İlk defa Linux kullanacak birisine dağıtım önerisi

Arch kullananlara şu gözle bakıyorlar genellikle. Diğer dağıtımlar gibi kaşıkla beslemiyor kullanıcısını.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulumu için kaynak ve videolu anlatım arayarak bulabilirsin rahatlıkla. Konu açsan yardım ederiz, sorun olmaz. Aşağıdaki gibi yine mizahi bir özet sunayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Mordekai ve Rigby örneği çok iyiymiş.

O sırada Gentoo kullananlar.

3 ay önce Linux kullanmaya başladım. Arch tabanlı sistemleri de kullandım ama yazılımsal olarak laptopta en stabil çalışan sistem Linux Mint oldu. Terminale yabancı olacağınız için başlangıç için Mint'i önerebilirim. Alıştıktan sonra Arch kurar denersiniz

Konuda da belirttiğim gibi hangi alanda ilerleyeceğim çok kestiremedim. Sadece yazılım alanında gidiyorum belki daha sonrasında IT işlerine girebilirim. Hangi Linux dağıtımı kullanmam gerekir sizce? Bu arada Linux ile ilgili en ufak bir bilgim yok o yüzden kısaltmalar kullanacaksanız açık halini yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Distrochooser burdan kendinize uygun olanı seçin testte.

Arch kullananlara şu gözle bakıyorlar genellikle. Diğer dağıtımlar gibi kaşıkla beslemiyor kullanıcısını.

Kurulumu için kaynak ve videolu anlatım arayarak bulabilirsin rahatlıkla. Konu açsan yardım ederiz, sorun olmaz. Aşağıdaki gibi yine mizahi bir özet sunayım.

Hocam o zaman sorayım. EndeavourOS Arch Linux sisteminde DX11 oyunlarini acamiyorum ve DX12 oyunlarida 10dk aciliyor kapaniyor. Hadi bunu da cozun. Bir de klavye ing de o yuzden boyle yaziyorum.

Hocam o zaman sorayım. EndeavourOS Arch Linux sisteminde DX11 oyunlarini acamiyorum ve DX12 oyunlarida 10dk aciliyor kapaniyor. Hadi bunu da cozun.
Oyunları nereden oynuyorsun?
Bir de klavye ing de o yuzden boyle yaziyorum.

Hocam Linux Mint'a geçtim şimdi çözdüm. Ama bu seferde ses gelmiyor. Kulaklığktan hiçbir ses gelmiyor..

He hocam sorunu çözdom galiba. Benim olmayan beynimden kaynaklıymış. Steam Flatpak yoktu EndeavourOS'de ikisini aynı sandığımdan dolayı indirmedim. Meğer ondan kaynaklıymış.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı