İdam gelmeli mi?

• Konuyu başlatan Chole
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 14.011
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi Türkiye'ye gelmeli mi diye sormamış ki, hem hapishaneden ziyade idamı daha doğru buluyorum ben.
İlk dediğim Türkiye içindi. Neden idam olmamalıdır sorusunun cevabını alıntıladığım arkadaş vermiş zaten. İdam 21. yüzyıl için çağdışı ve saçma bir uygulamadır. Karşı argümanın varsa sunabilirsin, tartışırız.

Bence gelmemeli. Zaten adalet yok, bir de suçsuzlar idam edilmesin.

Gelmemeli. Hem günümüzde etik dediğimiz kurallara aykırı hem bir çözüm yolu değil. Ayrıca Türkiye için konuşursak, suçlular dışında herkes idam edilir. İftiralar, akrabaları olanlar, aşiretler gibi olaylar yüzünden suçsuz insanlar idam edilir.

Mühebbet hapis cezasına çarptırılacağını bilen insanlar cinayet işliyor ama? Gram insan psikolojisinden anlamayan cihatçı kafanın tekisiniz, yallah Arabistan'a.

Bak şu an arabistandayım 🤣
İnsan psikolojisi falan geç bunları hırsızlık yapmayacak o zaman cezasına da katlanması lazım senin gibi kafasızlar yüzünden zaten oradan buradan ceza indirimine gidiliyor nasıl işlenmiş suçlar bile indirim vesaire sayesinde ceza hiç çekilmemiş kıvamda oluyor kimsenin işkenceden zevk aldığı falan da yok ama bir daha yapmaması için bu tür cezaları kesiyorlar.

He bu arada 2 kelimemden dolayı beni cihatçı falan diye itham ediyorsun ya çok bilmişcilik taslıyorsun ya kendini aydın olarak görüyorsan laf değil de icraat yaparsın o zaman ileride o kafandaki düşünceyi resmiyete dökmediğin sürece hiçbir getirisi yok boş laftan başka insalara karşı ön yargıyı da bırakmanız lazım.

Yok arabistana yok yobazsın yok sen şu sun bu sun bunların ardı arkası kesilmez herkes fikrini söyleyebilir eleştiri kaldıramıyorsanız hiç tartışmayı bırakacaksınız o zaman.

Son düzenleme:
İdam değil de bütün suç cezaları çok ağırlaştırılırsa suç oranı çok fazla düşer. Ancak adam akıllı araştırılması lazım her şeyin. Suçsuz birinin müebbet yemesi kadar kötü az şey vardır. Ancak şuan tecavüz edenler bile salınıyor. En çokta ceza tecavüz ve hırsızlığa verilse çok mutlu olurdum.

@Chole 2002'ye kadar Türkiye'de idam vardı zaten. 1984'den 2002'ye kadar hiç kimse idam edilmedi. Türkiye'de idam edilenlerin neredeyse hepsi de siyasi idam zaten. Bu istatistiklere bakabilirsin Google'dan. İşte bu yüzden Türkiye'ye idam gelmesi demek ülkede muhalif kalmaması, gazeteci kalmaması demek. Her şey senin düşündüğün gibi tos pembe olmaz hayatta. Türkiye'de yaşıyorsun.

Ayrıca yine bakarsan idam cezasının kalkması suç oranlarını değiştirmedi. Suç oranları asıl 2010 yılından sonra büyük artış yaşadı.

Suç oranlarını düşürmek istiyorsan caydırıcı ceza vermek yerine insanları suça teşvik eden etmenleri kaldırman lazım. İnsanların adalet sistemine güvenmesi lazım. İdam hiçbir şeyi çözmez sadece daha fazla sorun çıkartır.

Sorum basit, fakat cevabını vermek çok güç soruyu biraz açacak olursam kasti olarak başkasını öldürenler, tecavüzcüler, teröristler ve bunun gibi suçları işleyen kişiler ilaç ile idam edilmeli midir sizce? Ceza kararının alınıp uygulanması arasında yıllar olacağını en ufak şüphede kararın uygulanmayacağını göz ardı etmeden cevaplayın. Uzun süre düşündükten sonra caydırıcılığı sayesinde çok daha rahat, güvenli bir toplum olacağını düşünüyorum. Bir arkadaşım ise suçu ne olursa olsun o kişilerin rehabilite edilip topluma kazandırılmaya çalışılması gerektiği görüşünde. Siz ne dersiniz?

Bence idam yerine işkence gelmeli suçlu olduğundan emin olunmayan kişilere daha az işkence yapılmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı