İkinci el 4080 Super vs sıfır 5070 Ti

Bütçe
40 civarı
Yüzde 6 bile değil hocam saf güçte yüzde 4-5 falan güncel mimariyle yeni oyunlarda geçer zaten hani multi fg falan apayrı bir seviye dediğim gibi ikinci el overpriced durumda şu an.
%60 :D Fazla olmuş %6 yazacaktım hocam ben geleceğe dönük olarak söyledim orada. Arkadaşın işlemcisi çok güçlü bir işlemci ve 5070ti ile işlemcinin performansını tam anlamıyla alamaz anlamında söyledim. 0 ürün her zaman daha garantili daha güvenceli fakat test yapıp alacağı için 4080 Super bana daha mantıklı geliyor.

%60 :D fazla olmuş %6 yazacaktım hocam ben geleceğe dönük olarak söyledim orada. Arkadaşın işlemcisi çok güçlü bir işlemci ve 5070 Ti ile işlemcinin performansını tam anlamıyla alamaz anlamında söyledim. 0 ürün her zaman daha garantili daha güvenceli fakat test yapıp alacağı için 4080 Super bana daha mantıklı geliyor.

Nasıl tam anlamıyla alamaz hocam? Alır gayet de.

Yeni sistem topladım idarelik 5700XT ile kullanıyorum.
Sizce hangi kart tercihi yapılmalı?

Fiyat aynı, sıfırda taksit şansı olabilir siteye bağlı olarak.

Sistem:
  • 9800x3D + Phantom Spirit 120 SE.
  • ROG STRIX B850-A
  • 1000W Gold Corsair PSU.
  • Lancool 217.
  • 32 GB 6400MHz CL32 RAM (evet 1:1)

Not: Sistem beyaz, kart beyaz olursa büyük avantaj ama çok da mühim değil, Spirit EVO siyah zaten.
Bana göre rtx 5070 Tı alırdım 4080 super daha güçlü fakat ikinci el bana kalırsa dlss ve MFG açtığında 4080 superi sollarsın.

Nasıl tam anlamıyla alamaz hocam? Alır gayet de.
Benim görüşüm bu, en yüksek performansı 4080 Super ile alır. 5070 Ti'de yukarıda belirttiğim gibi tabii ki güçlü bir ekran kartı birçok beklentiyi karşılar sadece ben o sisteme 4080 Super alırdım diyorum. 5070 Ti almazdım demiyorum. 2. El ürün ben sevmem ama tanıdıksa ve test yapma imkanım varsa 2. El alırım diyorum eğer daha güçlü bir ekran kartı ise. Onun haricinde 0 almak daha mantıklı.

Benim görüşüm bu, en yüksek performansı 4080 Super ile alır. 5070 Ti'de yukarıda belirttiğim gibi tabii ki güçlü bir ekran kartı birçok beklentiyi karşılar sadece ben o sisteme 4080 Super alırdım diyorum. 5070 Ti almazdım demiyorum. 2. el ürün ben sevmem ama tanıdıksa ve test yapma imkanım varsa 2. el alırım diyorum eğer daha güçlü bir ekran kartı ise. Onun haricinde 0 almak daha mantıklı.

Aralarında oldukça az bir fark var saf güç olarak, TechPowerUp'ta %2 gözüküyor. Bu %2'lik performans farkını bence GDDR7, DLSS, MFG gibi yerlerden fazlasıyla kapatıyor, sıfır ve ikinci el karşılaştırması yapılmasa bile 5070 Ti tercih edilmeli bence.
Screenshot 2025-08-10 at 7.33.19 PM.png

Son düzenleme:
Benim görüşüm bu, en yüksek performansı 4080 Super ile alır. 5070 Ti'de yukarıda belirttiğim gibi tabii ki güçlü bir ekran kartı birçok beklentiyi karşılar sadece ben o sisteme 4080 Super alırdım diyorum. 5070 Ti almazdım demiyorum. 2. el ürün ben sevmem ama tanıdıksa ve test yapma imkanım varsa 2. el alırım diyorum eğer daha güçlü bir ekran kartı ise. Onun haricinde 0 almak daha mantıklı.

Performansları zaten benzer, 5070 Ti'ın teknolojiside daha iyi ve sıfır 5070 Ti daha iyi bir tercih olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı