İki farklı Hz değerine sahip monitörler birlikte kullanılabilir mi?

Riza610

Kilopat
Daha fazla  
1-Merhaba, 144Hz monitörümün yanına 75Hz'lik bir monitör bağlamak istiyorum. Kullanan arkadaşlar boşda ve yanda hafif işlemlerde (Twitch, YouTube, Discord vb.) Uygulamalarda sıcaklık ne kadar artıyor? (bazı konularda 20 derece arttığını gördüm. Emin olmak istiyorum.) Sıcaklık değerlerini belirtirseniz sevinirim.

2-Diğer sorumda 144Hz ve 75Hz bağlandığında 2 monitörde 75Hz'de çalışıyor deniliyor. Normalde ana monitördeyken 144Hz de çalışırken diğer monitöre imleç geçtiğinde ikisi de 75hze düşüyor sonra ana monitöre döndüğümüzde tekrar 144Hz olup düzeliyor mu? Yoksa bağladıgım gibi ikisi de 75Hz mi olarak çalışacak?

Son düzenleme:
Ben çift monitör hem ofiste hem evimde kullanmaktayım. Evdekiler 165hz 144hz ofisteki 144 ve 75 hz ancak hiçbir sorun yaşamadım. Ekran kartı sıcaklığımda gayet normal. Ben bir sorun yaşamadım sende yaşamazsın.

İki monitöründe Hz değerini ayarlayabilirsiniz.
Hz ayarlayabiliyoruz biliyorum da başka kişiler konu açmışlar. Şu 2. sorumda yazdığım sorunları yaşamışlar. Bu sorunları yaşamamak için 144hz alacağım lakin 75hz daya uygun fiyatlı

Ben çift monitör hem ofiste hem evimde kullanmaktayım. Evdekiler 165hz 144hz ofisteki 144 ve 75 hz ancak hiçbir sorun yaşamadım. Ekran kartı sıcaklığımda gayet normal. Ben bir sorun yaşamadım sende yaşamazsın.
Çift monitör sizce kaç derece etki ediyordur bir sayısal değer olarak örnek verebilicekseniz.

Hz ayarlayabiliyoruz biliyorum da başka kişiler konu açmışlar. Şu 2. sorumda yazdığım sorunları yaşamışlar. Bu sorunları yaşamamak için 144hz alacağım lakin 75hz daya uygun fiyatlı

Çift monitör sizce kaç derece etki ediyordur bir sayısal değer olarak örnek verebilicekseniz.
Aslında sorunu tek düzeyden ele alırsak hiçbir şey fark etmez iki monitör ısı için etkisiz. Etkili olan 2 ekranda aynı anda ne yapacağın. Örneğin ben yazılımcıyım bir ekranda kod yazarken diğerinde uygulama ekranını görüyorum. Ama sen bir ekranda oyun oynarken diğerinde yayın/video izliyceksen evet bu ekran kartını ek olarak ısıtıcaktır.
Sen ne kadar yüklenirsen o kadar ısınır kısacası.

Aslında sorunu tek düzeyden ele alırsak hiçbir şey fark etmez iki monitör ısı için etkisiz. Etkili olan 2 ekranda aynı anda ne yapacağın. Örneğin ben yazılımcıyım bir ekranda kod yazarken diğerinde uygulama ekranını görüyorum. Ama sen bir ekranda oyun oynarken diğerinde yayın/video izliyceksen evet bu ekran kartını ek olarak ısıtıcaktır.
Sen ne kadar yüklenirsen o kadar ısınır kısacası.
Tek monitörde oyun oynarken arkada video açık olduğunda alınan ısıyla, çift monitör oyun oynuyoruz diyelim yanda video açık alınan ısıda çok fark var mıdır peki normalde ekran kartı sıcaklığım boşda 30-35 derece yük altında 62-65 derece oluyor. Çift monitör yapacağım diye sıcaklıkların çok artmasını istemiyorum. Bu derecelerin çok üstüne çıkar mı ?
Kasanın hava akışı konusunda sorunum yok.

Arkaa planda oynayan herşey ram ve işlemciden yer. Aslında performansını düşürür. Ama ekrana görüntü gelmediği için ekran kartını zorlamaz(zorlar ama geldiği gibi değil %10 falan) Dolayısı ile görüntü aldığın an kullanımı artar ve ısınmasıda artıcaktır. Yüke göre değişir hocam. Ne kadar yükleneceğine videonun kaç p olduğu bile bunda etken.

Biri 165, diğeri 75 olmak üzere çift monitör kullanıyorum. Ekran kartımın ortalama sıcaklığı sürekli 60-70 derece. İki monitörümün de kendi tazeleme hızlarını kullanıyorum. Biri 165'de ve diğeri de 75. İkisi de aynı olmuyor. Herhangi bir problem yaşamadım.

Biri 165, diğeri 75 olmak üzere çift monitör kullanıyorum. Ekran kartımın ortalama sıcaklığı sürekli 60-70 derece. İki monitörümün de kendi tazeleme hızlarını kullanıyorum. Biri 165'de ve diğeri de 75. İkisi de aynı olmuyor. Herhangi bir problem yaşamadım.
60-70 derece boştaki sıcaklıklar mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı