İleriye dönük sistem toplama

• Konuyu başlatan Colten
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.483
Bütçe
7200 TL

Colten

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dostlar, birkaç aydır sistem toplamayı düşünüyorum. Araştırıyorum, bilgi alıyorum. Donanımsal bilgi konusunda işin ehli olan insanlarında bu forumda yer aldığını biliyorum.

Kafamdaki bazı parçaları aşağıya yazacağım. Benim kafamdaki geleceğe yönelik bir sistem olması, yani ben bu sistemi toplayacağım ama topladıktan 1 sene sonra bir daha anakart değişikliğine ihtiyaç duymadan sistem yükseltmesine gidebileyim.

Özellikle anakart ve işlemci konusunda nasıl bir tercih yapmam gerektiği konusunda tereddüt içerisindeyim. Bu konuda tercihimin AMD olması gerektiğini düşünüyorum.

Sizlerinde bütçeme göre oluşturduğunuz sistemlerinizi merak ediyorum.

Ek olarak yukarıda belirtildiği üzere monitör hariç maksimum bütçem 7200 TL olacaktır. Tavsiyelerinizi bütçeme göre yapmanızı rica ediyorum.

• Anakart:
  • İşlemci: Intel i5 9600K - AMD Ryzen 5 3600/3600X
  • Ekran kartı: MSI RX 5700 XT GAMING X 8GB - RTX 2060 & 2070 Serisi olabilir.
  • SSD: CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD (3480MB / 2000MB)
  • HDD: Seagate 1TB 3.5"
  • PSU:

Bu psu'lardan birini direk sipariş et. 600W Stok bitti.

1080p iyi oyunlarda FPS Farkı Ryzen 3600 ve 2600 arasında yoka yakın 3 FPS. Dandik oyunlarda ekran kartı boşta olduğundan 15 FPS gibi farklar gözüküyor. Çözünürlük arttıkça İşlemcinin yükü azalıyor, ekran kartına geçiyor. Olmayan fark 0 oluyor yani. 500 Lira cepte kalır.

Buradan da bir 270 lira cebe atarsın.

HDD olarak bunu al. Yukko güvenilirdir baya. Ekşi ve Sosyalden okuyabilirsin.

SSD olarak Samsung al. O kalite başka SSD'de yok.

Bu psu'lardan birini direk sipariş et. 600W Stok bitti.

1080p iyi oyunlarda FPS Farkı Ryzen 3600 ve 2600 arasında yoka yakın 3 FPS. Dandik oyunlarda ekran kartı boşta olduğundan 15 FPS gibi farklar gözüküyor. Çözünürlük arttıkça İşlemcinin yükü azalıyor, ekran kartına geçiyor. Olmayan fark 0 oluyor yani. 500 Lira cepte kalır.

Buradan da bir 270 lira cebe atarsın.

HDD olarak bunu al. Yukko güvenilirdir baya. Ekşi ve Sosyalden okuyabilirsin.

SSD olarak Samsung al. O kalite başka SSD'de yok.
Gigabyte B450M GAMING AMD B450 DDR4 3200MHz(OC) USB 3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar 250-300 TL gibi bir farkla buna ne dersiniz hocam?

BIOS kurtarma özelliği varsa al. [Anakart] USB BIOS Flashback ve BIOSRenamer nasıl kullanılır? | Resmi Desteği | ASUS Türkiye

Tasarım önemliyse ATX anakart almak isteyebilirsin. Montaj yapıldığında bazıları mATX'in hoş görünmediğini düşünüyor.

Tasarım önemli değilse işlemci ve anakarttan artan parayı (ilk mesajımda 770 TL) dolara çevirip saklarsanız anakart ve işlemciyi sattığınızda üstüne eklersiniz. 770 Lira anakart parası deseniz, işlemci, RAM, anakartı satıp o dönemin en azından Ryzen 3600'ünü alabilirsiniz. DDR5 ne zaman gelecek bilmiyorum.
Sisteminiz varsa sadece ekran kartı, PSU, SSD, HDD alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı