İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 14.011
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın diyorum.

Amcanın oğlu hakim ve senin biriyle aran bozuk daha minimal bir örnek ama bunun daha üst makamlardaki durumunu düşünün.
İdam birkaç kişinin de dediği gibi kurtuluş olur adalet gerektiği gibi uygulanırsa asıl ceza olur.

Amcanın oğlu diyorsun.
Ortaçağdan kalma ceza yöntemleri bizi geriye götürmekten başka bir şeye yaramaz. Sert hapis cezaları uygulanırsa adam gibi onlar yetecektir.

Sertten kastınız işkence ve haftada bir kez yemek vermek mi yoksa süresinin uzun olması mı?

Şeriat kanunlarında işkence de idam da var. İronik olmaz.

Avrupa'ya bak. İdam yok, suç oranları çok mu yüksek?
Karma şekilde yaşıyorlar. 3-4 tane resmi dilleri var. Yani yönetim daha zor olur. O yüzden Singapur'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. O yüzden idam suçunun çağ dışı olduğunu düşünmüyorum. Ama gelmeli demiyorum.

Karma şekilde yaşıyorlar. 3-4 tane resmi dilleri var. Yani yönetim daha zor olur. O yüzden Singapur'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. O yüzden idam suçunun çağ dışı olduğunu düşünmüyorum. Ama gelmeli demiyorum.
Sen ne dediğini bilmiyorsun bence. Her yere şeriat gelsin yazmıyor muydun? Şeriatta idam yok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı