İman sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O konuda bir yorum yok. Ama şu net kabak gibi ortada: "Her şeyi bilen" Tanrı diye bir Tanrı yok. Yani Tanrı yoktur demiyorum. Bir yandan da Tanrı'nın bile kusurlu olmak zorunda olduğunu gösteriyor.
Her şeyi bilense o Tanrıdır. Tanrı bir şeyler bilmiyorsa o Tanrı değildir.

Bu akıl dışı bir şey. Şunun gibi:
Aşağıdaki cümle doğrudur.
Yukarıdaki cümle yanlıştır.

Şimdi ben sana hangisi doğru diyorum sen ikisinde doğru diyorsun.
O senin inancına göre oluyor. Benim inancıma göre de

Yukarıdaki cümle doğrudur.

Gibi.

Herhangi bir şey yaratılmak zorunda ise kusursuz Tanrı varsa eğer o da yaratılmak zorunda. Ya hep ya hiç.

Bence: Hiçbir şey başka bir şey tarafında yaratılmak zorunda değil.

Eğer kusurlu veya kusursuz Tanrı varsa; senin ve benim yatılmasının nedeni olmak zorunda değil.
O zaman nedir?
O zaman nedir?

O senin inancına göre oluyor. Benim inancıma göre de

Yukarıdaki cümle doğrudur.

Gibi.

Tamam sana sadece şunu soracağım. Buna cevap ver o zaman anlaşacağız.

Her şeyden önce, daha big bang bile gerçekleşmeden önce. Tanrı, evreni yaratacak iken neyin ne olacağını, kimin ne günah işleyeceğini, kimin ne suçlara kimin ne belalara bulaşacağını, kimin iyilik yapacağını kimin iman edeceğini her şeyi önceden biliyordu. Her şey, daha yaratılıştan önce Tanrı tarafından biliniyordu. Şimdi bu Tanrı tarafından bilinen seneryo, biz insanlar tarafından değiştirilebilir mi değiştirilemez mi?

"Bu cümle yanlıştır." Ehehehe...

Aslında söylemek istediği şeyin yanlış olduğunu, yani cümlenin yanlış olmadığını söylüyor. Ancak öte yandan cümle yanlış değilse de söylediği şey doğru olmalı yani cümle yanlış olmalı.

Alıntıdır.

Tek bildigim birşey var inanmayana saygım var kendi iradesi sonuç olarak. Bu kadar herşeyiyle mükemmel bir vücut var bu kendi başına olamaz.
Örnek okul hayatında çok başarılı bir ögrenci sen buna diyebilirmisin sen şans eseri buralardasın diyerek çalışarak geldi.
Sizi dediginiz olayın aynısını yaşadım bizzat bizim mekana gelen müşteri dedi ben şok oldum ve kendi insanlıgımdan utandım dedigi söz ya arkadaş iyi bir insan olmak için iman etmek şart mı dedi ben üzüldüm gerçekten.
O zaman sana herşey mübah olur her türlü suça bulaşırsın. Şimdi bazılarınız içinden bunları okuyup sen mükemmelmisin bunları söylüyorsun diceksin degilim ben iradem olan zavallı bir insanım hatalarım olucak.

Herhangi bir şey yaratılmak zorunda ise kusursuz Tanrı varsa eğer o da yaratılmak zorunda. Ya hep ya hiç.

Bence: Hiçbir şey başka bir şey tarafında yaratılmak zorunda değil.

Eğer kusurlu veya kusursuz Tanrı varsa; senin ve benim yatılmasının nedeni olmak zorunda değil.

O zaman nedir?

O zaman nedir?
Onu bilsek zaten tartışmaya gerek kalmayacak. Her şey yaratılmıştır ancak Tanrı istisna. O yaratılmadı zamandan ve mekandan münezzehtir der teoloji.
Tek bildigim birşey var inanmayana saygım var kendi iradesi sonuç olarak. Bu kadar herşeyiyle mükemmel bir vücut var bu kendi başına olamaz.
Örnek okul hayatında çok başarılı bir ögrenci sen buna diyebilirmisin sen şans eseri buralardasın diyerek çalışarak geldi.
Sizi dediginiz olayın aynısını yaşadım bizzat bizim mekana gelen müşteri dedi ben şok oldum ve kendi insanlıgımdan utandım dedigi söz ya arkadaş iyi bir insan olmak için iman etmek şart mı dedi ben üzüldüm gerçekten.
O zaman sana herşey mübah olur her türlü suça bulaşırsın. Şimdi bazılarınız içinden bunları okuyup sen mükemmelmisin bunları söylüyorsun diceksin degilim ben iradem olan zavallı bir insanım hatalarım olucak.
Kardeş bi sakin ol başka konu açma zaten ortalık karışık :)

Bak bu noktayı anlamıyorsun işte. Ben Tanrının yazdığını insanlar değiştirebilir demedim mesajımda. Böyle bir şey zaten Tanrının mükemmellik sıfatına ters. Ben de diyorum ki bu yaşadıklarımızın sanki yaşadıktan sonra yazılıyor gibi. Yani Tanrı bilse bile bunu önceden, bizim özgür düşüncemiz ile neye karar vereceğimizi de bilip, ona göre yazdı. Veya yazmadı. Ama biliyordu.

Bak bu noktayı anlamıyorsun işte. Ben Tanrının yazdığını insanlar değiştirebilir demedim mesajımda. Böyle bir şey zaten Tanrının mükemmellik sıfatına ters. Ben de diyorum ki bu yaşadıklarımızın sanki yaşadıktan sonra yazılıyor gibi. Yani Tanrı bilse bile bunu önceden, bizim özgür düşüncemiz ile neye karar vereceğimizi de bilip, ona göre yazdı. Veya yazmadı. Ama biliyordu.
Yaşadıktan sonra yazılıyorsa Tanrı zamanın gerisinde bizi takip ediyor demektir. Bu da Tanrı sıfatına ters.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı