Müzik Profili
Decapat
Ben size kendimi anlatamadım siz de bana demek istediğinizi anlatamadınız. İkisi bir arada olmuyor işte. Hem Tanrı senin hangi yolu hangi tercihleri hangi kararları seçeceğini biliyor, hem de bu kararlar o biliyor diye gerçekleşmiyor. Bu demek istediğiniz tanrının bildiğinin tersi bir şey seçilebilir, demek ki Tanrı yanlış biliyor!Bilmem, Tanrıya soramadım.
Kusursuz diye tabir ettiğimiz yaratıcının bana göre her şeyi de kusursuz olmalıdır. Yani biliyordur. Ancak onu o bildiği için ve istediği için sen seçmiyorsun. Özgür iradenle tercih sana ait oluyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Önceden oluşturulan bir senaryo olsa bile, buna şekil vermek oyuncuların elinde.
Kusursuz değilse onu yaratan biri olmalı? Peki o kim?Sorun burada işte. Varsa bile, insan her şeyiyle kusursuzsa tanrı demek istiyor ona. Bunun sebebi de biraz kutsal kitaplar ve dinler. Yani her metinde kusursuz, tartışılmaz, efsane, vay anasını diye yazarak sorgulamadan uzak hale getirmeye çalışıyor konuyu. Bu sefer de şüphesi olan insanları daha da çok çekiyor üzerine. "Ne demek kusursuz? Bak işte" demelerine sebep oluyor.