İçimi nasıl rahatlatabilirim?

Belki okumak isterseniz diye link bırakayım dedim hocam. Belki yardımcı olabilir, deneyimlerimi ara sıra bu şekilde konu açarak yazıyorum.

2. konu biraz alakasız ama yine de teşekkür ederim :)

Anladığım kadarıyla kendini rahatlatmak için konu açıyorsun. Bugün ne yaşadın mesela?

Bugün bir şey yaşamadım. Sadece 1 ay önce yaşadığım şeyler aklıma geldi ve bazı şeyleri yanlış yaptığımı düşündüm.
Rica ederim, iyi geceler. Kendini üzme, iyi davran kendine :)

İyi geceler hocam. Sevdiğim hoca da aynısını diyordu. Aklıma geldi. Kendinize iyi bakın :)

Merhabalar.
Bir ara arkadaşlarımla çok sorun oldu. Zaten içime kapanık insanım. Geçen anksiyete atağı geçirdim okulda. İçim çok sıkıntılı. 14 yaşındayım. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Eskiden çok hoşuma giden şeyler bile beni rahatlatmıyor. Tek sevdiğim şey yağmurlu havada dışarıya çıkmak. Şu an mesela yağmur yağıyor ama akşam olduğu için çıkamam. 14 yaşındayım ama 7. sınıfa gidiyorum. Derslerine çalış LGS var bu sene diyen olacaktır diye dedim. Hep dikkatim dağınık. Hiçbir şeye odaklanamıyorum. Derslerim düştü. Dersi dinlerken kafam hep başka yerlere gidiyor. İçimi nasıl rahatlatabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.
Dostum bir süre sonra anlıyorsun ki bu hayatı kendin için yaşamadıkça çok mutlu olamıyorsun. Arkadaşlarınla olan sorunda senin hatan yoksa yoluna bak gitsin. Onun dışında spor yapmak seni rahatlatabilir. Ben de ciddi ilişki sonrası iyice içime kapandım ancak spor ile çözdüm.

Dostum bir süre sonra anlıyorsun ki bu hayatı kendin için yaşamadıkça çok mutlu olamıyorsun. Arkadaşlarınla olan sorunda senin hatan yoksa yoluna bak gitsin. Onun dışında spor yapmak seni rahatlatabilir. Ben de ciddi ilişki sonrası iyice içime kapandım ancak spor ile çözdüm.

Sanırım öyle. Spor yapmaya üşeniyorum :) bir ara yapıyordum ama.

Bugün bir şey yaşamadım. Sadece 1 ay önce yaşadığım şeyler aklıma geldi ve bazı şeyleri yanlış yaptığımı düşündüm.

Geçmişi düşün düşünme değil olay, geçmişi unutmak da değil ki unutmamalı insan da. Size verebileceğim tavsiye yaşıtlarınızı kendinizden büyük görmeyin. Bu kıyaslama körüklüyor o huzursuzluğu. O kıyaslama neden doğuyor peki? Açıkca meşguliyetin yok. Bu dönemlerde kafa sürekli oyalanır. Yalnız kaldığınız an ya kendinizle oyalanırsınız ya da kafanızla. Kafanızla oyalandığınız bariz belli. Bir ay önceki rezillikleriniz halen aklınızda öyle değil mi? Ya da komplekslere girip öyle gördüğünüz, asla değiştiremeyeceğiniz ve insanların gram aklında kalmadığı olaylar. Ortaokul, lise başlangıcı iğrenç bir devrim, ki senin benim(zamanında) gibi uğraşı olmayan insanlar için kısa vadede tam bir felaket.
Alışkanlıklarını değiştir, değiştirmek için zorla. Araştırmanı önerdiğim bazı şeyler vardı hatırladın mı? He onlara ister bak ister bakma.

Bu dönem farkındalık dönemi. Her şeyi kafaya takma dönemi, özenti dönemi, ukala dönemi dönem babam dönemi hangisini seçersen.

He bu profilde ilerlersen ne olur iki cesaret varsa neredeyse kimsede olmayan bir farkındalık oluşur. Anlamlandıramazsın.

Kafayı bozmaya gerek yok ilk alışkanlık sıkı çalışmak_

Eğer adım atmıyorsan, zaman seni ufak tefek ileriye götürür zaten sende ona olgunluk dersin bi hallere girersin filan
Eğer hiç adım atmıyorsan, işte orasını bilemem.

Umarım daha da böyle konu açmazsınız.

Son düzenleme:
Saçma kişilerle uğraşıp sadece kendini yoruyorsun. İletişimi kesmek zor değil. Bu tür kişilerle uğraşmaktansa yalnız kal. Diğerlerini mutlu eden şeyler ilgimi çekmiyor örneğin. Olayları çok kafaya takan birisiyim. Bir ara uyuyamayacak noktaya da gelmiştim. Fakat çözülmeyecek şey değil. Doğru arkadaşlar teknoloji yoluyla da bulunabilir. Sıkıntıyı içinde yaratan sensin ve yine sen çözeceksin. Örneğin, başkalarının dertlerini dert edinme, sıkıntılarını sıkıntı edinme. Gerekmedikçe hiçbir şeyi umursama. Seni mutlu eden şeyleri bulmaya çalış ve onlara odaklan. Yalnızlık bir son değil. 2 arkadaşın gider daha iyisi gelir. Sana sürekli küsen kişilerle gerçekten iletişim kurma.

Gereksiz ve saçma bir yazı olmuş olabilir. Olduğu kadar.

Geçmişi düşün düşünme değil olay, geçmişi unutmak da değil ki unutmamalı insan da. Size verebileceğim tavsiye yaşıtlarınızı kendinizden büyük görmeyin. Bu kıyaslama körüklüyor o huzursuzluğu. O kıyaslama neden doğuyor peki? Açıkca meşguliyetin yok. Bu dönemlerde kafa sürekli oyalanır. Yalnız kaldığınız an ya kendinizle oyalanırsınız ya da kafanızla. Kafanızla oyalandığınız bariz belli. Bir ay önceki rezillikleriniz halen aklınızda öyle değil mi? Ya da komplekslere girip öyle gördüğünüz, asla değiştiremeyeceğiniz ve insanların gram aklında kalmadığı olaylar. Ortaokul, lise başlangıcı iğrenç bir devrim, ki senin benim(zamanında) gibi uğraşı olmayan insanlar için kısa vadede tam bir felaket.
alışkanlıklarını değiştir, değiştirmek için zorla. araştırmanı önerdiğim bazı şeyler vardı hatırladın mı? He onlara ister bak ister bakma.

Bu dönem farkındalık dönemi. Her şeyi kafaya takma dönemi, özenti dönemi, ukala dönemi dönem babam dönemi hangisini seçersen.

He bu profilde ilerlersen ne olur iki cesaret varsa neredeyse kimsede olmayan bir farkındalık oluşur. Anlamlandıramazsın.

Kafayı bozmaya gerek yok ilk alışkanlık sıkı çalışmak_.

Eğer adım atmıyorsan, zaman seni ufak tefek ileriye götürür zaten sende ona olgunluk dersin bir hallere girersin filan.
Eğer hiç adım atmıyorsan, işte orasını bilemem.

Umarım daha da böyle konu açmazsınız.

Evet hala aklımda. Sorun da hala rezil olmam saçma hareketlerim yüzünden. Dediklerinizi düşüneceğim. Teşekkür ederim.
Saçma kişilerle uğraşıp sadece kendini yoruyorsun. İletişimi kesmek zor değil. Bu tür kişilerle uğraşmaktansa yalnız kal. Diğerlerini mutlu eden şeyler ilgimi çekmiyor örneğin. Olayları çok kafaya takan birisiyim. Bir ara uyuyamayacak noktaya da gelmiştim. Fakat çözülmeyecek şey değil. Doğru arkadaşlar teknoloji yoluyla da bulunabilir. Sıkıntıyı içinde yaratan sensin ve yine sen çözeceksin. Örneğin, başkalarının dertlerini dert edinme, sıkıntılarını sıkıntı edinme. Gerekmedikçe hiçbir şeyi umursama. Seni mutlu eden şeyleri bulmaya çalış ve onlara odaklan. Yalnızlık bir son değil. 2 arkadaşın gider daha iyisi gelir. Sana sürekli küsen kişilerle gerçekten iletişim kurma.

Gereksiz ve saçma bir yazı olmuş olabilir. Olduğu kadar.

Teşekkür ederim hocam. Dediklerinizi düşüneceğim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı