İdeal yönetim biçimi sizce nedir?

Faşizmin ne olduğunu biliyorsun değil mi faşizm saman alevi gibidir bir anda yükselirsin ancak bir anda da batarsın aşırı milliyetçilik kimseye yaramaz emin ol bana bir de faşist bir devlet kurmak istiyorsan bütün dünyayı karşına alman gerek.
İstiyorsak alırız faşizmin ne olduğunu biliyorum ama bunu nasyonal sosyalizm ile karıştırma .
 
Oh no nazizim is loading.
Paylaşmasam olmazdı.
1655331797214.png
 
Şaka yapmak istedim hocam, böyle büyük bir konu tabii bu kadar basit düşünülemez.
Anladım zaten 😁

Teknolojik bir kısıtlama veya sosyo kültürel bir limit olmaması lazım benim düşünceme göre. Aksine paranın veya kazanma arzusunun olmadığı bir yaşam biçimi insanlığı daha da ileriye götürür bence. Sonuçta şu anki dünya bile tüm olumsuzluklara rağmen o resimden bu seviyelere geldi.
 
Tam olarak öyle değil bence, mesela ABD'de sağlık hizmetleri ücretsiz değil ve fakir olanlar dolaylı olarak ölüme terk edilmiş oluyor veya Amerikan ekonomisi silah ticareti üzerinden döndüğü için ülke içi silah serbestisi sonucu psikopatın biri okul, hastane vs. tarayabiliyor. Her şeye para gözüyle bakmamak lazım bence. Öte yandan, sosyalist toplumlarda hangi mesleği yaparsanız yapın hemen hemen aynı parayı kazanacağınız için sevdiğiniz mesleği yapmak için size bir fırsat bile veriyor olabilir.
Sosyalizmde devlet adamlarının çok fazla kazanması halkı sinirlendirir, ayriyetten sosyalizmde orta sınıf yoktur, fakir-fakir ve zengin-zengin.
Amerika için dediğine gelirsek kapitalizm ve liberalizm sadece ekonomi görüşüdür ve bireysel silahlanma vb. Anayasa üzerinden halledilir, bu noktada çoğu ülkenin anayasasının birbirinden farklı olduğunu belirteyim.
 

Geri
Yukarı