İnsanları yobaz olmaya teşvik ediyor ve sonucunda Atatürk düşmanı olup çıkıyor. Bu amacından sapmış okullarda, gerçekten beyin yıkamadan, doğru bilgiler anlattıklarını sananlardansın galiba. İleride seni çok kullanıp atarlar.
İyi bir İHL'ye giden birisi direkt ilahiyatçı olmuyor.
Cidden komiksiniz. Hayatınızı imam hatipte geçirdiniz de böyle konuşuyorsunuz sanırsam. Ekstra dini dersler alınca insanlara yobaz denmez. Asıl bunu yapıp bilip bilmeden insanlara, okullara yobaz diyenlere yobaz denir. Yobazın kelime anlamını bilmiyorsun galiba.İnsanları yobaz olmaya teşvik ediyor ve sonucunda Atatürk düşmanı olup çıkıyor. Bu amacından sapmış okullarda, gerçekten beyin yıkamadan, doğru bilgiler anlattıklarını sananlardansın galiba. İleride seni çok kullanıp atarlar.
Mühendis, doktor olmak istiyorsan imam hatip lisesine gitmen saçmalık. Anca gelecekte dinle ilgili bir hedefin varsa mantıklı olabilir, ne bileyim imam falan olmak istiyorsan.
Mühendis, doktor olmak istiyorsan imam hatip lisesine gitmen saçmalık. Anca gelecekte dinle ilgili bir hedefin varsa mantıklı olabilir, ne bileyim imam falan olmak istiyorsan.
Sanmıyorum. İmam-hatip'de mühendisin meslek hayatında, üniversite hayatında ve üniversite sınavında sorumlu olmayacağı tonla ders ekleniyor. Gereksiz veya saçma dersler demiyorum, mühendislik alanında kullanılmayacak dersler diyorum. Sınavda sorumlu tutulmayacak dersler diyorum. Bu yüzden fen lisesi, anadolu lisesi öğrencilerine göre zorlanır öğrenci. Anadolu/fen liselerinde seçmeli dersler bile matematik/fen seçiliyor. Çok daha fazla sayısal ders gösteriliyor ve bu derslere çalışmak için daha fazla zamanı kalıyor, hadis gibi derslere çalışmasına gerek olmadığı için.Okuluna göre değişir.
Sanmıyorum. İmam-hatip'de mühendisin meslek hayatında, üniversite hayatında ve üniversite sınavında sorumlu olmayacağı tonla ders ekleniyor. Gereksiz veya saçma dersler demiyorum, mühendislik alanında kullanılmayacak dersler diyorum. Sınavda sorumlu tutulmayacak dersler diyorum. Bu yüzden fen lisesi, anadolu lisesi öğrencilerine göre zorlanır öğrenci. Anadolu/fen liselerinde seçmeli dersler bile matematik/fen seçiliyor. Çok daha fazla sayısal ders gösteriliyor ve bu derslere çalışmak için daha fazla zamanı kalıyor, hadis gibi derslere çalışmasına gerek olmadığı için.
@Megaton o resim ne alaka anlamadım. Eğer öğrenci lise sınavından 480-490 puan alıyorsa zaten bu çocuk fazlasıyla çalışkan bir öğrencidir. Belirli biz düzeyin üstünde demektir.
Olay tamamen bu zaten. Hepsi öğrencide bitiyor. Oturup çalışırsan kazanırsın, bu kadar. Benim demek istediğim fen lisesinden tıp hedefleyip ona göre çalışmak daha rahat olur tarzı bir şeydi. Sonuçta çok daha fazla sayısal dersi göreceksin, eve gidince çalışman, kafa yorman gereken ağır dini dersler olmayacak.Sabahtan beri dediğim şey de bu aslında. Sen belirli bir seviyenin üstündeysen ve çalışkansan, başarabiliyorsun.
Olay tamamen bu zaten. Hepsi öğrencide bitiyor. Oturup çalışırsan kazanırsın, bu kadar. Benim demek istediğim fen lisesinden tıp hedefleyip ona göre çalışmak daha rahat olur tarzı bir şeydi. Sonuçta çok daha fazla fen dersi göreceksin, eve gidince çalışman, kafa yoran gereken ağır dini dersler olmayacak.