İndirimdeyken Ryzen 5 2600 Almak

baybezelye

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
326
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle konu daha önce açıldı ise kusura bakmayın. Biraz bakındım, aynı konuyu bulamadım.
Şu anda Ryzen 5 2600 1000 TL'den daha ucuza bulunmakta. Ryzen 3xxx serisini bekliyordum ancak güzel bir indirim geldi. Şimdi bekle diyen arkadaşlar olacak, onlara hak veriyorum daha kaliteli işlemciler gelecek ama şöyle de bir durum var; işlemcilerin ne kadar sürede piyasaya çıkacağı belli değil. Ayrıca çıktığında fiyatları ne olur kimse bilmiyor. Doların durumu da malum.
Şimdi bu durumda ne yapmalı? Riske atıp beklemek mi, yoksa Ryzen 5 2600'ü bu fiyata satın mı almalı?
 
Ya Ryzen 5 2600 neredeyse her şey için son derece yeterli bir şey bana göre. Yani normalda 3.9GHz çalışma hızı sunuyor bu işlemci, daha fazla hız gerektiren ne yapıyor insanlar anlayamıyorum. Doların durumu her an daha kötüye gidiyor bilindiği gibi bu sebepten dolayı benim tercihim böyle bir durumda R5 2600 almak yönünde olurdu.
 
1000 TL altına düşmüşken almanı öneririm. Ancak bütçe konusunda bir iki ay içerisinde 1000 TL üstüne 500 - 600 TL ekleyebileceğini düşünüyorsan bekleyebilirsin de. (fakat buna değmez bence) Fakat şunu unutma, bu tarz olaylarda fiyatlar genellikle söylenenin üstünde çıkabiliyor. Bir de dolar faktörü var maalesef.
Ayrıca ben şahsen 3600 ile 2600 arasında dağlar kadar da fark olacağını zannetmiyorum. Sizin yerinizde olsam kesinlikle 2600'ü alırdım. Gayet güçlü bir işlemci. İleriye de dönük. Beklemek için hiçbir sebebiniz yok.
 
Maksimum RTX 2060 ile kullanırım sanırsam. Bence OC ederek birkaç sene götürür, ihtiyacı olan da alsın. Teşekkürler cevaplar için.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı