İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslümanım, en mantıklı inanç çünkü dinimizin söylediği her şey dünyayı, evren’i doğruluyor, zaten bu kadar şeyin bir yaratıcısı olmalı hiçbir şey tek başına olmaz(yüce Allah hariç).Bizi yoktan var ederek bize bu dünyada yaşama şansı verdiği için ona ibadet ediyorum.
Geçenlerde de Hz. Muhammed s. A. V i rüyamda gördüm ondan beri daha da inançlıyım.
Hocam bir ayetin birden fazla anlamı çıkarken Kuran'da bulunan "Biz onu apaçık indirdik." ayetiyle çelişmiyor mu?

Hocam bir ayetin birden fazla anlamı çıkarken Kuran'da bulunan "biz onu apaçık indirdik." Ayetiyle çelişmiyor mu?

Allah insanlara beyin, düşünme vermiştir, bu nedenle insanlar onu anlayacaktır. Mesela bir hayvanı düşün, hadi inek olsun o bir ot görse gördüğü halle yer ona bir şeyler katmaz, insanlar ise bir ot olsun gene o otu alır kaynatır olduğu halle değil de daha iyi şeyler yapar, mesela bir krem şantiyi genellikle tek yenilmez pasta yapımında ya da çoğu şeyde malzeme olarak kullanır vb. şeyler olur. Malzemelerin ne işe yaradığını anlayarak kullanır, teşekkürler.

İnancım tam olarak bu;

extraterrestres.jpg

Tüm dinlerin dayanaksız bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle yıllarca süregeldiğini düşünüyorum. Eğer rastgele birine inanıp yanlışı seçtim diye ceza çekeceksem ben burada bir mantık göremiyorum.

Eğer bakarsanız tüm dinler aynı coğrafya içinde çıkmıştır ve bir öncekini kötüleme üzerinedir. Tüm kutsal kitapların kaynağının gılgamış destanı olduğunu düşünüyorum.

Gılgamış çok ilginç bir destan. 3 büyük kutsal kitap olarak kabul edilen Kuran, Tevrat ve İncil'de geçen ibarelerin çok benzerleri bu destanda anlatılıyor. Fakat bu destanın hikaye yazar gibi yazıldığını düşünmüyorum. Geçmişte gerçekten de bu anlatılan olayların yaşandığına inanıyorum. İnsanların zaman içinde abartmış ve değiştirmiş olma ihtimali çok yüksek. Her ne kadar kulaktan kulağa aktarılan efsaneler gibi gözükseler de Tanrı'nın bir insan aracılığı ile gelecek toplumlara bu olayları aktardığını düşünüyorum.

Tüm dinlerin dayanaksız bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle yıllarca süregeldiğini düşünüyorum. Eğer rastgele birine inanıp yanlışı seçtim diye ceza çekeceksem ben burada bir mantık göremiyorum.

İnsansın, düşünebiliyorsun hangisinin gerçek olduğunu anlayabilirsin. Bir yarışmada olduğunu düşün doğru cevabı vermeden yarışmayı kazanabilir misin?

Merhaba. Bu konuyu açmamın nedeni insanların kendi inancını ifade edebiliyor mu, edemiyor mu? Bu sorunun cevabını öğrenmek için sordum. Buyurun meydan sizde.
Dinim ailemden geliyor fakat eğer inanmasaydım kanıtlarına dinimin, deist olurdum.
Şu an her ne kadar namaz kılmaya üşensem de, oruç tutan bir müslümanım :D.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı