Çözüldü Idle Buddy nedir ve nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AzeoTesla

Hectopat
Daha fazla  
Sorun benim değil ama yaşı küçük olan bir kuzenimin. Kuzenim arkadaşından internet kafe bilgisayarı almış, kuzenim de bilgisayarında virüs çıktığını söylüyor.
Ona Malwarebytes indirmesini söyledim ama Malwarebytes virüsü silememiş.

1612520592141.png

Karşısına bu çıkmış.

Arkadaşlar yaptımmmm!

Önce denetim masasına girin. Sonra "sistem geri yükleme'yi aç" a tıklayın. Size bir tarih önerecek siz diğer seçeneğini seçerek virüsü yüklediğiniz tarihten önceki bir tarihi seçin. Bu işlemle kısaca bilgisayarınızı geçmişe götürüyorsunuz. Seçeceğiniz tarihten önceki tüm dosyalarınız kalırken sonraki tarihteki tüm dosyalar (virüs ile) siliniyor. Ama galiba kişisel dosyalar, belgeler vs. kalıyor tam emin değilim. Tarihi seçtikten sonra işlemi başlatın ve işlem olana kadar bilgisayarınızı kapatmayın. İşlem bitince bilgisayar açılacak ve işlem tamamlanacak. "siz siz olun bilmediğiniz sitelerden bir şey indirmeyin."

Daha fazla bilgi için:

Virüsün ne zaman bulaştığı falan bilinmiyor. Bilgisayarı kapanan bir internet Cafe'den aldık.

Uygulamalarda ıngenering group ınc product şeklindeydi bende de silmek için bir sürü şey denedim ve en son normal şekilde silindi. Denediğim başka şeylerden de olabilir ama sanmıyorum.
Uygulamalara girip kaldır deyince açılan kısımda kodu girdim ve tekrar aynı yerde mavi kutucukta altı çizili continue yazan yere bastım silindi. Kodu girip enter basmayın hiçbir işe yaramıyor.
Aynen. Hepinize söyleyeyim bu virüs ama kolayca siliniyor ve kodu büyük harfle yazın silindi.

Güvenli modda çalıştırıp silebilirsin.
  1. Güvenli modda Windows başlatın.
  2. CMD komut sistemini çalıştırın.
  3. CMD komut sisteminde CD,dir, rd komutları ile ıdlebuddy dosyasını bulun.
  4. Del komutu ile ıdlebuddy dosyasını silin.
  5. Rd komutu ile dosyanın boş halini silin.

Kanka 3. aşamada tam olarak hangi kod CD,dir, rd ne?
Güvenli modda çalıştırıp silebilirsin.
  1. Güvenli modda Windows başlatın.
  2. CMD komut sistemini çalıştırın.
  3. CMD komut sisteminde CD,dir, rd komutları ile ıdlebuddy dosyasını bulun.
  4. Del komutu ile ıdlebuddy dosyasını silin.
  5. Rd komutu ile dosyanın boş halini silin
knk 3. aşamadaki kodu daha ayrıntılı söyleyebilirmisin
Uygulamalarda ıngenering group ınc product şeklindeydi bende de silmek için bir sürü şey denedim ve en son normal şekilde silindi. Denediğim başka şeylerden de olabilir ama sanmıyorum.
Uygulamalara girip kaldır deyince açılan kısımda kodu girdim ve tekrar aynı yerde mavi kutucukta altı çizili continue yazan yere bastım silindi. Kodu girip enter basmayın hiçbir işe yaramıyor.
knk Allah senden razı olsun 2 saat uğraştım yapamadım senin sayende yaptım çok sağol

Sorun benim değil ama yaşı küçük olan bir kuzenimin. Kuzenim arkadaşından internet kafe bilgisayarı almış, kuzenim de bilgisayarında virüs çıktığını söylüyor.

Eki Görüntüle 866790

Karşısına bu çıkmış.

Daha bugün çözdüm sorunu. Bilgisayarı güvenli moda al önce. PC açıldıktan sonra uygulamalara gir, Idle Buddy'nin üstüne basıp kaldır de, bir ekran gelecek karşına, ekranın altındaki kodu yandaki boşluğa yazıp "uninstal" yazan yere bas.

Eki Görüntüle 866790

Karşısına bu çıkmış.

Aynısı bende de vardı şöyle silecek:
Windows başlat tıkla.
Control paneli.
Program kaldır.
Oradan group ınc olarak program çıkacak onu kaldırın.

Bu virüs bir 2 gün önce bana da bulaştı, ben şu video sayesinde virüsü bilgisayarımdan kaldırabildim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ben buldum arkadaşlar kolay bir olayı var ama ugraştırdı özellikler kısmından bütün kullanıcı administör izinlerini çıkartın gizli degil öznitelik yapın bütün izinlerini iptal edin sonra görev yöneticisinden işlemi agacıyla sonlandıra basıp program files 18e gidiip idle buddy silin yok oldu sonunda be sabahtan beridir ugraşıyorm
özniteligin yanındaki gelişmeye tıklayıp bütün izinleride çıkarmayı unutmayın o kadar uzun süre ugraştımki ne yaptıgımı unutmuşum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı