İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Aleykümselam. Arapça çok zor bir dil değil. Her gün düzenli olarak çalıştığın takdirde Arapça dersini rahatlıkla halledebilirsin.

Ayrıca İmam Hatip okullarının diğer okullara nazaran artısı fazladan din eğitimi olması. Yoksa Fen lisesindeki bir öğrenci ile İmam Hatip lisesindeki bir öğrenci aynı dersleri görüyor. İmam Hatipin tek artısı fazladan dini eğitim verilmesi. Ayrıca @24099 Hocam'da İmam Hatip mezunu. Sana bu konu hakkında yardımcı olabilir.

Belki de okuduğum şehirden dolayı hocaların genelinin kafa yapısı bu tarzdadır fakat ben olsam yine de tercih etmezdim. Son karar arkadaşın tabii ki, ne de olsa 4 yıl o okuyacak.

Konya'dan bahsediyorsanız normaldir. Konya insanı fevri oluyor genellikle.

Hocam zaten alfabe olarak hakimim. Biraz çalışsam hatırlarım.
Birincisi konuyu değiştirme. Adam lise hakkında konuşuyor sen ortaokuldan bahsedip sonra değiştiriyorsun. Hem gereksiz ders değil. Sana göre öyle olabilir ama senden banane! Ben konuyu açarken dini eğitim almak istediğimi belirttim. Böyle yapacaksanız lütfen konumu terk edin.
Neden kötüleşiyormuş sordun mu?
Hem sallamayın. Ben zaten Kur'an-ı Kerim biliyorum. Sadece hatırlamam gerekiyor. O kadar da zor değil.
4 yıllık tecrübem var. Önermem. İçindeki öğrenciler imam hatip diye normal insan olmuyor. Üstüne arapça, kuran gibi gereksiz dersler eklenince daha da çekilmez oluyor.
Acaba kitap okuyor musunuz? Ben konuyu açarken yazmadım mı "İslamî eğitim almak istiyorum" diye?
Özel ders falan derken dershaneye gitmek mi yoksa hoca tutmak mı? İkisi de para ister değil mi? Ben zaten yatılı düşünüyorum. Durumum kötü.
Çocuk sevgilisiyle bile gezemeyecek okulda önyargı değil bu. Zamanında kendi gözümle gördüm.
Kirlilerle işim yok zaten.
Üniversite için istemiyorum zaten.

Konuyu okudum. İslami eğitim almak mantıksız olduğu için önermiyorum. Evimdeki uzun varlık gidince değeri kalmayacak. Çok istiyorsanız gidin.

Dini alanlar benim için önemli olduğu için tercih etmeyi düşünüyorum.
Hocam zaten orada ailesinden şüphe ederim dediği için öyle karşılık veriyor.
Zaten hocam bu en iyilerini tutturabilirsem gitmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…