Çözüldü İki farklı RAM takınca mavi ekran alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Isroydead

Centipat
Bilgisayarımda Kingston HyperX Fury 8 GB CL15 2400 MHz RAM takılı. Bir tane daha 8 GB Apacer Panther 2666 MHz CL16 RAM aldım. Bu RAM'i taktıktan sonra bilgisayarım agır oyunlarda kapanıyor, mavi ekran veriyor. Bunu çıkardıgımdan beri bu sorunlarla karşılaşmadım, bir uyumsuzluk mu var aldıgım RAM'lerde? Bir fikri olan var mı?
Anakartım ASUS ROG STRIX B250G GAMING. RAM'lere Memtest yaptım sorun çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Yener K.

Hocamın dediği gibi bazen uyumsuzluk olabiliyor. Herkese o yüzden şu an kullandığın RAM ile aynı model almaya çalış derim.

Çünkü üreticileri farklı olabiliyor. Birisi Samsung üretiyor birisini Micron üretiyor.

Yeni aldığın RAM'i iade edip. Aynı model RAM almaya çalış.

Anakart ile ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Hocam, sizin şansınıza uyum sorunu oluşmuş. Bazen olabiliyor.

Bazen çalışıyor. Çalışan gördüm. Bazen de maalesef problem çıkıyor.

@Yener K.

Hocamın dediği gibi bazen uyumsuzluk olabiliyor. Herkese o yüzden şu an kullandığın RAM ile aynı model almaya çalış derim.

Çünkü üreticileri farklı olabiliyor. Birisi Samsung üretiyor birisini Micron üretiyor.

Yeni aldığın RAM'i iade edip. Aynı model RAM almaya çalış.

Anakart ile ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı