İlk turu kaybettik artık ne yapmalıyız?

249580

Kilopat
Makaleler
3
İlk seçimi kaybettik ama hala daha seçim bitmedi. İki haftamız daha var siyasette 24 saatte çok şey değişir. Şu an öz eleştiri aşamasındayız ben bu sürecin 1-2 gün daha devam edeceğini düşünüyorum kendim de konu açıp bu öz eleştiriyi yaptım açıkçası. Arkadaşlar birkaç gün sonra moralimizin tekrar yerine geleceğini son bir şans için tekrar umutlarımızınn yeşereceğini düşünüyorum. Peki biz ne yapmalıyız? Kirli oynayarak. Karşımızdakiler kirli oynadı bizde buna mecburuz. Malum partililer nasıl muhaliflerin çoğunlukta olduğu Twitter ve diğer mecraları trollerle doldurdu aslında bu trollerin çok büyük bir etkisi var arkadaşlar. Malum parti boşuna bu trollere bu kadar para akıtmıyor. Bizde aynısını yapıp Facebook malum parti gruplarına sızmalıyız ve biz bu işi onlardan çok daha iyi yapabiliriz çünkü biz onların aksine sosyal medya kullanma konusunda çok daha avantajlıyız.

Bunu anlatabildiysem asıl önemli kısma geçelim: Seçimi iyi analiz etmek.
Arkadaşlar bu iş sadece Türk milleti çok salaktır aptaldır Aziz Nesin haklıymışla olmuyor. Erdoğan'ın bu kadar oy almasının birçok sebebi var. Size bunları sıralayayım.

1-HDP ve PKK meselesi:
Kılıçdaroğlu gene ağzını tutmadı Selehattin Demirtaş ve Osman Kavala serbest olsun istiyorsanız bizimle olacaksınız dedi. Yav Avrupa mahkemesiydi de şeydi de şuydu da diye hiç çevirmeyin arkadaşım bizim amacımız seçim kazanmak bu kadar hümanistlik yemiyor Finlandiya da yaşamıyoruz.
Bunun dışında muhalefet Kandil'den yapılan açıklamalara yeteri kadar sert ve inandırıcı bir tepki göstermedi ve malum parti bunu sonuna kadar propoganda olarak kullandı.

2-Tutarlılık:
Masa da herkes farklı bir şey söylüyor bu durum seçmende eski koalisyon dönemi kabuslarını uyandırıyor.

3-İnandırıcılık:
Deprem bölgesinde neden malum parti kazandı?
Çünkü insanlar KK'nın vaatlerini inandırıcı bulmadı garanti gözüyle baktıklarına verdiler.
Depremzedelerin üzerine gitmek çok saçma bir hareket muhalif depremzedeyi de küstürmekten başka bir işe yaramaz.

4-Sağ seçmenin iyi analiz edilememesi ve Z kuşağında dip dalga şeklinde artan seküler milliyetçilik akımının görülmek istenmemesi:
Bu madde ilk madde ile de doğrudan bağlantılı bu seçimin kazananı milliyetçilik oldu.

Peki bunlara göre Facebook gruplarına nasıl sızmalıyız. Öncelikle KK'nın oy artma ihtimalinin Sinan Oğan'dan gelebilecek 3.5-4 puan dışında olmadığı bir gerçek -bunun da olacağının garantisi yok HDP'yi dizginleyebilirsek olur-. Amacımız insanları RTE'den soğutmak olmalı. Bunu da Hüdapar üzerinden milliyetçi seçmeni hedef alarak yapmalıyız. Zamanında Hüdapar'ın yaptıklarını tek tek önlerine sermeliyiz çünkü malum partililer Hüdapar'ın ne olduğunu gerçekten bilmiyor. Evet çok umutlu bir resim yok karşımızda ama savaşmadan pes edemeyiz. Böyle bir şey organize edebilecek vaktim sınav öğrencisi olduğum için yok. Reddit'de de bu düşüncelerimi yayıyorum en azından böyle bir hareket başlatmak için. Buraya da yazmak istedim. Birkaç bin kişi bile olsak birbirimize arka çıkarsak algoritmayı kandırabiliriz ve sesimiz çok uzaklara gidebilir.

Bir anda moral bozmayın lütfen. Arkadaşlar bundan 1 hafta önce demiyor muyduk 2.tura kalma şansı yüksek diye? Niye şimdi modunuzu düşürüyorsunuz? Sinan Oğan ve Muharrem İnce'yi Millet İttifakına katılmasına ikna ederse eğer ki yetkililer havada karada kazanırız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir anda moral bozmayın lütfen. Arkadaşlar bundan 1 hafta önce demiyor muyduk 2.tura kalma şansı yüksek diye? Niye şimdi modunuzu düşürüyorsunuz? Sinan Oğan ve Muharrem İnce'yi Millet İttifakına katılmasına ikna ederse eğer ki yetkililer havada karada kazanırız.
Öyle bir durum yok.

Hayal kuruyorsun kardeşim seçim bitti boşa uğraşma ve sen partinin adamı degılsen neden uğraşıyorsunuz parti için gelince eğer içeriden biri değilsen halktan biriysen eğer boşa uğraşmayın size bir faydaları yok partilerin arkadaşlar hangi parti olduğu önemli değil parti adamıysanız işinize yarar yoksa size bir faydaları yok uğraşmayın salin arkadaşlar üzülürsünüz sonra adam kazandı 0.5 oy diyoruz %95 ihtimalle kazandı yanı ve sinan oğanın destekçileri CHP vermez boşa kürek çekersiniz yine üzülürsünüz :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı