İncehesap iade rezilliği

Ercü Çözer

Hectopat
Arkadaşlar merhaba hemen konuya giriyorum. 3 hafta önce bir kulaklık aldım. Kulaklık arızalı çıktı sol lobundan ses gelmiyor ve sol lobu çok ısınıyordu. Bunun üzerine içine not koyarak kulakığın değişimini istedim. Sorunsuz geldi kulaklık fakat kulakılığı bariz bir şekilde değiştrimediklerini anladım çünkü hala sol lobu cok ınısıyordu. ASUS'a yazdım böyle bir kronik sorun var mı diye hayır yok kimse böyle bir şikayyete bulunmadı dedi. Bunun üzerine iade istediğimde ürünün hijyen bilmem nesinden dolayı tekrar servise gitmesi lazımmış. Tekrar gönderdim fakat serviste müşteri isteği: Tamir olarak yazıyor.İncehesap.com'a yazdım bunu ve dist. Onlaylar ise iade olacak yazıyor. Büyük ihtimalle hijyen dediğim olaydan dolayı iade kabul etmeyecekler ve böylece para çöp olacak. Yanlış anlamayın şu yaz aylarında sol kulaklığın o kadar sıcak olması çok fazla rahatsız ediyor, sizce bu konu hakkında bir şey yapabilir mi?

Hijyen durumu sadece cayma hakkında geçerli olup, ayıplı üründe iadeye - değişime engel değil.

Hakkınızı arayın hocam, bence ilk olarak servis ile iletişime geçip DOA raporu istediğinizi tamir kabul etmediğinizi yazın. Ardından satıcıya mail atıp buradaki gibi konuyu anlatıp "ürünün ayıplı olduğunu değişim istediğinizi" belirtin. Tamiri kabul etmeyeceğinizi, aksi durumda tüketici hakem heyetine başvuracağınızı belirtebilirsiniz.

Hijyen durumu sadece cayma hakkında geçerli olup, ayıplı üründe iadeye - değişime engel değil.

Hakkınızı arayın hocam, bence ilk olarak servis ile iletişime geçip DOA raporu istediğinizi tamir kabul etmediğinizi yazın. Ardından satıcıya mail atıp buradaki gibi konuyu anlatıp "ürünün ayıplı olduğunu değişim istediğinizi" belirtin. Tamiri kabul etmeyeceğinizi, aksi durumda tüketici hakem heyetine başvuracağınızı belirtebilirsiniz.
Hocam bu olayın peşini bırakmam tabi ki fakat DOA raporu dediğiniz şey tam olarak ne oluyor?

Gelişme olursa takipteyim hocam.
1726168676382.png

1726168730631.png

böyle saçma sapan bir firma hocam.

Nasıl yani, değişen yeni ürünü size yollamadan test mi etmişler? Böyle bir şey yaptılarsa, bence de değişim değil tamir olabilir hocam.

Nasıl yani, değişen yeni ürünü size yollamadan test mi etmişler? Böyle bir şey yaptılarsa, bence de değişim değil tamir olabilir hocam.

Anlamadım ne yapmaya çalıştıklarını Thk'ya başvursam bile koydukları yasaları kabul ettiğimden dolayı ben haksız çıkacağım ne yapacağım bilmioyurm.

Anlamadım ne yapmaya çalıştıklarını Thk'ya başvursam bile koydukları yasaları kabul ettiğimden dolayı ben haksız çıkacağım ne yapacağım bilmioyurm.
thh*

Thh*

Koydukları yasalardan kastınız nedir?

Kabul ettiğiniz sözleşmede, kanuna aykırı madde varsa geçerli olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı