[İnceleme] Gametech Freezer HD3.0

Ürünü N11 üzerinden 190 TL'ye satın aldım, bugün elime ulaştı. Soğutucu hakkında konu bulamayınca hemen inceleme yapayım dedim.

Öncelikle, Gametech ismini duyunca tedirginleşebilirsiniz, ben de öyleydim. Ancak inanın bana bu soğutucu için geçerli değil, ön yargıları geride bırakmalıyız. Kesinlikle bu fiyat bandında bütçesi olan ve soğutucu düşünen arkadaşlara almasını tavsiye ederim.

İlk izlenimlerim: Kutu içeriği oldukça güzel, soğutucu fiyatı düşündüğümüz zaman oldukça kaliteli diyebilirim. Keza fanları da öyle, şu anda Xigmatek Galaxy 2 Elite fan setim var ve aralarında sadece ışıklandırma seçeneği ve boyut farkı var diyebilirim. AM4'e takarken biraz zorlandım, braketi biraz gevşetip kolayca takabildim. Eğer soğutucuyu aldıktan sonra takamaz iseniz elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Soğutucu ve içeriği hakkında sizi detaylıca bilgilendireyim.

Kutu içeriği:
*Rainbow fan. (3x)
*Termal macun. (Bu konuya değineceğim, beni çok şaşırttı)
*Sistem montajı için gerekli vidalar.
*Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi.
....jpg

Soğutucu materyal: Alüminyum.
Maksimum TDP: 160W. (Soğutucu beni bu konuda çok şaşırttı diyebilirim, bu kadar uygun fiyata 160W'a kadar işlemci destekleyen soğutucu bulmak çok zor.
Fan hızı: 2000±10%RPM. (2100RPM'e kadar çıkabiliyor)
Fan CFM: 48.
Fan ömrü: 30.000 saat.
Fan ses seviyesi: 20 dBA. (3 adet 9CM fanı düşündüğünüz zaman oldukça sesli olması gerekir, ancak bu fanlar dibine yaklaşmadığınız sürece neredeyse sessiz diyebilirim)
Fan boyutu: 90*90*25mm.
Fan rengi: Gökkuşağı. (Maalesef aydınlatmayı değiştiremiyoruz, eksi midir? Tartışılır. Ürünü fiyatına göre değerlendirmek lazım, kaldı ki renkleri gayet kafi)
Güç bağlantısı: Molex veya 3 pin, kablo 25CM uzunlukta. (Şahsen 3 pin kullanıyorum ve 3 pin kullanılmasını öneriyorum, bu sayede fan kontrolü yapabilirsiniz)
Blok + fan ile boyutu: 97*147*135mm. (Anakartım mATX ve 4 RAM slotu var, RAM'ler 2-4 slotlarına takılı. Soğutucu 1 RAM slotunu kapattı.
Termal macun: Genelde uygun fiyatlı soğutucular ile gelen termal macunları 1.5/2 W/m-K oluyor. Ancak bu soğutucu ile 6.1 W/m-K değerinde oldukça kaliteli bir macun geliyor. Bu beni çok şaşırttı, sadece termal macunu almaya kalksak en az 30 TL olacağı kesin.
Soket desteği:
Intel: LGA 775 / 115X / 1366 / 1200
AMD: AM4 / FM2 / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2

Ürün fiyatına göre gerçekten F/p'ın zirvesine geçti benim için.
T6 Ultra ile rakip bir soğutucu, hatta HD3.0 bence daha iyi. Zaten bu iki soğutucu arasında kalmıştım, HD3.0 tercih ettiğim için daha mutluyum.


İşlemcim R5 3600 ve CBP açık. (CBP'nin nasıl sıcaklık yükselttiğini anlatmama gerek yoktur herhalde)
Birkaç oyunda deneyimim oldu. (GTA 5 ve AC: Odyssey)
CBP açık oynamama rağmen 50 dereceyi zor gördüm, ortalama 47 derece idi.

Prime95 Small FFT ve AIDA64 SST testlerini ihmal etmedim tabii ki:

Prime Small FFT .png

Prime Small FFT CBP açık.png


stabilitytest CBP kapalı.png

stabilitytest CBP açık.png

stabilitytest.png

IMG_20210123_125731.jpg
IMG_20210123_213207.jpg

Umarım incelememi beğenmişsinizdir, test etmemi istediğiniz program veya oyun var ise söyleyebilirsiniz.

Ek olarak sorularınızı da bilgim olduğunca yanıtlamaya çalışacağım.
 
Bir sorum daha var ben halen dB olarak çok yüksek ses alıyorum. Maalesef hep 2200 rpm dönüyor.

msi mobo var normal bu fanlar kaç rpm de dönmesi lazım. Normalde 600-1000 gibi mi çözemedim gitti.
 
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama işlemciye aşırı fazla baskı yaptığıyla ilgili yorumlar okudum, bu konudaki izlenimleriniz nedir? Montaj sırasında farkettiniz mi böyle bir şey? Tek alüminyum blok, iki fanlı olanını almayı düşünüyorum ama tamamen aynısı sayılır zaten. Çok fazla alıp kullanan insan görmüyorum, bu yüzden buraya yazmak istedim.
 
işlemciye aşırı fazla baskı yaptığıyla ilgili yorumlar okudum, bu konudaki izlenimleriniz nedir?

AM4 için evet, ancak neredeyse her kule tipi soğutucu o baskıya sahip. Takma işi 2-3 tüyo ile basit, kullandığım süre zarfında baskıdan ötürü bir sorun yaşamadım. Ki çok baskı yapmıyor, olması gerektiği gibi.

Tek alüminyum blok, iki fanlı olanını almayı düşünüyorum

Ne kadara alacaksın?
 
AM4 için evet, ancak neredeyse her kule tipi soğutucu o baskıya sahip. Takma işi 2-3 tüyor ile basit, kullandığım süre zarfında baskıdan ötürü bir sorun yaşamadım. Ki çok baskı yapmıyor, olması gerektiği gibi.

Ne kadara alacaksın?

89 TL'ye satılıyor Amazon'da. Bana bu kur'da uygun geldi. Yanıtladığınız için teşekkürler. I5 8400 ile kullanmayı planlıyordum.
 
Son düzenleme:
İyi günler usta bende bu sogutucudan alacağım da anakartım gigabayt b450m s2h ramler patroit viper 3200 montajda sıkıntı olur mu? ona gore alacagım.
 

Geri
Yukarı