İncehesap.com havaleyi onaylamıyor

aOnn1453

Decapat
İncehesap.com'dan bir sistem satın aldım 4500 liraya. Saat 00.50 gibi de Ziraat Bankası hesabımdan havale yaptım. İncehesap dolardaki dalgalanmadan dolayı 6 saatte havale yapmanız gerekmektedir demiş. Fakat neredeyse 2 saattir havalem onaylanmadı ve süre akıyor. Bu arada dekontta valör diye bir şey yazıyor ve orada tarihi 14.01.2019 yani pazartesiyi gösteriyor. Sabaha sipariş iptal olacak. Neden havalem kabul edilmiyor? Ne zaman kabul olur? Eğer kabul olmaz da sipariş iptal olursa param anında hesabıma döner mi yoksa süründürürler mi? Çünkü banka aptallığından vereceğim siparişten olmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bankalar arasında EFT yapabilirsiniz, bu da mesai günleri ve saatlerinde gerçekleşir. Bu durumda İncehesap ile ilgili bir şey değil.

Banka hesabınız varmış.
Banka hesabınızda paranızda (bakiye) varmış ki havale yaptırabiliyorsunuz.
Neden kredi kartı alış verişi yapmayıp dolambaçlı yoldan gidiyorsunuz?

Ziraat'ten Ziraat'e yaptım transferi EFT değil. İkincisi de maalesef kart limitim yetmedi mecburen yapmak zorunda kaldım. Şimdi bu sipariş iptal olunca paramı ne zaman geri alırım hesabıma ona göre tekrar vereceğim siparişi.

Ziraat'ten Ziraat'e yaptım transferi EFT değil. İkincisi de maalesef kart limitim yetmedi mecburen yapmak zorunda kaldım. Şimdi bu sipariş iptal olunca paramı ne zaman geri alırım hesabıma ona göre tekrar vereceğim siparişi.

Bazen jetonum geç düşüyor.
Affedin lütfen.
Limit yetersizse havale nasıl yapılıyor.
Demek istediğim havale yaptığınız hesap kartınız alış veriş kartıdır.
Hesap kartınızda paranız varsa;
Hesap kartınız "Kredi kartı" gibidir.

Sanal kart oluşturup sipariş verebilirdiniz. Paranızın hesabınıza geri ödenmesi 2-3 iş günü sürebilir.
Edit: Hesaba havale yaptığınızda, firmanın havale işlemlerini takip eden muhasebe bölümü olur ve mesai saatleri içinde çalışırlar. Mesai saatleri dışında işlem yaparsanız (sipariş veya iptal) işlemlerinizi en erken ilk iş günü gerçekleştirirler.

Son düzenleme:
Affedin lütfen.

Havale ile işlem yapıldığı zaman bazı firmalar havale indirimi uygularlar. Örnek veriyorum alınacak ürün kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapılıp satın alındığında 500₺ ise havale işlemi yapıldığında 460-470₺ olur. Bunun sebebi de POS firmasının ödemesini beklemek istememeleridir. Sanki elden nakit veriyormuşçasına indirim yaparlar. İncehesap'ta böyle bir uygulama var mı bilmiyorum tabi :)

Pazartesi ulaşacak olan para havale ile gönderilmemiştir. EFT ile gönderilmiştir. Havale anında ulaşır aynı bankalar arasında.

Affedin lütfen.
Durum şu ben ziratteki kyk burs hesabımı kullanıyorum. Banka kartının e ticaret için limiti 3000 lira. Ama havalede sınır yok daha önce yapmıştım çünkü.
Sanal kart oluşturup sipariş verebilirdiniz. Paranızın hesabınıza geri ödenmesi 2-3 iş günü sürebilir.
Edit: Hesaba havale yaptığınızda, firmanın havale işlemlerini takip eden muhasebe bölümü olur ve mesai saatleri içinde çalışırlar. Mesai saatleri dışında işlem yaparsanız (sipariş veya iptal) işlemlerinizi en erken ilk iş günü gerçekleştirirler.
hocam sanal kart da kredi kartı hüviyetinde değil mi.Ben banka kartı şeklinde yapmak istedim alışverişimi. Kredi kartı kullanmıyorum O yüzden yapmadım onu da
Screenshot_2019-01-13-12-49-54.jpg
Bu Arada son durum Sabah uyandım süre bitmiş ama hâlâ iptal olmamış. Yardım bölümüne yazdım. Bakalım inşallah bir sıkıntı olmadan siparişi verebilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı