[İddia] Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı'nın geçme notu 70'e yükseltildi!

Tüm günümü ders, okul döngüsünde geçiremem.

Bu bahane olamaz. Eğer okul okumak istemiyorsanız açık liseye geçebilirsiniz. Şu bir gerçek: Mevcut sistem, öğrencileri tembellikten başka bir şeye itmiyor.

Ana dilini konuşamayan adamdan sayısal öğrencisi de olmaz, ezberleyicisi olur.
Yazılıyla bunu eşleştirmenize hayran kaldım. Lise öğrencileri mecbur çalışacak da sizin de arada yazım kurallarına bakmanızı tavsiye ederim. Ana dili yanlış yazmıştınız moderator duzeltti. Türkçemizin kurallarına uymamız gerekiyor değil mi?🙂

Yazılıyla bunu eşleştirmenize hayran kaldım. Lise öğrencileri mecbur çalışacak da sizin de arada yazım kurallarına bakmanızı tavsiye ederim. Ana dili yanlış yazmıştınız moderator duzeltti. Türkçemizin kurallarına uymamız gerekiyor değil mi?🙂
Telefondan yazdığımda oto klavye sağ olsun arada bir yanlış yazıyor. Yazım kurallarına gayet hakimim, lisede de böyleydi. Yazılıda dünya nüfusu sorulmuyor, Türkçe soruluyor. Bu yüzden yazılıyla ölçüm yapılmasında bir yanlışlık yok benim için.

@EymK, insan kendi dilini ve edebiyatını bilmelidir, bunun sayısalla alakası yok. Üniversitede hangi bölüme gittiğiniz fark etmeksizin, üniversitede de Türk Dili ve Edebiyatı dersi alıyorsunuz.
Herkes kendi dilini bilmelidir, edebiyatı çok önemli değil.

Sadece dil bilgisi dersi olsa neyse, bir sayısalcı olarak 1950 yılında yazılmış bir aşk romanının 159. sayfasının 4. paragrafını ezbere bilmek zorunda değilim şahsen.

@Ellie Williams, son kısımda size hak veriyorum. Genel olarak kitapları, kitapların içeriği bilinmesi yeterli ancak bazı öğretmenler abartıyor, o konuda haksızsınız demeyeceğim de şu da bir gerçek ki mevcut sistem, öğrencileri fazlasıyla tembelliğe ittiği için onlar için zor geliyor. Her şeyin yerine göre zorluğu vardır, kolay bir şey yok ama öğrenciler istiyor ki hiç çalışmadan sınıf geçelim, sınıfımızı bitirelim. Böyle de olmamalı. Bir niteliği olmalı. Derslerine düzenli çalışan bir öğrenci, geçme notunu dert etmez. Onun belli bir amacı, hedefi vardır. Verilen eğitim niteliği hem iyileştirilmeli hem de geçmek bu kadar kolay olmamalı. Her ne kadar öğrenciler sınavdan düşük alsa da sözlü notu diye bir şey var ve en tembel öğrenci bile bu sayede geçebiliyor. Öğrenciye yapılan en büyük kötülüklerden birisi de bu, öğrenci de başarılı olduğunu düşünüyor. Üniversiteye geçince çuvallıyor ve hayatı sorgulamaya başlıyor.

Bu bahane olamaz. Eğer okul okumak istemiyorsanız açık liseye geçebilirsiniz. Şu bir gerçek: Mevcut sistem, öğrencileri tembellikten başka bir şeye itmiyor.

O zaman edebiyat geçme notunu 70 yapmayacaklar ve direk sistemi düzeltecekler, bu bir bahane değil, gerçek ben ortalamamı 70 üzeri tutmak için gidip sadece edebiyata 2-3 saat çalışamam zaten 8 saat okul 2-3 saat molam var diğer geri kalanı ders ve ödev.

12. sınıflar için geçerli mi?

Ana dilini konuşamayan adamdan sayısal öğrencisi de olmaz, ezberleyicisi olur.
Şairlerin hayatını bilmeyen ana dilini konuşamamış mı oluyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı