İkinci el laptop alırken test için neler istenmeli?

Amett

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
430
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI Alpha serisinden bir laptop alacağım 1-2 ay kullanılmış sıfır gibi, belgeleri her şeyleri tam sanırım. Bilgisayarı test etmek için ne tür şeyler istemeliyim?
 
SSD durumunu, ekran kartı için herhangi bir oyunun benchmark testi veya günümüz oyunlarında "ağır" olarak kabul edilen herhangi bir oyunun MSI Afterburner ile değerler gözükecek şekilde 5-10 dakikalık bir performansını isteyebilirsin.
 
İşlemci stres testi (OCCT veya Prime95), bellek testleri (memtest86), SSD performans testleri (CrystalDiskMark olabilir), kısa veya orta süreli oyun testi (bilgisayar sizde olmadığı için kısa süreli diyorum, MSI Afterburner aracılığıyla oyun içinde sıcaklıklar kontrol edilmeli), ekran kartı testi (Furmark). Aklıma gelmeyen testler veya önerdiğimden daha iyi yazılımlar olabilir. Arkadaşlar ekleme yapsın lütfen.
 
İşlemci stres testi (OCCT veya Prime95), bellek testleri (Memtest86), SSD performans testleri (CrystalDiskMark olabilir), kısa veya orta süreli oyun testi (bilgisayar sizde olmadığı için kısa süreli diyorum, MSI Afterburner aracılığıyla oyun içinde sıcaklıklar kontrol edilmeli), ekran kartı testi (FurMark). Aklıma gelmeyen testler veya önerdiğimden daha iyi yazılımlar olabilir. Arkadaşlar ekleme yapsın lütfen.

Teşekkür ederim ama pek bilgim yok siz bana kısaca söyliyebilir misiniz ben sizinle iletişim halinde olayıö yardımcı olursnaız çok memnun olurum.
 
Pahalı laptopları 2. el almaya güvenemiyorum ucuzlar neysede. Instagram'da çok fazla bozuk laptopları alıp Reballing'den sonra internette satan gördüğüm için. 3 ay sonra bozulursa üzücü olur.
 
Pahalı laptopları 2. el almaya güvenemiyorum ucuzlar neysede. Instagram'da çok fazla bozuk laptopları alıp Reballing'den sonra internette satan gördüğüm için. 3 ay sonra bozulursa üzücü olur.

MSI Alpha alıyorum garantisi var bütün belgeleri kutulqrı 22 ay garantisi var yani bir sorun çıkar mı?
 

Geri
Yukarı