İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Bol keseden sallıyorsunuz kısmını okuduktan sonra kalanını okuma ihtiyacı dahi duymadım. Ben size açın bakın dedim. İster kabul edin ister etmeyin bu dediğim net ortalaması muhabbeti her sene açıklanıyor. Çok merak ettim ihl mezunu ve üniversite öğrencisiyseniz netlerinizi paylaşır mısınız? Ayrıca eğer gittiyseniz imam hatip lisenizin mezun tablolarında nasıl bir sonuç ortaya çıkıyordu?
İHL mezunu tanıdıklarım var, bu liselerden. Hepsi iyi yerlerde şuan, mezun tablolarına internetten ulaşabilirsiniz. Benim zaten anlatmaya çalıştığım şey bu liselerin cehennem gibi olmadığı ve kaliteli oldukları. İsteyen istediğini seçebilir tabii ki. Ancak (kimse üzerine alınmasın) bu okulların yanından geçemeyecek sıralama yapan kişilerin bu okulları gömmesini anlayamıyorum.
 
Örneğin:
1615491238223.png

Bu tür okulların öğrencilerini aileleri bu okullara gönderiyor genelde. Bir sürü böyle okullar var. Yerleştirme başarısına bakarsanız kendi türündeki çoğu liselerin aksine başarılı bölümlere yerleştiriyor öğrencilerini. Buraya gelen öğrencilerin küçük bir kısmı dini eğitim var diye geldiğini düşünmekteyim. Çalışkan ve edepli insanlar bence. Bu okula giden tanıdıklarım var.
 
Aksini iddia etmedim zaten, sadece ön yargıyla yaklaşıyorsunuz gibi bir ithamda bulunmuşsun ve bende imamhatipe gitmiş birisi olarak tavsiye etmiyorum. Bu önyargı değil, kendi görüşüm.

Bazıları iyi imam-hatipleri de gömüyor, ona ben ön yargı dedim. Kötüsü ve iyisi de var. İyi puanlı imam-hatipler o kadar da kötü değiller. Düşük puanlılara zaten girmesinler.

Ama ben daha çok tek düze cevap verenlere öyle bir ithamda bulundum, düzgün cevap veren arkadaşlara lafım yoktur.
 
7 yılı imam-hatiplerde geçmiş biri olarak söyleyebilirim ki eğer gittiğiniz okul nitelikli ve güzel bir okulsa kesinlikle gidin. Çok fazla imkanları oluyor devletten çok daha fazla bütçe aldıkları için. Tabi dezavantajları da var. Örneğin orada 4 sene geçirirseniz karşı cinsle iletişiminiz bir mağara adamınınkine benzeyecektir. Ya da her hareketinize din karıştırıp karşı çıkan hocalar yüzünden kafayı yiyebilirsiniz vs.
 
İhl mezunu tanıdıklarım var, bu liselerden. Hepsi iyi yerlerde şu an, mezun tablolarına internetten ulaşabilirsiniz. Benim zaten anlatmaya çalıştığım şey bu liselerin cehennem gibi olmadığı ve kaliteli oldukları. İsteyen istediğini seçebilir tabii ki. Ancak (kimse üzerine alınmasın) bu okulların yanından geçemeyecek sıralama yapan kişilerin bu okulları gömmesini anlayamıyorum.

Cehennem gibi olmadığı kısmına bende katılıyorum. Benim belirtmek istediğim ihl derslerinin zaman kaybettirebileceği gerçeği ve bu düşüncemin hala arkasındayım. Devamına gelecek olursak 5 tane iyi lise gösterip bu lise türleri iyidir demek çok saçma geliyor bana çünkü genel durum ortada.

Bu okulların yanından geçemeyecek sıralama deyince kendi üstüme zaten alınmıyorum ama bir konu hakkında fikir belirtebilmek için LGS gibi bir şeyden 400 falan almak da gerekmez bence.
 
Hocam ben ortaokulu imam hatip okudum liseyi de imam hatip okuyorum. Şu an 11.sınıfım. Açıkçası gittiğim lisenin teog puanı yüksekti fakat benim senemde yeni sistem gelmişti. Bundan dolayı pek bir sonuç elde edemedim. Yine de şu an da bulunduğum okulu seçtim. Gerek yakınlığı ve aile baskısı yüzünden. Şu an olduğum lisenin öğretmenleri genel olarak iyi fakat arapça öğretmenleri için aynısını söyleyemem. Arapça dersleri sadece biz arapça öğretimi veriyoruz demek için var. Gittiğim lise niteliksiz bir lise nitelikli liselerde farklı olabilir fakat benim okulumda ki durum böyle. Din derslerini ben OBP yükseltici olarak görüyorum. Fakat 8.sınıfta puanım güzel olsaydı ve bana birisi akıl verseydi fen lisesi tercih ederdim. Şu an pişmanım fakat ufakta olsa arapçadan temelim var. Normal bir Anadolu lisesinde Almanca eğitimi için geç kaldığımı düşünüyorum. Ondan olduğum liseden mecburen mezun olacağım.
 

Geri
Yukarı