Ideapad Gaming 3 vs HP Omen 15 vs Monster Tulpar T5 v20.4

Cacciatore

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şu an Amazon'da 17.500 TL'ye Ideapad Gaming 3 var.
Hepsiburada'da da 20.000 TL'ye HP Omen 15 var.
25.000 TL civarı verip Monster'dan Max-P 3060 ve i7 11800H'ı almak bu modellerle arasındaki fiyat farkına değer mi? Eğer değmezse Lenovo ve HP arasından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Ben olsam Lenovo'yu alırdım. Lenovo - Omen, Monster'dan daha uygun olduğundan; bence şu durumda Monster'ın yüzüne bile bakılmamalı.

Lenovo - Omen arasındaki 2500₺ farka değer mi sizce, donanımları aynı. Muhtemelen kasa - panel kaliteleri farklı.

Acer sitesinden baktığım kadarıyla ekran kartı 140W'a kadar destekliyor. İşlemcim de daha yeni bir işlemci olacak. Yeni bilgisayar aldıktan sonra uzun süre değiştirebileceğimi düşünmüyorum. Bunu hesaba katarsak, fazladan vereceğim 5000-7500 TL ileride işime yarar mı, vermeye değer mi sizce?

Rtx 3060'a sahip cihazlar arasında ki Sıcaklık/Performans karşılaştırmalar için;

Karşılaştırma 1
Karşılaştırma 2

Bundan sonrası Kasa kalitesi/Servis/Panel..vb detaylara giriyor. Ayrıca almayı düşündüğünüz cihaz ile ilgili burada cihaza sahip olan arkadaşların söylemlerini mutlaka dikkate alın. Hangi cihazı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun.

RTX 3060'a sahip cihazlar arasında ki Sıcaklık/Performans karşılaştırmalar için;

Karşılaştırma 1
Karşılaştırma 2

Bundan sonrası kasa kalitesi/Servis/Panel..vb detaylara giriyor. Ayrıca almayı düşündüğünüz cihaz ile ilgili burada cihaza sahip olan arkadaşların söylemlerini mutlaka dikkate alın. Hangi cihazı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun.

Hocam attığınız karşılaştırmalara baktım. Kafam daha da karıştı. İncelemelere bakılırsa ekran kalitesi gerçekten kötüymüş, işlemci çok fazla ısınıyormuş ve undervolt desteklemiyormuş. RAM tek slotmuş, ekleme yapmak için de servise göndermek gerekiyor garantiden dolayı. Monster'lara göre bile daha fazla ses çıkartıyormuş. Ses konusu bayağı önemli benim için. Siz olsanız, daha çok oyun oynayacağınızı varsayarak 25.000 TL civarına hangi Laptop'ı alırdınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı