iMac'e Harici SSD Alınır mı?

Mr.Stark

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Elimde 2007 model bir iMac mevcut, malumumuz cihaz artık 11 senelik bu yüzden yavaş. Benim de aklıma cihaza SSD takmak geldi fakat cihazın içini açıp eklemek falan bana göre işler değil.
Bu yüzden SSD'yi alıp dışardan bağlamayı düşündüm. Fakat şöyle bir problem var, cihazda yanlızca USB 2 portları mevcut bu yüzden alacağım SSD'nin tam okuma ve yazma özelliklerinden faydalanamıyorum.
Sorum ise, bunlara rağmen bu işlemi yine yapsam hiç hızda değişim olur mu? Okuma-yazma pek mühim değil, daha hızlı açılıp kapansın yeter cihaz. Değer mi sizce? İşletim sistemini SSD'ye kurup o şekilde kullanacağım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
İsterseniz Blackmagic test sonuçlarını ekleyebilirim fayda ederse.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB 2.0 bağlantısı üzerinden SSD kullanmanın hiçbir mantığı yok. İşinden anlayan birisine verirseniz SSD'yi sizin yerinize montajlarsa daha iyi olur. Bu sayede diskin performansının en az yarısını alabilirsiniz. O cihazda SATA 2 bağlantısı olduğunu tahmin ediyorum. 300MB/sn'de gayet yeterli bir hız.

USB 2.0 portlarının 40MB/sn trafik limiti var. Yani sıralı okuma ve yazma değerlerinin 10'da birini dahi alamayacaksınız. Bu nedenle SSD aldığınıza değmeyecektir.

USB 2.0 bağlantısı üzerinden SSD kullanmanın hiçbir mantığı yok. İşinden anlayan birisine verirseniz SSD'yi sizin yerinize montajlarsa daha iyi olur. Bu sayede diskin performansının en az yarısını alabilirsiniz. O cihazda SATA 2 bağlantısı olduğunu tahmin ediyorum. 300MB/sn'de gayet yeterli bir hız.

USB 2.0 portlarının 40MB/sn trafik limiti var. Yani sıralı okuma ve yazma değerlerinin 10'da birini dahi alamayacaksınız. Bu nedenle SSD aldığınıza değmeyecektir.

Anlıyorum, teşekkürler.
O şekilde faydasını göremezsin. Bilen birine taktırsanız iyi olur.

Çevremde bilen biri yok sayılır. Dışarıdaki servisler maalesef yapmıyor bu işi bu model için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi arkadaş, üzerinden zaman geçmiş ama son durum nedir, ssd olayını çözebildiniz mi? Bizde de benzer bir durum mevcut fakat bizdeki durum biraz farklı, önceki harddiski olmadığı için sıfırdan sistem kurulumu yapmamız gerekiyor fakat hiçbir şekilde boot edilebilir bir usb oluşturamadık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı