İmam hatip lisesine gidilir mi?

josephkhanate

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Normal bir bilgisayar işte,iş gören
Meslek
Öğrenci
Öncelikle daha önce imam hatip ortaokuluna gitmedim. LGS'de daha iyi bir şey hedefliyordum. Ancak kötü geçti. Yakında bir imam hatip lisesi var ancak fen ya da sosyal bilimler programı var. YKS başarılarında farklı dallardan öğrencilerin üniversite kazandığını görebiliyorum. Tıp, muhendislik vs var. Daha önce eğitiminin de iyi olduğunu söylemişlerdi. Geçen sene %3'lük dilimden kişi girmiş e-Okul'dan baktım. Sızce gitmeli miyim? Dini dersler biraz gözümü korkutuyor ama. Ha bir de dershane ve okul tercihte yardımcı olmayı önerdiler daha onlara gitmedim bakalım onlar ne diyecek.

Eğer lise hayatını düzgün yaşamak, özgür kalmak ve anlatabileceğin lise anılarının olmasını istiyorsan gitmeni önermem. Amacın eğitimse, ileriyi düşünüyorsan ve bahsettiğin şeyler varsa evet, bu sefer gitmeni öneririm. OBP puanın 85 üstüyse güzel bir Anadolu Lisesine gidebilirsin, çok daha rahat edersin ve iyi bir lise hayatı geçirirsin.

İmam hatipteki din dersleriyle uğraşırım diyorsan git ama bence normal bir Anadolu lisesine gitmen daha mantıklı.

Dini dersler şöyle ki ezberin kuvvetliyse bence rahatça yapabilirsin, kur'an dersinde sure ezberliyorsunuz ve tecvit kuralları sınavda bunlardan sorumlu oluyorsun. Arapça da dil sadece yazması zorlarsa o kadar. 9. sınıfta bu kadar, ekstra olarak gideceğin okulda nasıl olur bilmiyorum ama bizim okulda resim ve müzik dersleri yok.

Zorlunlu dini dersler var Arapça ana ders mesela kalırsan o dersten sınıf tekrarı yapıyorsun. Bizim zamanımızda arapçadan geçmek için yasin suresini full ezberlemen gerekiyordu mesela şu anda hemen hemen aynıdır bunları yapabileceğini düşünmüyosan gitmeni önermem.

Zorlunlu dini dersler var Arapça ana ders mesela kalırsan o dersten sınıf tekrarı yapıyorsun. Bizim zamanımızda arapçadan geçmek için yasin suresini full ezberlemen gerekiyordu mesela şu anda hemen hemen aynıdır bunları yapabileceğini düşünmüyosan gitmeni önermem.

Ayrıyeten 12. sınıfta da staj olarak müezzinlik yapman lazım gerçek bir camiye gidip cami imamı sana not veriyor vs.

Eğer lise hayatını düzgün yaşamak, özgür kalmak ve anlatabileceğin lise anılarının olmasını istiyorsan gitmeni önermem. Amacın eğitimse, ileriyi düşünüyorsan ve bahsettiğin şeyler varsa evet, bu sefer gitmeni öneririm. OBP puanın 85 üstüyse güzel bir Anadolu Lisesine gidebilirsin, çok daha rahat edersin ve iyi bir lise hayatı geçirirsin.

Hocam OBP 91 küsür ama okulda bizim bir hocamız bazen lgs puansız lisedekilerle konuştuğunu ve onların çoğunluğunun memnun olmadığını söylemişti.Aslında OBP ile iyi olarak gösterilen bir lise biliyorum ama oda 94'le alıyor genel olarak.Bakalım dershane ve okul ne diyecek ona göre cuma günü halledeceğiz.

Hocam OBP 91 küsür ama okulda bizim bir hocamız bazen lgs puansız lisedekilerle konuştuğunu ve onların çoğunluğunun memnun olmadığını söylemişti.Aslında OBP ile iyi olarak gösterilen bir lise biliyorum ama oda 94'le alıyor genel olarak.Bakalım dershane ve okul ne diyecek ona göre cuma günü halledeceğiz.
Hocam 91 gerçekten iyi bir OBP, Türkiye'de olduğun için kusursuz bir okul bekleyemezsin ve her okulda hemen hemen serseri vardır. Elbette OBP ile bir FEN lisesine gidemezsin fakat hocaların senden üst düzey performans beklemiyorsa onları dinlemene gerek yok. Ortaokula eğlence için gittiğim için soğuk bir duş almıştım ve gittiğim okul +66 OBP üzeriydi. Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Liselerinden fark bile yok, gelecek boş muhabbetler için söyleyebilirim, kız sayısı erkek sayısından fazla. Her neyse, kısacası sen düzgün olursan ve kenetli birisiysen averaj bir meslek lisesinde dahi kendini kanıtlayabilirsin.

İmam hatip liselerine bulaşmanızı tavsiye etmiyorum, muhtemelen pişman olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı