İmam hatip okulunda 2 haftada 70 TL param çalındı

Normalde cebimde taşırım, futbol oynamaya halısahaya çıkmıştım o yüzden almamıştım.

Ne alakası var, okulum ilçemdeki en iyi eğitimi veren devlet okulu, sınav ile girdim bazı kimseler yüzünden tüm imam hatipleri yargılamak çok yanlış olur.

Hocam sınav ile girseniz ne oluyor yani? Bizde de puanla girilen imam hatip var girmek için LGS'den 203 almanız lazım.
Hocalarınız size "bana ne parana sahip çıksaydın" diyor ve siz en iyi eğitim veren devlet okulu diyorsunuz.
Hiçbir imam hatip o bölgedeki en iyi eğitim veren okul olamaz. Tabii diğer okullar yok olmuşsa veya dağda falan yaşıyorsanız orasını bilemem.

İmam hatip okulunda okumak pişmanlıktır. Benden küçük kardeşlerime tavsiye olsun, uzak durun, uzak durun, uzak durun. Orası en dindar insanı dininden soğutup ateist yapacak derecede rezalet bir yer. Aileniz sizi zorluyorsa gerekirse ailenize karşı çıkın şikayet edin ama asla imam hatip okuluna gitmeyin. Bakın sakın. Hem dinden soğursunuz hem de akademik olarak başarınız çok düşer. Geçmiş olsun bu arada. #İmamhatiplerkapatılsın
4 yıl İmam Hatip Ortaokulunda okudum, gerçekten çok pişmanım. Şu an imkanım olsa, ortaokula dönüp başka bir okulda 4 yıl okuyup o imam hatibin sicilimden silinmesi için her şeyi yapardım. Hocalar öğrencileri dövüyordu, sürekli kavga oluyordu, öğrenciler rezil insanlardı.

İmam hatibin ortaokulu da, lisesi de okunmaz arkadaşlar. Boş yere zaman kaybetmeyin, ortaokulu bitirdikten sonra liseye geçince kendimde bir eksiklik hissettim, sanki hiçbir şey öğrenmemiş gibiydim.

Özellikle İmam Hatip diye vurgu yapman çok yanlış. Para ve Pahalı uçlu kalemlerin çalınması her okulda oluyor. Çantana bir tane asma kilit al, ben öyle yaptım.
İmam hatip diye vurgu yapması doğru bence. İmam Hatip denildiği zaman akla din derslerinin işlendiği okul gelir. İslam dininde çalmanın, çırpmanın kötü şeyler olduğu anlatılır. Ağırlıklı olarak din dersi işlenen bir okulda bir şeyler çalınması gerçekten çok komik ve ilginç.

Yani geçen hafta olmuştu bir de bugün oldu, bıktım artık. Yemekhaneyi canım istemiyor diye bıraktım o benim yemek paramdı tüm paramı (ç)alsaydı aç da kalabilirdim.

Bunu hocamıza söylediğimde "parana sahip çıkacaksın bana ne?" gibi şeyler söylüyor. Ben de ona sınıfta 2 kişinin nöbetçi olması gerektiğini ancak olmadığını söylüyorum. Ayrıca sadece benim başıma gelen bir şey de değil yan sınıfta 2 tane telefon çalındı. Benim geldiğim okul güya imam hatip ve sınav ile aldığı için 'elit' kesim.

İlk 50 TL param çalınınca müdür yardımcısına gitmiştim o para mutlaka bana gelir vs. demişti ama ortada yok. Bu arada paralar kalemliğimden çalınıyor, ayrıca masamın üstünde iett kartımı bırakıyorum bir bakıyorum teneffüsteyken herkes bakmış.

Not: 50TL paranın düşmesi vs. söz konusu değil, 20+20+10'du, bu para belki düşmüş olabilir.

Ne yapmamı önerirsiniz? Aileme 50TL'yi söylemiştim ama bunu söyleyemem. Para çok önemli değil ama böyle şeylerin olması ve önemsenmemesi beni gerçekten üzdü.

Paranı iyi saklayın hatta kilidi olan bir şeye koyun geçiş olsun.

4 yıl İmam Hatip Ortaokulunda okudum, gerçekten çok pişmanım. Şu an imkanım olsa, ortaokula dönüp başka bir okulda 4 yıl okuyup o imam hatibin sicilimden silinmesi için her şeyi yapardım. Hocalar öğrencileri dövüyordu, sürekli kavga oluyordu, öğrenciler rezil insanlardı.

İmam hatibin ortaokulu da, lisesi de okunmaz arkadaşlar. Boş yere zaman kaybetmeyin, ortaokulu bitirdikten sonra liseye geçince kendimde bir eksiklik hissettim, sanki hiçbir şey öğrenmemiş gibiydim.
Aynısı bana da oldu. 6. ve 7. sınıfı İmam Hatip okulunda okudum. 8.sınıfa geçince ise normal devlet okuluna yazıldım. E 8.sınıf 7.sınıfın devamı gibi bir şey. Ben İmam Hatip okulunda okuduğum zamanlar okuldan feci halde soğuduğum için akademik başarım yerlere düşmüştü. E hal böyle olunca 8.sınıfta da çok başarılı olamadım ben. Şimdi 11.sınıfım yeni yeni toparlıyorum böyle, abartmıyorum.

Cidden pişmanlıktır İmam Hatip. Şimdi ki aklım olsaydı babamı döverdim yine gitmezdim o okula.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı