İkinci El Sapphire R9 380 Isınma Sorunu

Choco

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, ikinci el aldığım Sapphire R9 380 4GB ekran kartımı ilk kez kullanıyorum. Yeni PSU aldım bugün, Silverstone 700W +80. PC açıldıktan 10 dakika sonra PUBG'ye girdim ve ekran kartı dokunamayacağım kadar çok ısındı. Eksik fan yok. Ekran kartı fanları çalışıyor. Devamında ara ara normalde dönse de sıcaklık aynı. Bu benim sorunum.
Şimdiyse soruma geçiyorum.
Ekran kartının bu kadar ısınması normal mi? Nasıl önlenebilir?
Fanların sürekli çalışması sorun olur mu? Çalıştığı halde bu kadar ısınıyorsa durdu mu yakar sanırım.
Isındığı için kasanın kapağını açık bırakıyorum işe yarar mı? Teşekkürler.

Isı değerlerini bilmemiz gerekiyor elle ölçüm işimize yaramaz, MSi Afterburner gibi yazılımlarla oyun içinde ekran kartının ısısını kontrol edin, elektronik cihazlar çalışması içindir, elbette ısınacaklar ama bu durumun aşırı olması sorundur, o durumun aşırı olup olmadığını anlamamız için de ısı değerlerini paylaşmanız şart.

390521

Oyundayken böyle oluyor

Göndermiş olduğunuz değerler yük altındaki değerler, yani oyundaki değerler ve o kart için yük altında yada oyun oynarkenki değer 74 derece normal. Bence bilgisayar çalışırken herhangi bir parçaya dokunma. Sakata gelirsin sonra.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı