İkinci el 14 Pro vs sıfır 15 Pro

• Konuyu başlatan dogant
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 1.088
Bütçe
70000
İkinci el senin için sorun değilse, değmez. Video performansı dışında çok bir fark yok, bu da SoC'dan ve 4K 60 FPS çekimde telephoto sensörüne geçebiliyor olmasından kaynaklanıyor zaten. Bunlar dışında main sensörleri dahi aynı.

14 Pro al geç bence, biraz hafif olması, işlemci farkı ve Action button harici fiziksel bir farkı yok denebilir, yazılımsal olarak da ufak farklar ve 1 yıl fazladan destek alacak olması var. 20 bin TL senin için önemli bir miktarsa bu farka değmez. Eğer önemsiz ise 15 Pro 256-512 GB cihazlarına yönel derim, hafızası sebebi ile daha uzun ömürlü olur.

Type-C ve USB 3.0 olması ve 8 GB RAM avantajları da var aslında bayağı kıyasladım epey gibi sitelerden herkes 14-15 arasında fark yok diyor ama aslında 13-14 arasındaki farkttan daha fazla fark var.

128 GB Pro alınmaz hafızayı doldurman 1 ayını alır tek fotoğrafın boyutu 48MP ile 60 MB olabiliyor.
14GB'ı sistem. Bir fotoğraf 1-2 MB arası RAW çekmezsen ve yine de kaliteli. 6 ayda gereksiz fotoğrafları silmeden ve eski telefondan son 2 yıllık dosyaları aktarmak 12GB yerimi almış. 11GB Spotify şarkıları, 6GB WhatsApp harici gerekli olabilecek her uygulamayı yüklememe rağmen toplamda 54GB boş yerim var. Sadece oyun olarak fazla bir şey yüklü değil. İleride yetersiz geleceğini sanmıyorum ama oldu ki 2-3 yıla bu hafızayı doldurdum diyelim, o zaman bilgisayara fotoğrafları ve videoları yedeklerim.

Karşılaştırma biraz saçma gelebilir ama aradaki 20 bin TL fark beni acaba değer mi diye ikilemde bırakıyor. 14 Pro arkadaşımın ve 1 yıllık cihaz. 14 Pro'nun renklerini de sevmiyorum, 15 Pro'da yıllardır beklediğim gümüş gri seçeneği mevcut. 15 Pro'nun 14 Pro'ya göre batarya kapasitesi, sıfır olması, renk, işlemci, hafiflik vs gibi avantajları var ama 20 bin fazla vermeye değer mi sizce?
İkinci el iPhone 14 Pro. 20.000₺’ye Apple Watch 9 ve AirPods 3 alabilirsin.

14 GB'ı sistem. Bir fotoğraf 1-2 MB arası RAW çekmezsen ve yine de kaliteli. 6 ayda gereksiz fotoğrafları silmeden ve eski telefondan son 2 yıllık dosyaları aktarmak 12 GB yerimi almış. 11GB Spotify şarkıları, 6 GB WhatsApp harici gerekli olabilecek her uygulamayı yüklememe rağmen toplamda 54 GB boş yerim var. Sadece oyun olarak fazla bir şey yüklü değil. İleride yetersiz geleceğini sanmıyorum ama oldu ki 2-3 yıla bu hafızayı doldurdum diyelim, o zaman bilgisayara fotoğrafları ve videoları yedeklerim.

Eğer RAW çekmezsen 14 Pro al işlemci dışında pek bir bir farkları yok zaten.

Cevap verenlere teşekkür ederim. İkinci el telefon pek içime sinmediği için bugün iPhone 15 Pro siparişi verdim. HB satıcısından 68.000'e geldi.

256 GB 15 Pro ömürlük bir cihaz olur. 14 Pro'da güzel cihaz ancak bütçe yüksekteyken kafanızın rahat olması açısından ben olsam 15 Pro'yu 256 GB olarak alırdım.

Aylık 40 TL ödeyip 200 GB iCloud aldığım için 128 GB yeter diye düşündüm.

128 GB Pro alınmaz hafızayı doldurman 1 ayını alır tek fotoğrafın boyutu 48MP ile 60 MB olabiliyor.

Bende fotoğraf ve videolar telefon hafızaında yer kaplamıyor 200 GB iCloud aldım, aylık 40 TL döüyorum. Bu nedenle 256 GB için 6000 TL fazla vermek mantıklı gelmedi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı