[İddia] E-Devlet 61 milyon kullanıcının bilgisi çalındı

• Konuyu başlatan tii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 75
  • Görüntüleme 7.504
Mernis de senin şifren mi var?

Kripto şifreleme özelliğini bilmeyenler atlamış konuya hocom zoton boyloydo soyloydo 10 milyona yakın Online oyuncumuz olan bir yazılım firmasın da çalışıyorum ve yönetici olmama rağmen. İstediğim bir oyuncunun şifresini göremiyorum bilgilerine ulaşamıyorum. Ama malum forum çoluk çocuk kaynadığı için tutuşmuşlar yine çok ilginç. Anında ülkemi nasıl kötülerim nidasıyla Allah akıl fikir versin.

Arkadaş Cumhurbaşkanı'ndan tut MİT müsteşarının bilgileri bile çalındı geçen sene. O zamanda inkar edildi şimdi de inkar ediliyor sebebini bir türlü anlamadım. Kaynak olarak gösterdiğin twiti atan kişi siyasi görüşünden ötürü böyle bir savunma yapıyor belli. Şifrenin kriptolanmasıda yeni bir şey değil ve bunun için bir yazılım firmasında da çalışmaya gerek yok. Ödev gereği bu şifreleri kriptolama ve çözme işlemlerini basit bir sitede kolayca yapmıştım birkaç ay önce.

Ki bu tweet sonuna kadar doğru. Biz de bir oyun firmasında oyun yazılımı yapıyoruz TR genelinde 10 milyona yakın oyuncumuz var. Bütün şifreler kriptolama şifreleme sistemi ile *****%!'+! tarzı şifreleniyor. Oyuncu bizden şifresinin değişmesini ya da unutup da tekrar verilmesini talep ettiğinde dahi bu konuda destek olmadığımızı iletiyoruz.

Eki Görüntüle 1683015
Bu tarz şifreleme yöntemleri artık çözülebiliyor.

Bende bu haber ne zaman paylaşılacak diye bekliyordum adet oldu artık sadece gülüyorum turizim işçisinin tövbesi tutmaz (malum kelime sansürlenmiştir)

Bu tarz şifreleme yöntemleri artık çözülebiliyor.
Şifreleme yöntemi geri döndürülemez ise çözülemez.

Örnek: SHA-256.
Geri döndürülebilen şifreleme yöntemi: AES-256.

E-Devlet konusunda başka detaylar var. Savunanları pek takmamak lazım.

E-devlet verileri tek bir sunucuda tutulmamakta, yani kısaca bu imkansıza yakın bir şey. Eve geldiğimde detaylı inceleme yapacağım, büyük bir ihtimalle scam datadır.

Şifreleme yöntemi geri döndürülemez ise çözülemez.

Örnek: SHA-256.
Geri döndürülebilen şifreleme yöntemi: AES-256.

E-Devlet konusunda başka detaylar var. Savunanları pek takmamak lazım.
Rainbow table attack'ı duymadınız sanırım.

E-devlet verileri tek bir sunucuda tutulmamakta, yani kısaca bu imkansıza yakın bir şey. Eve geldiğimde detaylı inceleme yapacağım, büyük bir ihtimalle scam datadır.

Rainbow table attack'ı duymadınız sanırım.
İmkansız dediğiniz yerde sizi takmamayı uygun gördüm. Bir şey biliyorum demek ki.

Anlamadığım şekilde hükümet düşmanı herkes bu şekilde geziyor :D Kanıtları yok ama inanmıyorlar.
66bc15cb-ef68-4625-81f4-3109e345100e.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı