İkinci el MSI GTX 750 TI alınır mı?

gamer-z

Megapat
Sistemimi yenilemeyi düşünüyordum fakat, ekonomik nedenlerden dolayı vazgeçtim.

Sistemim;

MSİ B85M E-33
Pentıum G3220
4 GB 1600 mhz ram
ASUS R7 240 2 GB
17 inç tüplü monitör:(

Birde full HD monitör almam lazım. Monitör konusunda sormak istediğim iki şey var. Birincisi, monitörün HDMI çıkışı olmasa, dönüştürücü ile bağlasak görüntü olarak bir fark olur mu? İkincisi, 5 ms ile 1 ms arasında gözle görülür fark olur mu? Ucuz olduğu için HDMI çıkışı olmayan ve 5 ms bir monitör almayı düşünüyorun.

Birde 8 GB RAM daha takıp 12 GB mi yapsam yoksa 4 GB takıp 8 GB mi yapsam? Oyunları 1080p'de orta ayarlarda oynasam yeter. GTX 750 yeterli olur mu yoksa daha üst seviye kart gerek?(n)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtirsek daha iyi olur. O kart isteklerinize yetse de eski bir karttır. Yerine rx 460 veya gtx 1050 ti alınabilir. Ayrıca darboğaz yaşanabilir. Oyundan oyuna göre değişir bu durum.

Dostum, Dijitalden-Analoga dönüşümlerde istersen DP portundan dönüştür gecikmeler yaşarsın hele hele FPS oyunları oynuyorsan bu kötü bir durum olur, Dijital görüntüler etraftaki elektrikli çalışan alet edavatın sonucunda parazitlenmeler yaşatmaz o konuda yalıtımlıdır, analoglar ise yakınında çalışan elektrikli aletlerden görüntüde bozulmalara parazitlenmelere yol açar, dijitale göre analog görüntü daha geç aks eder(ekran kartında görüntü dijital çıkar analog monitör için analoga dönüştürülür ardından monitörde bu tekrar dijitale dönüşür, bu da hem input lag hemde tepki süresi olarak kullanıcıya yansır) bu sebeplerden ötürü mümkün olduğunca dijital görüntü aktarımı önerilir. Eski nesilden kalma kartlar verimsiz çalışır verdiği görüntünün ederi olmayan güç tüketimi sağlar, @Barış Tolon arkadaşında dediği gibi yeni kartlara yönelmenizde fayda var, bu RX460 olabilir GTX1050 olabilir veya GTX1050Ti olabilir. RAM konusunda da benim bildiğim, Dual Channel olarak kullanılacaksa aynı RAM'lerin tercih edilmesi gerektiğidir hatta Dual Kit şeklinde RAM alınıp takılmasının, daha sağlıklı çalışacağıdır. Son olarak o işlemciye mesela RX470 gibi, RX480 gibi veya GTX1060 gibi kartlar takıldığında darboğaz yaratacaktır o yüzden de o işlemci için fazla yüksek ekran kartı alınmamalıdır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı