İkinci el GTX 1070, 1050 Ti + 800 TL'ye alınır mı?

MSI Gaming serisinde 65 dereceden sonra dönüyor fanlar. Bunun için Gaming App kısmında Cooler Mode'u açıp fanları çalıştırmak gerek sanırım. Fana bu şekilde bakabilirim. Macun için içini mi açmak gerekiyor? Bir de kart 2-2.5 yıllık. Macunun doğal olarak kurumuş ihtimali olmaz mı?

İşte temiz olduğundan emin olmam lazım. Sorun bu.

O programda nelere dikkat etmem gerekir peki ?

Evet Gaming X modeli. Günde 2 saat PUBG Emulator oynuyormuş sadece. Bunun için 1070'e ihtiyacı yokmuş ve nakit ihtiyacı varmış. Evet burası biraz şüpheli. En azından gidip görme imkanım var.
O program zaten kartı diğer bütün uygulamalardan fazla zorluyor. Test esnasında herhangi çökme yaşamazsanız sizin için gayet güzel. Bir yandanda sıcaklık gibi değerleri kontrol edersiniz.

O program zaten kartı diğer bütün uygulamalardan fazla zorluyor. Test esnasında herhangi çökme yaşamazsanız sizin için gayet güzel. Bir yandanda sıcaklık gibi değerleri kontrol edersiniz.
Onu bilmiyordum 🤔 1-2 kere kullandım. O da ısındığından değil, ekran kartının fanlarını arada bir döndürmek istediğimden, Bilgisayarı da dengeli modda kullandığım için en ağır oyunda bile 60 dereceyi geçtiğini görmedim.
Yerinde gidip görebiliyorsan GPU-z ile tam ismiyle birlikte özelliklerini gör kontrol et. Sonrasında Aida64 ve Funmark indirip test edebilirsin. Nasıl yapıldığı hakkında Youtube da onlarca video var.
Videolara baktım. Baktıklarıma göre birkaç değer baz alınmış sürekli. Default değerlerle karşılaştırdığı değerler de var. Bunları da elbette kontrol edeceğim. Kartın servise gidip gitmediğini öğrenmenin yolu var mıdır peki ?

Onu bilmiyordum 🤔 1-2 kere kullandım. O da ısındığından değil, ekran kartının fanlarını arada bir döndürmek istediğimden, Bilgisayarı da dengeli modda kullandığım için en ağır oyunda bile 60 dereceyi geçtiğini görmedim.

Videolara baktım. Baktıklarıma göre birkaç değer baz alınmış sürekli. Default değerlerle karşılaştırdığı değerler de var. Bunları da elbette kontrol edeceğim. Kartın servise gidip gitmediğini öğrenmenin yolu var mıdır peki ?
Kartın açılıp açılmadığını anlayabilirsiniz. Bazı kartlarda vidaların üstünde etiket oluyor. Açıldığında o etiket yırtılmış oluyor.

Kartın açılıp açılmadığını anlayabilirsiniz. Bazı kartlarda vidaların üstünde etiket oluyor. Açıldığında o etiket yırtılmış oluyor.
Teşekkür ederim. Bu hafta sonu gitmeyi planlıyorum. Bir de şöyle bir sorum olacak. Elimdeki kartı 900 liraya satabilirim. Üste verdiğim 800 lirayı da eklersek 1700 lira yapıyor. Bunu almak yerine Black Friday'de 2000-2200 lira civarına 1660Ti almak daha mantıklı gözüküyor. Sizce öyle mi yapmalıyım?

2000-2200 civarında RX 5700 bulma imkanınız varsa blower fanlı model oda iyi olabilir
Teşekkür ederim. Bu hafta sonu gitmeyi planlıyorum. Bir de şöyle bir sorum olacak. Elimdeki kartı 900 liraya satabilirim. Üste verdiğim 800 lirayı da eklersek 1700 lira yapıyor. Bunu almak yerine Black Friday'de 2000-2200 lira civarına 1660Ti almak daha mantıklı gözüküyor. Sizce öyle mi yapmalıyım?

Eğer öyle bir imkanın varsa yapabilirsin.Hem sıfır kart hem de 1070'in sıkıntısı var mı yok mu diye düşünmezsin.

2000-2200 civarında RX 5700 bulma imkanınız varsa blower fanlı model oda iyi olabilir
AMD ekran kartına yönelme konusunda tereddütlerim var. Önceden R9 380 ile yaşadığım acı tecrübemden kaynaklanan önyargılarım devam ediyor malesef. Şu an bile konularda sürüm, wattman hatalarını gördükçe uzaklaşıyorum AMD seçiminden. O konuda içimi rahatlatacak bir durum yaşayamadım şu ana kadar malesef.
Eğer öyle bir imkanın varsa yapabilirsin.Hem sıfır kart hem de 1070'in sıkıntısı var mı yok mu diye düşünmezsin.
İmkanım var evet. 500 lira civarı fazla vereceğim. 2.5 yıllık kart yerine 0 kart almış olacağım hatta. Avantajı var da bu 500 liralık farka değer mi, o konuda düşüncelerim var.

O ekran kartının sıfırı 1200TL iken ikinci elini 900TL ye satabileceğinizi düşünmüyorum. Satabiliyorsanız düşünmeden dediğinizi yapın.
Alıcı var. 1000 liraya koymuştum deneme maksatlı. Birkaç kişi 900 olur mu diye yazdı. Ancak şu an satarsam indirim olmayacağından yok dedim. 29 kasıma yaklaşırken 2-3 gün kala bu tekliflere geri dönüş yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı