İncehesap neden pahalı?

Yok hocam amacım size yardımcı olmak. Bu arada topladığım sistem 13300 TL biraz bütçeyi aşıyor.
Ekran Kartı
Anakart
Ram
Kasa ve Psu
İşlemci
M2 SSD
Sorun yok. Kalanıyla monitördür ekipmandır vs. alabilirim.

Yok hocam amacım size yardımcı olmak. Bu arada topladığım sistem 13300 TL biraz bütçeyi aşıyor.
Ekran Kartı
Anakart
Ram
Kasa ve Psu
İşlemci
M2 SSD
Anakart için değişiklik yapmak istiyorum. Asus serisinden herhangi bir mATX AM4/AMD işimi görür mü?
Ayrıca RAM'ı 16GB yapmak istediğim için dediğiniz RAM'dan (2x fiyatına) daha ucuz ve daha kaliteli bir RAM buldum, nasıldır?

Anakart için değişiklik yapmak istiyorum. Asus serisinden herhangi bir mATX AM4/AMD işimi görür mü?
Ayrıca RAM'ı 16GB yapmak istediğim için dediğiniz RAM'dan (2x fiyatına) daha ucuz ve daha kaliteli bir RAM buldum, nasıldır?
Gigabyte A520m K V2 5100mhz(oc) M.2 Am4 Matx Anakart Fiyatı, Yorumları - Trendyol Ayrıca şöyle bir anakart buldum.

Gigabyte A520m K V2 5100mhz(oc) M.2 Am4 Matx Anakart Fiyatı, Yorumları - Trendyol Ayrıca şöyle bir anakart buldum.
Anlık hesaplamaya göre 9 Bin liraya denk geliyor.

@Serhat .s Ee ne diyorsunuz?
Eğer tamam diyorsanız 14.000TL Ediyor. 3 Bine de Mouse/klavye/fare alacağım.

Son düzenleme:

Anakart için değişiklik yapmak istiyorum. ASUS serisinden herhangi bir mATX AM4/AMD işimi görür mü?
Ayrıca RAM'ı 16 GB yapmak istediğim için dediğiniz RAM'dan (2X fiyatına) daha ucuz ve daha kaliteli bir RAM buldum, nasıldır?

Gigabyte A520m K V2 5100mhz(oc) M.2 Am4 Matx Anakart Fiyatı, Yorumları - Trendyol ayrıca şöyle bir anakart buldum.

Anlık hesaplamaya göre 9 bin liraya denk geliyor.

@Serhat .s ee ne diyorsunuz?
Eğer tamam diyorsanız 14.000TL ediyor. 3 bine de Mouse/klavye/fare alacağım.

Hocam 1x16 performanslı olmaz 8x2 almalısınız attığım sistemde yazmayı unutmuşum, RAM'lardan 2 tane alınca fiyat 13300 oluyor. 1 tane alınca 12700 falan. Attıklarımı alabilirsiniz. A520 önermiyorum. En kötü B450 alın size kalmış. B450 ile B550 arasında 700 TL fark olduğu için B550 attım tavsiyem B550 alın. İleride R5 5600 ile yükseltirseniz işlemcinizi B550 daha iyi olacaktır.

Hocam 1x16 performanslı olmaz 8x2 almalısınız attığım sistemde yazmayı unutmuşum, RAM'lardan 2 tane alınca fiyat 13300 oluyor. 1 tane alınca 12700 falan. Attıklarımı alabilirsiniz. A520 önermiyorum. En kötü B450 alın size kalmış. B450 ile B550 arasında 700 TL fark olduğu için B550 attım tavsiyem B550 alın. İleride R5 5600 ile yükseltirseniz işlemcinizi B550 daha iyi olacaktır.
Bunun BIOS update yapmasını bulamadım. Ayrıca technopat'ta kötü yorumlar yapılmış. Yine de kesin olarak mı öneriyorsunuz? Ona göre alayım.

@Serhat .s Ayrıca

APS-SL3N-128 (SSD)​

ExcelStor J8160S (HDD)

ST3160815AS (HDD)​

Olmak üzere çekmecemde 3 disk var. Bunları bu alacağım sisteme takabilir miyim? İçinde hem önemli veriler var hem de takılıyorsa alan açısından rahatlık sağlamasını istiyorum.

Son düzenleme:
Bunun BIOS Update yapmasını bulamadım. Ayrıca Technopat'ta kötü yorumlar yapılmış. Yine de kesin olarak mı öneriyorsunuz? Ona göre alayım.

@Serhat .s ayrıca.

APS-SL3N-128 (SSD)​

Excelstor J8160s (HDD)

ST3160815as (HDD)​

Olmak üzere çekmecemde 3 disk var. Bunları bu alacağım sisteme takabilir miyim? İçinde hem önemli veriler var hem de takılıyorsa alan açısından rahatlık sağlamasını istiyorum.

Hocam o konu hakkında pek fikrim yok maalesef. Masaüstü uyumlu HDD ve SSD ise takabilirsiniz.

Hocam o konu hakkında pek fikrim yok maalesef. Masaüstü uyumlu HDD ve SSD ise takabilirsiniz.
Evet. Uyumlu. Tamamdır teşekkür ederim 1 sene idare etsin yeter. Monitör ile beraber 18 bin TL kulaklık mouse klavye ile 21 oldu. Eğer sorunsuz toparlar isem kendim birleştireceğim. 21 bine Full Setup dizmiş oldum. Eğer babamla bu mevzuyu halledersem haber vereceğim.

Evet. Uyumlu. Tamamdır teşekkür ederim 1 sene idare etsin yeter. Monitör ile beraber 18 bin TL kulaklık mouse klavye ile 21 oldu. Eğer sorunsuz toparlar isem kendim birleştireceğim. 21 bine Full Setup dizmiş oldum. Eğer babamla bu mevzuyu halledersem haber vereceğim.
Monitor ve ekipman için konu açarsan yardımcı olabilirim.

Arkadaşlar kendime 11.500 TL bandında seneye idare edecek bilgisayar arıyorum. Normalde bütçe arttıracaktım ama en fazla bu kadar biriktirebildim. Toplama istersem daha çok ikinci el verileceği veya parçaların uzun süre gelmeyeceği kafasıyla hazır sistem arayayım dedim. Bazıları toplama bilgisayardan ucuz oluyor. İtopya'da 15000TL'ye RX 6500 XT bir bilgisayar bulabildim. Dedim ince hesaba bakayım bir de olabildiğince ailemden destek almadan bakıyorum çünkü. Girdim bir de ne göreyim?

Eki Görüntüle 1918973

Şu sistem 11.000TL.
Başka ucuz da yok. Dedim "ulan geçen Technopat'ta adamlar 1650 sisteme 8 bin diyordu bu fiyat ne?" çünkü gerçekten şaşırıp kaldım tamam ekonomi kötü ama 11000TL bu kadar da değersiz olmamalı. Sizce neden böyle? Ciddi anlamda moralim alt üst oldu. Bilgisayar dizeceğim hayaliyle. Eğer bu bütçeye toplama mümkünse söyleyin ona göre konu açarım veya daha uyguna veren site varsa haber ederseniz mutlu olurum.
Yaşadığınız çevrede düzgün 2. El bir sistem bakın derim hocam bütçe konusunu gerçekten anlıyorum ama bu tip sistemler gerçekten parasını haketmeyen ve artık güncelliğini yitiren sistemler en azından 1 ay öncesine bile sizin bütçenize göre sistem bulunuyorken artık çok zor özellikle sıfır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı