IdeaPad Gaming 3 ekranında klavye izleri çıktı

ozgurbyk

Decapat
Daha fazla  
Cihazım Lenovo IdeaPad Gaming 3-15ACH6 Laptop cihazın ekranında ilk aldığımdan beri klavye izleri çıkmaya başladı 4-5 ay içinde iyice belirgin olmaya başladı. İşimden dolayı servise yollayamadım en sonunda servise yollama fırsatım oldu ama öncesinde Lenovo yetkili servisi bahsettiğim sorunun fotoğraflarını istedi. Fotoğrafları mail olarak attım ve cevap olarak bu sorunun cihaz sıcakken ekranı hemen kapatırsanız klavye de ekrana baskı yaparsa ekranda bu izler çıkabilir, bu normal bir durumdur ve kullanıcı hatasıdır gibi bir cevap döndüler.

Hem fiyat olarak hem de geçmişten beri güvendiğim için sürekli Lenovo cihazları kullandım. Evimde toplamda 3 adet Lenovo cihazı mevcut. Bu sorun, en yeni olan Lenovo cihazımda ortaya çıktı. Diğer cihazlarda asla bu sorun yok. Araştırdım burada ve başka forumlarda aynı sorunun yüzlerce kişinin yaşadığını gördüm hepsi de Lenovo marka. Yani belli ki birkaç cihazda bu sorun kronik olarak gözüküyor.
Kısacası kullanıcı hatası olduğunu kabul etmiyorum, kabullenemiyorum. Ekranımın ücretsiz değiştirilmesi için ne yapabilirim? Tavsiye bekliyorum, teşekkürler.

Lenovo'ya yolladığım fotoğraflar:

image00001.jpeg

image00002.jpeg

Amazon'a yazıp şansımı denemek istedim. Şöyle dediler;

1687253298074.png

1687253415057.png

Anladığım kadarıyla ürünü servise yollayıp ürünün tamirini kabul etmeyip servisten kusurlu belgesi (doa) almalıyım. Ardından Amazon gerekli incelemeleri yapacak eğer olumlu olursa değişim veya iade yapılır. Umarım olumlu olur.

Hocam direk servise yollayın ve kullanıcı hatası denilirse ŞikayetVar a yazın.

Lenovo yetkili servisi her şeye kullanıcı hatası diyor, şikayetvar a yazınca hemen servise çöküyorlar hocam. 2 aylık cihazdaki fan arızasına bile kullanıcı hatası dediler.

Hocam direk servise yollayın ve kullanıcı hatası denilirse ŞikayetVar a yazın.

Lenovo yetkili servisi her şeye kullanıcı hatası diyor, şikayetvar a yazınca hemen servise çöküyorlar hocam. 2 aylık cihazdaki fan arızasına bile kullanıcı hatası dediler.
Teşekkürler böyle uzaktan konuşmayla olmayacak gibi zaten. Bugün kayıt oluşturdum kargoyla yolluyorum hemen.

GÜNCELLEME

Sorunum çözülmedi ve kullanıcı hatası diye tekrardan belirttiler. Ekran değişimi için 8000TL fatura çıkarttılar tabi ki kabul etmedim. Evimde 2 tane daha toplamda 3 Lenovo laptop cihazı var. Bu 2 laptop daha eski ve 3 yıldan fazla bir süredir bende olmalarına rağmen ekranlarında bir sorun çıkmadı. Ama bu 9 ay önce aldığım ideaPad Gaming 3 modelinde 3-4 ay içerisinde bu sorun gözüktü. Aynı model aynı şikayetle ilgili internette yüzlerce şikayet buldum bunları sundum ama yok kullanıcı hatası demeye devam ettiler. Cihazı yollarken buna ek olarak genel bakım (toz temizliği, termal macun yenilenmesi) de istemiştim ama bunu da unutup cihazı bana geri kargolamışlar. Onu da kendim yaparım artık. THH başvurur muyum bilemiyorum bir sonuç çıkmaz gibi.

Not: Şikayetvar, Lenovo Global Support platformlarına da yazdım ama Türkiye temsilciliğinden geri dönüş hep aynı oldu. Belki indirim yaparız dediler sadece.

Deneyimimi paylaşmak istedim belki başka arkadaşların işine yarar.

Son düzenleme:
Hocam BDH bu durumu genelde kabul etmiyor. Mümkünse cihazın ekranı arasına bir bez yerleştirin veya silikon klavye koruyucular var onlardan yerleştirebilirsiniz bunun nedeni genelde menteşesi sıkı olan veya kapak ile klavye arasında çok boşluk kalmamasından ve üst kasada biriken görünmeyen kirden kaynaklı. Aslında ekran çizilmiyor, ekranın üzerinde bulunan koruma filmi çiziliyor. Aynı sorun benim 6 senelik MSI Laptop'umda oldu limonla çıkartılabiliyor bu film ama uğraşmak istemedim. BDH'a gönderirseniz teklif çıkarırlar garantiden değişim yapmazlar.

Hocam BDH bu durumu genelde kabul etmiyor. Mümkünse cihazın ekranı arasına bir bez yerleştirin veya silikon klavye koruyucular var onlardan yerleştirebilirsiniz bunun nedeni genelde menteşesi sıkı olan veya kapak ile klavye arasında çok boşluk kalmamasından ve üst kasada biriken görünmeyen kirden kaynaklı. Aslında ekran çizilmiyor, ekranın üzerinde bulunan koruma filmi çiziliyor. Aynı sorun benim 6 senelik MSI Laptop'umda oldu limonla çıkartılabiliyor bu film ama uğraşmak istemedim. BDH'a gönderirseniz teklif çıkarırlar garantiden değişim yapmazlar.
Evet yukarıda da belirttiğim gibi, 8000TL fatura çıkardılar kabul etmedim tabi ki de. Zaten ekran açıkken çok belli olmuyor ama satarken falan sorun çıkartabilecek bir şey. Beni sinir eden kısım zaten şu; ekran ile klavye arasında boşluk kalacak kadar yüksek bir kenar fitili çekilmemiş olması. Evde Legion Y540 model bilgisayarım da var yine aynı marka Lenovo 2 yıldır kullanıyorum hatta çok tozlu ortamlarda kullanmam gerektiği bile oldu ama şu IdeaPad'de yaşadığım sorunu Legion'da yaşamadım çünkü fitiller çok yüksek ve klavye içe gömülü.

Neyse sağlık olsun böyle kullanmaya devam ediyorum dediğim gibi ekran açıkken çok rahatsız etmiyor.

NOT: BDH ile çok uğraştım hatta işin biraz suyunu çıkartıp Lenovo'nun global düzeyde yabancı yöneticilerine kadar ulaştım. Türkiye'den yüksek mevkiden kişiler özel hatlarından aradılar ona rağmen kullanıcı hatası dediler. Yani ne kadar yaygara çıkartırsanız çıkarın bu sorun garantiye girmiyor uğraşacak kişilerin bilgisine.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı