Sana yemin ediyorum sıkkın sıkkın bakınırken fark ettim etiketlediğini. Bu film hakkında uykularım kaçıyor, yatakta kanepede, koltukta tepiniyorum, sayfalara mesaj gönderiyorum, senaryoyu tahmin etmeye çalışıyorum. Daha neler neler...
Bu film Marvel evreni için bir çağ atlaması olacak, çünkü karakterin gücü gerçekten çok fazla. Güç taşını sadece yere değdirmen bile gezegeni yok ediyor. Thanos gibi bir karakter 6'sına birden sahip olursa ne olacak sence? Çizgi romanda sadece parmağını şıklatarak evrenin yarısını yok etti, taşlar olmadan önce kendisini Ölüme kanıtlamak için kendi ırkını yok etti. Ve durdurmak için evrenin neredeyse en büyük savaşı verildi. Çünkü süper kahramanlar için bir tehdit olamaz. Ben taşların yaratıcısına ya da Stan Lee'ye güveniyorum. Dr.Strange filminde anılmıştı, The Living Tribunal. Yönetmenler sadece ilk 5 dakikada neden Thanos'un en ''kötü'' düşman olduğunu anlayacağımızı söyledi. Bence bunun nedeni Asgard ırkını tamamen yok etmesi. En son gemidelerdi ve fragmanda görmüştük ne olduğunu. Gemiye gelmeden önce, Thanos'un bir kaç taşa sahip olacağını düşünüyorum. İncelemede Vision'ın pusuya düştüğü de belli idi zaten. Ve bence Thanos dünyaya karşı kişisel bir öfkesi var. İlk Yenilmezler filminin son sahnesinde, ''oraya saldırmak intihar olur demişti adamlarından birisi, oda kıs kıs gülmüştü. Kendini sınamak için hiç acımadan yok edecektir bence dünyayı, zaten sızdırılmış fragmanda Ay'ı fırlattığını görmüştük. Ki bu bile hiç neredeyse. Umarım bu filmi harcamazlar, Iron Man falan hikaye bunun karşısında, kozmik bir karakter gelip kurtarmalı. Ama ben bu filmde kahramanların kazanmasını istemiyorum açıkçası. Çünkü çok saçma olacaktır.
''Thanos bize neden şuana kadar ki en büyük ve en kötü düşman olduğunu gösterecek...''
Kevin Fiege