmiyorum) çok küçük görüyor yani biraz kendinizi göstermeniz lazım abiniz birden size korkunç bir şekilde bağıra bağıra konuşmaya başlıyor ve anneniz ile ablanız tartışırken 2'side sizi kale bile almıyor. Sizin adınıza üzüldüm hocam. Bu arada yaşınız kaçtı?
Kardeşim boş ver iyi olmuş. Bende aynı yollardan geçtim yaş 22 şimdi. Neleri, kimleri çıkardık hayatımızdan bir bilsen. Bunlar hep hayat tecrübesi. Sigara, evet kötü fakat içki daha kötü. İçki uçsuz bucaksız belaya sokar insanı. Sigaranın en azından niyeti belli, yavaş yavaş zehirliyor.Başlamıştım zaten 5-6 ay oluyor.
16.
Çok haklısınız ama çevremde düzgün insanlar yok bu sene başka okula gideceğim inşallah orda düzgün arkadaşlıklar edinirim.
Geçecektir ama geçmek bilmiyor ki her gün ayrı bir dert ile başlıyorum.
Hocam söylediğimde parkta oturup cips-kola yapacaktık sohbet muhabbet Allah'a şükür ayrıldım o şahıslardan, bugün öğrendim içki içiyorlarmış.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.