İkinci yabancı dil ne olmalı?

İspanyolca ve Fransızca için konuşayım. Grameri önce bazı temel kullanımları ve kuralları öğrenip A1 seviyesini birkaç ayda (2 - 2.5 ay diyelim, birkaç biraz fazla oldu) geçtikten hemen sonra öğrenmeye başlıyorsun. Mesela var olmak ve sahip olmak fiilleri bu 2 dil için de temel fiillerdir, A2 düzeyine gelene kadar sadece bu 2 fiili present çekimlerinde öğreneceksin ve ifadelerde kullanacaksın. Bu süreçte o kullanımları pekiştirmek için yüzlerce cümle kurman lazım.

A1 düzeyini geçip bazı basit kullanımları öğrendikten sonra üzerine katman katman ekleyerek diğer zamanları, yapıları ve kullanımları öğreneceksin. Öğrenmekte zor bir şey yok, günde 2-3 saat düzenli çalışacaksın, binlerce cümle yazacaksın ve hatalarını düzelttireceksin. Sonra düzeltildikçe ve sen kendini geliştirdikçe daha karmaşık yapılara geçeceksin derken İspanyolca ve Fransızca'da 8-12 ay arasında B2 gramer düzeyine gelirsin. Konuşma kısmı cümleleri sürekli yazdığın için kısa sürede toparlanıyor ama bu 2 dilin dinleme kısmı biraz zordur. İşte o kısımda tavsiyem yok, aynı şeyleri tekrar tekrar dinleyeceksin.

Bir de öğrenme kısmı bir yere kadar yavaş ilerler, sonrasında yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi olur. 8-12 ay arası B2 gramer düzeyi dedim ya, B1 düzeyine gelip 3-4 zamanı öğrenmen 6 ay sürdüyse, B2 düzeyine gelip yan zamanlar ve yapıları öğrenmek sadece birkaç ay daha alır. Maddi durumun iyiyse kesinlikle bire bir ders al. Hem çok yoğun bir öğrenme sürecinden geçiyorsun hem de her ders öncesinde yapacağın cümle kurma ödevleriyle hatalarını düzeltip sağlam temelle üstüne yeni kuralları ve kullanımları inşa edersin.

Son düzenleme:
Arapçanın okunuşu Kuran okuduğum için biliyorum.Ama anlam yok bende.Evet 1-2 ay tekrar etmeyince unutuyorsun.
Almanca deneyebilirsin ama gerçekten zor bir dil. Arapça diyenler olmuş arapça'da çok zor bir dil bana göre ortaokulda o kadar sene gördüm ama hiçbir şey hatırlamıyorum :D. Sürekli tekrar edilmesi gerekiyor.

Özel ders alamayacağım. Kitabı biraz ilerledikten sonra almayı düşünüyorum.Şuanlık internet

Benden size tavsiye; ilk başta merhaba , teşekkür etmeyi ,adınızı söylemeyi , kişi zamirleri , sayıları ve fiileri ögrenmeniz lazım.Cümle halinde çalışmayın. Tek tek sözcükler halinde çalışın.Bol bol tekrar , tabikide.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı