İcraya itiraz ettikten sonra ne olur?

turgutslgn55

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
30.08.2020 tarihinde Vodafone'un bana açtığı icraya itiraz ettim. Sebebi ise 2 yıllık olan taahhütümü adres değişikliği nedeniyle iptal ettirmek zorunda kalmıştım. Ve taşındığım adreste fiber altyapısı olmadığı için kanunlara göre aboneliğimi ceza ödemeden iptal ettirebilirdim. Fakat 3 kez faksla gerekli belgeleri göndermeme rağmen her seferinde eksik evrak numarası çektiler. Ben de sinirlendim bıraktım, faturayı da ödemedim. Gelen icraya ise gönderdiğim faksların tüm gönderildi raporları ile beraber itiraz ettim. Üstünden 7 ay geçti ama Vodafone'dan hiçbir ses çıkmadı. Fakat e-Devlet üzerinde icra dosyası hala açık görünüyor. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor, dava hala devam mı ediyor, onu nasıl kapatabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olay başıma gelmişti başta kapatmadıysanız sizim sorununuz oluyor ödemekten başka. yolu yok başta itiraz edersen biraz daha özen göstermeliydiniz borçu yapılandırmayı deneyin maaşınıza aciz gelmesinden iyidir
 
İcra 10 yıl kapanmıyor. Vodafone 10 yıl içinde itirazınıza delil (ispat) ile itiraz ederse veya dava açarsa o borcu ödemek zorunda kalırsınız.
 
Aynı olay başıma gelmişti başta kapatmadıysanız sizim sorununuz oluyor ödemekten başka. yolu yok başta itiraz edersen biraz daha özen göstermeliydiniz borçu yapılandırmayı deneyin maaşınıza aciz gelmesinden iyidir
Fakat her türlü ben haklıyım. 3 kez üst üste tüm belgeleri faks ile gönderdim ve gönderildi raporları hala duruyor. Vodafone ise her seferinde yok kimlik fotokopisi gelmemiş yok iptal talep formu gelmemiş diye beni oyaladı. Ayrıyeten 1 yıldan fazla taahhüt yasak olduğu için tüketici istediği an bir gerekçe göstermeksizin ceza ödemeden çıkabilir.
 
Önce tüm belgeleri bir yerde hazırla ve dediklerimi aşama aşama hallet.

1- BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi

Bu resmi devletin sitesine girip MOBİL HABERLEŞME HİZMETLERİNİ seçip söz konusu operatörü seçeneklerden seçip şikayet et. Haksız bir uygulama ile karşıya karşıya kaldığını 3 defa fax çektiğini ayrıca cezai şartsız ikamet değişikliği dolayısı ile sözleşmeyi fesih etmeyip eksik evrak dolayı bahanelerle ( yani olan olayları kısa ve öz tarihleriyle) durumu anlatıp şikayetini yap.
2- İcraya eğer süresi içinde itiraz edebildiysen ilamsız icra takibi durur. Artık icra takibinin devam edebilmesi için dava açması gerekir. Şimdi dosyanın orda açık görünmesi icranın devam ediyor ve borçlu olduğun anlamına gelmez. Dosyanın açık olduğu icra müdürlüğü sana yakın ise gidip icra memuruna dosya hakkında bilgi alabilirsin. Takip durmuş mu veya devam ediyor mu net bilgiyi o şekilde alacaksın. Eğer aldığın bilgiyi buradan paylaşırsan sana tekrar yönlendirme yapabiliriz.

3- Hemen bu akşam Tüketici Hakem Heyetine başvurunu yapıyorsun. Durumu anlatıyorsun, sözleşmeyi fesih etmediklerini sana haksız borç çıkarıldığını, aşırı kelimeye girmeden kısa ve öz tarihlerle anlatıp şikayet et.

Tüketici Hakem Heyetinin kararını rahat vermesi için şu mevzuat maddelerini ekle;

(Başvuru talebin için 2. sayfada 6502 sayılı Kanun Yer Alan Diğer Talepler'i seçiceksin)

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 16. Md:
Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 23. Md: Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren veya tüketicinin sözleşmeyi feshetmesini zorlaştıran bir yöntem belirleyemez.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Md:
Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı