[İddia] Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı'nın geçme notu 70'e yükseltildi!

Tüm derslerin geçme notu çoğu üniversite gibi 60 olmalı zaten. Niteliği iyileştirmeye çalışıyorlar fakat liseler çoktan it kopuk mekanı oldu maalesef. Bundan sonraki jenerasyon mafya özentisi geliyor.

Hocam geçen sokakta yürüyordum üç tane çocuk gördüm, en fazla 9-10 yaşlarındaydı. Aralarında ne konuştuklarını duyunca şok oldum; Kanka benim kelebeği kaybettim ya. Senin çakıyı versene.

Son düzenleme:
Hocam geçen sokakta yürüyordum üç tane çocuk gördüm, en fazla 9-10 yaşlarındaydı. Aralarında ne konuştuklarını duyunca şok oldum; Kanka benim kelebeği kaybettim ya. Senin çakıyı versene.
Durum vahim. Kitapçıdan test kitabı almıştım. Eve dönüyordum. Dönerken ortaokulun dağıldığını gördüm. Maksimum 6. sınıf olan 4 tane çocuk kol kola sigara içiyordu. Cidden ülkenin geleceğinden şüphe etmeye başladım.

Tiyatro, sinema gibi etkinlikleri çok severim. Edebiyat dersinde konuşma sınavı olmasını da yine çok severim. Hocayı bir şekilde ikna edip tarih anlatıyorum. Sorunları da ayrıca aşıyorum. Edebiyattan geçebiliyorum zaten. Benim en büyük isyanım, eğitim sisteminin bu kadar karışık olması. Belirli bir sistemi oturtsunlar. Öğrenciler şekilden şekle girmeye başladı iyice. Tamam, bunu 70 yaptın, ama yarın bunu değiştirmeyeceğinin garantisini ver. Madem Edebiyat dersini zorunlu tutuyorsun, bir şeyleri oturt. Şairleri ezberlemek istemiyor olabilirim lakin belirli bir sistemi oturtabilirlerse oturur sabahlara kadar şairlerin hayatını, biyografisini ezberlerim. Yıldırdılar artık. Ayrıca merak etme, üniversiteden çok rahat bir şekilde mezun olacağım. :)
Sistemin oturmasını herkes istiyor ama burası Türkiye, hiçbir zaman olmayacak bir şey bu. Ortama uyum sağlamak zorunda herkes. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten ibaret hayat.

Sistemin oturmasını herkes istiyor ama burası Türkiye, hiçbir zaman olmayacak bir şey bu. Ortama uyum sağlamak zorunda herkes. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten ibaret hayat.
Maalesef ki doğru söylüyorsun. Uyum sağlamak zorundayız.

@facupe, bir kere sınıf tekrarına düşseniz de yetiyor, bir kere sınıfta kalanlar da açık liseye geçebiliyor.

İlköğretimlerde türkçenin geçme notu 55'ten 70'e, liselerde 50 olan geçme notu 70'e yükseltildi. Yıl sonuna göre Türk dili ve edebiyatı ya da Türkçe dersi 70'den düşük olan öğrenciler, başarısız olarak kabul edilip dersi geçemeyecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vallahi hocam keşke 80-90 olsaydı geçme notu bu kadar keyifli ve sadece ezbere dayalı, kendi kültürünü anladığın bir dersten nasıl kalırsın anlamam bizim sınıfta kalan çok vardı lisede bu kolay dersten daha geçen sene mezun oldum hala hatırlarım bir ben yüksek alıyordum bir ara üst üste 2 sene 100 almıştım edebiyattan 11-12.sınıfta hatta edebiyat zümresine bile alacaklardı beni hocalar sınavları hazırlamada yardımcı olmam için bazı sorularda o derece iyiydim ama sayısalcıyız be hocam 😀cidden iyi olmuş gerçekten bu karar keşke 80-90 olsaydı her neyse saçmaladık gene anımdan bahsettim.

@EymK, insan kendi dilini ve edebiyatını bilmelidir, bunun sayısalla alakası yok. Üniversitede hangi bölüme gittiğiniz fark etmeksizin, üniversitede de Türk dili ve edebiyatı dersi alıyorsunuz.

Aynen öyle hocam.

@Shadownight, aman aman, demeyin öyle. Sonra öğrencilerde okuma hevesi kalmıyormuş...

Hocam zaten okumaya gittikleri meçhul okuma hevesi olduğunu hiç sanmıyorum hiçbir öğrencide farklı niyetler ile gidiliyor artık okula siz anladınız ne demek istediğimi ahlaksız bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki 1 sene önce ben mezun olmadan önce de goy goy millet milletin kucağında dersle ilgili alaka sıfır falan kötü cidden skandal keşke şu dersleri sabote edenler en ağır cezayı alsalar uzaklaştırma falan dahil.

Edebiyat dersini sevmeyen kişilere iyice laflar söylemeye başlamışlar. Yok okumaya gitmiyor bunlar, yok derslere hevesi kalmıyormuşmuş, yok hepsi goy goy peşindeymiş... Dostlar buna siz mi karar veriyorsunuz? Genelleme yapmayın. Benim tuzum kuru. Edebiyatım iyi, tarihim mükemmel. Edebiyat dersini yapamayana kalkıp "Sen okumaya gelmiyorsun!" mu diyeceğim? Bunları söyleyen kişiler genellikle mezunlar oluyor. Kendi senelerinde bu tarz kurallar çıksa ortalığı ayağa kaldırırlar. Tamam, toplumumuzun bir kısmında ahlak bozukluğu olduğunu kabul ediyorum lakin genelleme yapılamayacak bir durum bu. Edebiyat dersini sevmeyen, Edebiyat dersi ile ilgilenmeyen arkadaşıma "Tamam, sen bilirsin." diyorum. Çünkü buna karışmak benim haddime değil. Ben de Edebiyat dersini sevmem lakin ilgilenirim. Çünkü ayıracak zamanım var. Kitap okumayı severim, her ne kadar şairlerin hayatını merak etmesem de okurum. Bir yandan geçme zorunluluğu, bir yandan genel kültür. İki tarafta da kazanıyorum. Ama çalışmayana dediğim gibi, bir şey diyemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı