İmam hatip lisesinde kalmalı mıyım?

Din üzerine çok yoğunluk var, seni zorlayacaktır. Ben tecrübe etmiş biri olarak bezdim gerçekten. Hatta o kadar ki şimdi karşı cinsle aynı sınıfta olduğumdan garipsiyorum. Bence İmam Hatip'te okuma. Çevrenin dediklerine gelirsek, boş konuşuyorlar. Her Fen lisesine giden bilim adamı, her mesleğe giden mühendis, her İmam Hatip'e giden imam olarak çıkmıyor.

Ne olmak istiyorsun? Kendini kim olarak görüyorsun? İmam hatip mezunu bir insan mı yoksa Anadolu lisesinden mezun olan bir adam mı? Öneri vermeyeceğim. Karar siz çde ve kendinize yakıştırdığınız bireyde.

İmam Hatipler için pislik yuvası yazan bile olmuş. Sizler neler yaşıyorsunuz bilmem. 3 sene İmam Hatip ortaokulunda okudum. Çok iyi bir yer olduğunu elbette söyleyemem ama bu kadar pis ve bir yer olarak görülmesi saçma. İmam Hatip'te gidip din ve arapça dersleri görmek normaldir. Arapça dersini ben de sevmezdim. Zar zor geçerdim. Rahatsız oluyorsan geç başka liseye. Meslek lisesinde büyük bir aydınlanma yaşayacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun ama.

Açıkçası 7 senedir imam hatipte okuyorum. Şu an 11.sınıfım. Okulda öğretilen arapça dil olarak öğretilmiyor öğretim var denmek için öğretiliyor. Yani imam hatip e arapça öğrenmek için geldiysen kaydını aldır direkt. Genel olarak arapça hocaları çok boş 7 yılda 5 arapça hocası dersime girdi. 1 tanesi dışında öğretmen denilebilecek öğretmen görmedim. İmam olma mevzusuna gelince açıkçası benim bulunduğum okulda fazla ilahiyat okumayı düşünen yok. Kendimden örnek verirsem ben sağlık okumayı düşünüyorum. Ama benim önerim imam hatip olmayan bir okula geçmen hem benim gibi karşı cinsle iletişimin güçsüz olmaz. Hemde omuzlarına fazladan yük koymamış olursun.

Mesleğe uç. Ama teknik bölümü olan bir lise olsun, yoksa kültür derslerini çok az görürsün. İhl'de okumak pişmanlıktır. Arapça'dan bile kalırsın orada. Ortaokulu imam hatipte bitirmiştim. Bir tek arapça yüzünden belge alamıyordum.

Kusura bakmayın diğer hesabımdan ban yedim bu ikinci hesabım bizim evin yakınlarında meslek lisesi var onda bilişim teknolojileri alanı, elektrik- elektronik teknolojisi alanı, inşaat teknolojisi alanı, kimya teknolojisi alanı bu alanlar var benim daha çok elektrik elektronik hoşuma gidiyor sizce nasıldır bir de bu puana göre bölüm seçebiliyormuşuz benim bu sene ortalamam 70 istediğim bölüme girebilir miyim?

İmam hatipler bir de çoğunlukla aşırı çomarlar, bunu parti tutma meselesinden değil hitap şekilerinden dolayı söylüyorum. Hatta benim imam hatip lisesine giden bazı arkadaşlarım var arada bize gelirler, bir gün benim odamda ki anime posterlerini gördüler (anime fanı değilim sadece hoş duruyorlar) ve "bunlar dine aykırı kaldır şunları dinsiz" dediler. Ciddiyim, yani imam hatipler genellikle seni böyle insanlara çevirir, meslek lisesi daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı