İmam hatip'ten Anadolu lisesine nakil alınır mı?

Yunuwq

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-10500 CPU @ 3.10GHz 3.10 GHz
Takılı RAM 8,00 GB
Windows 11
Anakart Gigabyte H410M H V3
Ekran Karti Asus Tuf Gtx 1650
Proje imam hatipte okuyorum, daha 9. sınıfım. 10. sınıfta tonla ek ders gelecek Arapça ve kuran-ı kerim dersi zorluyor ancak Arapça'yı okuyabiliyorum, 50-55 ile geçiyorum. Ortam ve hocalar iyi. Sizce Anadolu lisesine geçiş yapayım mı?

Hemen al düşünme.

10. sınıfta geçersen arkadaşlık kurmakda zorluk yaşayabilirsin boşluk varsa hemen ailene söyle edevletten nakil denesinler haftada 1 açıklanıyordu diye hatırlıyorum bende nakil aldım ayda 1 de olabilir.

Proje imam hatipte okuyorum, daha 9. sınıfım. 10. sınıfta tonla ek ders gelecek Arapça ve kuran-ı kerim dersi zorluyor ancak Arapça'yı okuyabiliyorum, 50-55 ile geçiyorum. Ortam ve hocalar iyi. Sizce Anadolu lisesine geçiş yapayım mı?

Eski imam hatipler yok bir mesleğe hevesin varsa meslek liseside düşünebilirsin.

Sadece ders zorluklarından diyorsanız şunu söyleyebilirim: Arapça okuyabiliyorsanız bu 0 değilsiniz demek, devamını da çözersiniz muhtemelen gözünüzde büyütmeyin. Artı olarak bence okulda çok çok önemli olan ortamın ve hocaların iyi olması da bence harika bir artı. Bunu her yerde bulmak kolay değil, ikisinin de bir arada bulunması da kolay değil. Gittiğiniz okulda bu anlamda terslik olabilir, ve bu önemli bir eksik bence. Tekrar belirtiyorum sadece ders zorluklarından diyorsanız bunları söyleyebilirim.

Bir yandan bu okulu bırakmak istemiyorum dediğim gibi ortam iyi hocalar iyi gideceğim yerin daha kötü bir okul ihtimali var. Bölgemde bu okuldan sınavla alan daha iyi bir okul yok o sebeple OBP'den gidiyorum. Okul hem sınavla hem sınavsız alıyor sınavla girenleri YKS'ye çalıştırıyorlar. Pazartesi rehber öğretmeni ile konuşup mezunların derecelerini soracağım.

Eski imam hatipler yok bir mesleğe hevesin varsa meslek liseside düşünebilirsin.

Meslek düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bir yandan bu okulu bırakmak istemiyorum dediğim gibi ortam iyi hocalar iyi gideceğim yerin daha kötü bir okul ihtimali var. Bölgemde bu okuldan sınavla alan daha iyi bir okul yok o sebeple OBP'den gidiyorum. Okul hem sınavla hem sınavsız alıyor sınavla girenleri YKS'ye çalıştırıyorlar. Pazartesi rehber öğretmeni ile konuşup mezunların derecelerini soracağım.

Meslek düşünmüyorum.

Hocam ortam ve hocalar iyiyse bence değişme, sonuçta gittiğin okulda nasıl olacağını bilemezsin. Şu anki okulun proje ise zaten 11-12 de bu kadar sikmazlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı