İltica etmek vatanı satmak sayılır mı?

Evet hocam şimdiki mesleğimde uzmanlaşmak istiyorum zaten şimdi iltica edemem. Balkanları gezebilme fırsatım oldu abim sayesinde ama ben daha çok Amerika gibi göçmen ülkelerinde yaşamak istiyorum. Ulus devletleri özellikle Avrupa'da türklere karşı çok ön yargı var.

Önyargılarında haklılar.

Fikrinizin değişme sebebini öğrenebilir miyim acaba? Bir de hangi ülkelere gittiniz?
Hocam öncelikle dinim gereği domuz eti yemiyorum ve oralarda neredeyse en çok tüketilen gıda maddesi olması nedeniyle sokaklarda vs. hep onun kokusu var çok garip geliyor. He dersen ki ben domuz eti yiyorum, domuz eti yemesinde dinen problem olmayan Türk arkadaşım bile iğreniyor. Çünkü Türkiye'de öyle bir ortamda yaşamamışız. Sokaklarda tamam yaya geçitinde duruyorlar ama hissiyat çok garip yani ben gittiğim 2 ülkede de uçaktan inip otele gidene kadar, kendi içimden burada yaşanmayacağını anlamıştım. Garip yani anlatılacak bir şey değil, düşünsenize tamamıyla sizden farklılar. Atıyorum burada sokakta bağırmak garip bir davranışken belki orada değildir vs. Ülkeler: Almanya, İtalya. Bunu tamamıyla ben kesin yurt dışında yaşayacağım diyen arkadaşlarım bile söylüyor. Atıp tutması kolay. Uçaktan inince anlaşılıyor bazı şeyler. Öyle yerde çöp olmamasıyla değil bence.

Hocam öncelikle dinim gereği domuz eti yemiyorum ve oralarda neredeyse en çok tüketilen gıda maddesi olması nedeniyle sokaklarda vs. hep onun kokusu var çok garip geliyor. He dersen ki ben domuz eti yiyorum, domuz eti yemesinde dinen problem olmayan Türk arkadaşım bile iğreniyor. Çünkü Türkiye'de öyle bir ortamda yaşamamışız. Sokaklarda tamam yaya geçitinde duruyorlar ama hissiyat çok garip yani ben gittiğim 2 ülkede de uçaktan inip otele gidene kadar, kendi içimden burada yaşanmayacağını anlamıştım. Garip yani anlatılacak bir şey değil, düşünsenize tamamıyla sizden farklılar. Atıyorum burada sokakta bağırmak garip bir davranışken belki orada değildir vs. Ülkeler: Almanya, İtalya. Bunu tamamıyla ben kesin yurt dışında yaşayacağım diyen arkadaşlarım bile söylüyor. Atıp tutması kolay. Uçaktan inince anlaşılıyor bazı şeyler. Öyle yerde çöp olmamasıyla değil bence.
Kültür farkı var tabi ki hocam aslında oraya erasmus gibi bir şey yaparak gitsen alışırsın diye düşünüyorum fakat hiç yurt dışına çıkmadığım için kesin bir yorum yapamıyorum. Siz hangi ülkeye gittiniz bu arada?

Kültür farkı var tabi ki hocam aslında oraya erasmus gibi bir şey yaparak gitsen alışırsın diye düşünüyorum fakat hiç yurt dışına çıkmadığım için kesin bir yorum yapamıyorum. Siz hangi ülkeye gittiniz bu arada?
Yazmıştım. İtalya ve Almanya. İkisinde de 1 haftadan bir kaç gün fazla kaldım. Giderken bile alışamadım diyebilirim.

Evet hocam şimdiki mesleğimde uzmanlaşmak istiyorum zaten şimdi iltica edemem. Balkanları gezebilme fırsatım oldu abim sayesinde ama ben daha çok Amerika gibi göçmen ülkelerinde yaşamak istiyorum. Ulus devletleri özellikle Avrupa'da Türklere karşı çok ön yargı var.
Avrupa'da Türklere karşı önyargıyı hiç görmedim hatta 0 diyebilirim. Sadece İtalya'dan çıkarken pasaport polisi kontrolden sonra pasaportları önüme fırlatmıştı. Türk olmamla mı alakalı bilmiyorum. Amerika'ya giden arkadaşlarım, o alışamamazlık durumunun Amerika'da daha fazla olduğunu söylüyorlar.

Bazıları sırf "Avrupa" ülkesi diye gitmek istiyor, gittikleri gibi ev, araba ve iş hazır olarak gelecek önlerine.
Aynen hocam bunu anlatmaya çalışıyorum. Gitmeyenlerin hepsi bu düşünce de. Bir kere gidince anlıyorsun öyle olmadığını.

Eğer mesleğin varsa gidilir. Ben atatürkçü ve milliyetçi biriyim. Ailemde öyle hatta bütün akrabalarım öyle. 3 amcam yurt dışında. Bu ülke bundan sonra hep gerileyecek. En azından öbür seçime kadar. İltica yerine önce vize ile deneyin eğer çıkmazsa iltica edersiniz.
Sanırım pasaportun doluluğundan dolayı vize alabiliyorum ama çalışmak istediğim için iltica daha kolay duruyor. Vatandaşlık için 5 sene gir çık ve oturum izni almaya çalışırken gidecek parayla zaten Türkiye'de rahat yaşarım

Sanırım pasaportun doluluğundan dolayı vize alabiliyorum ama çalışmak istediğim için iltica daha kolay duruyor. Vatandaşlık için 5 sene gir çık ve oturum izni almaya çalışırken gidecek parayla zaten Türkiye'de rahat yaşarım
Hocam iltica sonrası ülkeye dönemeyebilirsiniz falan araştırdınız mı?

Hocam iltica sonrası ülkeye dönemeyebilirsiniz falan araştırdınız mı?

İnternette düzgün bilgi bulamadım her yerde farklı bir şey yazıyor. Bazı forumlarda memur arkadaşlarıyla işini kaçak yoldan halledip iltica eden ya da sorunsuz geri dönenlerle karşılaştım benim böyle imkanlarım yok tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette düzgün bilgi bulamadım her yerde farklı bir şey yazıyor. Bazı forumlarda memur arkadaşlarıyla işini kaçak yoldan halledip iltica eden ya da sorunsuz geri dönenlerle karşılaştım benim böyle imkanlarım yok tabii.
Oturum alırsan (evlilik vs.) sonrasında Türkiye'ye gidip gelebiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı