İkinci el kısa süre mining yapılmış RTX 3090 alınır mı?

nicolatesIa

Decapat
Yer
kalifornia abd
Daha fazla  
İyi akşamlar hocalarım. Sistem topluyorum ve ekran kartına 4070 Super almak yerine 23.000 TL’ye RTX 3090 almaya karar verdim. Eğer satılmazsa RTX 3080 Ti alacağım. Her neyse bu kartı alırken neye dikkat etmeliyim, ne testi yapmalıyım ve en önemlisi beni uzun süre götürüp oyun performansı vesaire beni memnun edecek mi? Yoksa bunun yerine 4070 Super mi alayım? Eğer 3080 Ti alabilirsem onu alacağım 12000 TL’ye. Ne testi yapıp nelere dikkat etmeliyim? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
FurMark testi yapın %100 kullanımını sağlayın oyunlarda miningli kart alınır yeterli sağlam olsun.

Ekran kartı VRAM'lerini stres testine sok. Çok uzun sürmesine gerek yok. Ekranda bozulma ve VRAM sıcaklıklarını takip et.

FurMark testi yapın %100 kullanımını sağlayın oyunlarda miningli kart alınır yeterli sağlam olsun.

Nasıl yapılır ve nereden yapabilirim? Sonuçlar nasıl olursa kartı alayım. Hiç bilgi birikimim yok affedersiniz salağa anlatır gibi anlatır mısınız?

Msi Afterburner programında Kombustor ile son ayarlarda ekran kartını en az 10 dakika stres testine sokun. O sırada ekran kartı sıcaklığı ve fan hızlarını kontrol edin. Bu işlemlerden sonra kartı dinlendirin. Ardından occt programı ile ekran kartı vramlerini stres testine sokun. Bu işlem ise 5-10 dakika arasında yapsanız yeterli olur. Aynı şekilde Vram sıcaklıklarını da takip edin.

Diyelim ki ekran kartı sıcaklığı 70 ama Vram sıcaklığı 100 civarındaysa kart'ta sıkıntı olabilir. Ekran kartı ve Vram sıcaklığı arasında az fark olması gerekir.

12K 3080 Ti bulduysan onu alman daha mantıklı 3090 oyunlarda 3080 Ti avantajı VRAM zaten 1080p kullanacaksan 3080 Ti'nin 12 GB VRAM'ı yeterli olur 2K için bazı optimizasyon sorunu oyunlarda yetmeyebilir ama bunun içinde 10k fazla vermeye gerek yok bence tabii 3080 Ti temizse.

12K 3080 Ti bulduysan onu alman daha mantıklı 3090 oyunlarda 3080 Ti avantajı VRAM zaten 1080p kullanacaksan 3080 Ti'nin 12 GB VRAM'ı yeterli olur 2K için bazı optimizasyon sorunu oyunlarda yetmeyebilir ama bunun içinde 10k fazla vermeye gerek yok bence tabii 3080 Ti temizse.
Benim gönlüm de 3080 Ti’den yana miningde yapılmamış onda umarım onu alırım. Ya da 3090 kalırsa seçenek direkt 4070 Super alıp konuyu kapatmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı